Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Мнениеот rhaegar » 30 дек 2021 23:38

JustChelsea написа:
rhaegar написа:И пак ще питам, какво общо има Марина с играчите, които идват, остават или се махат от клуба? Тя води преговори, но не решава за кого и за какво.

МАрина е HR , каквито има във всяка една фирма. И като такава управлява бюджета. Проблемът, е, че в някои фирми и компании се дава такава свобода на HR, че дефакто той коли и беси , за да се влезе в рамките на този бюджет,спуснат от борда, без значение , че този HR има пряк мениджър и колкото и да се говори за проблеми и качество, е глас в пустиня. Тя разписва договори и заплати.

Окей, съгласен съм. Но на Марина някой ѝ е казал "искаме да договориш Лукаку от Интер". Според мен, цената която платихме за него, на фона на сегашния пазар и факторите, оказващи влияние върху подобни сделки беше нормална. Логично е и заплатата му да е доста висока, но и надали има как да е по-ниска, едва ли някой е очаквал да играе за 100к на седмица.
Ако Абрамович (или който там в крайна сметка определя трансферните цели) беше казал "искаме да купиш нападател" и тя докара за 100м паунда и 300к заплата Рафаел Леао примерно, тогава съм съгласен да ѝ се търси сметка. Но когато се поставя конкретно име, тя прави най-добрата сделка за клуба. Това че някой играч в последствие не играе добре, не се вписва и т.н., не мисля че е нейна вина, а на този, който го е поискал.

На същия принцип са и изходящите трансфери и подновените договори. Ако клубът ѝ нареди да продаде Жоржиньо, тя ще го направи, но надали може да каже "ми той не играе добре, дай да го махнем".
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 30 дек 2021 23:42

Точно там е блатото. Искаме подсилване на състава и вадим едни 100 млн от 160млн бюджет за един играч, а с останалото правим кръпки. Затова и дадох примера с Вернер-Жота. Единият вкарва в един от 10 мача, другият не вкарва в един от 10. Ние се нашихме с Вернер, щото се вдигаше шум около него. Жота има повече голове от Бизона и Вернер взети заедно. Чисто игрово-техническо ниво при нас няма, само парично.
Марина казва кой и за колко. Такава е политиката на клуба. Този играе добре според нея и започва да преговаря.
Такава е и политиката в един от наземните авиооператори тук от години, а след Ковида и още един от операторите прегърна тази идея.
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.

Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 30 дек 2021 23:56

За колко да, въпрос на преговори. Кой.....съмнявам се точно тя да решава кой. Тя не е футболен човек. След махането на Еменало схемата винаги е била играч, избран от мениджъра, преговори, водени от Грановская и финално решение от Абрамович. Така беше и при Жозе, при Конте, Сари, че и сега при Тухел. Така че да се сърдим на нея кой идва и си отива не е правилно, защото решението не е нейно. Тя е там за да води преговори и според мен се справя отлично с това. Може би единствено трансферът на Кепа е черна точка, но там обстоятелствата не ни оставиха особено много варианти за преговори в цената.

Изображение

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 31 дек 2021 00:27

rhaegar написа:За колко да, въпрос на преговори. Кой.....съмнявам се точно тя да решава кой. Тя не е футболен човек. След махането на Еменало схемата винаги е била играч, избран от мениджъра, преговори, водени от Грановская и финално решение от Абрамович. Така беше и при Жозе, при Конте, Сари, че и сега при Тухел. Така че да се сърдим на нея кой идва и си отива не е правилно, защото решението не е нейно. Тя е там за да води преговори и според мен се справя отлично с това. Може би единствено трансферът на Кепа е черна точка, но там обстоятелствата не ни оставиха особено много варианти за преговори в цената.

https://www.youtube.com/watch?v=GjAwBQRL0ME
АМи щом и тези си задават въпроса дали Тухел го е искал, значи не треньора казва кой.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 дек 2021 08:11

Американски "анализатори"? Сериозно?

Изображение

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 31 дек 2021 12:44

Тим Хауард къде игра?
https://www.youtube.com/watch?v=XlRwi2T45yo

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 31 дек 2021 14:35

rhaegar написа:За колко да, въпрос на преговори. Кой.....съмнявам се точно тя да решава кой. Тя не е футболен човек. След махането на Еменало схемата винаги е била играч, избран от мениджъра, преговори, водени от Грановская и финално решение от Абрамович. Така беше и при Жозе, при Конте, Сари, че и сега при Тухел. Така че да се сърдим на нея кой идва и си отива не е правилно, защото решението не е нейно. Тя е там за да води преговори и според мен се справя отлично с това. Може би единствено трансферът на Кепа е черна точка, но там обстоятелствата не ни оставиха особено много варианти за преговори в цената.

И кои са играчите на Тухел в Челси? Всичко е заварено положение плюс един Лукаку, който много трудно ще ме убедиш, че е негова идея.
... и после внезапно си направих секуро.

Fantomas
Контакти:

Мнениеот Fantomas » 31 дек 2021 14:42

язе написа:

И кои са играчите на Тухел в Челси? Всичко е заварено положение плюс един Лукаку, който много трудно ще ме убедиш, че е негова идея.

И на кой да е? Най-добрите нападатели в света последните 2 години (с изключение, разбира се, на вече отдавна утвърдените "възрастни" имена - Лева, Роналдо) са Халанд и Лукаку. Лукаку има 64 гола последните 2 години. Малко играчи са с по-добри показатели, може би само Халанд и Лева. Та, от тези 2мата, Халанд очевидно беше непродаваем, а с Мино пазарлък нямаше как да стане. Трябваше да им избушим почти 200 млн, което, разбира се няма как да стане. Тухел искаше топ нападател, така че остава Лукаку. Така говорите всички, все едно сме имали 100 избора за нападател и сме взели най-лошия. Имахме точно 2 избора и след като стана ясно, че Халанд е непродаваем в момента, остана Лукаку, който също беше почти непродаваем. Реално не сме взели ниско качество и Тухел прекрасно осъзнаваше ситуацията. А това какво стана после и че Лукаку е прост, това е друга тема. Искам всички които критикувате избора на Лукаку, да ми кажете кой топ нападател трябваше да вземем това лято за да ни води атаката. И моля, не ми казвайте Халанд???!!!
Последна промяна от Fantomas на 31 дек 2021 14:44, променено общо 1 път.

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 31 дек 2021 14:43

https://metro.co.uk/2021/12/31/romelu-l ... wsnow-feed
‘Last summer I went to talk to the Inter board and I asked for a new contract,’ he said.
‘I said: I’m 28, I wanted to plan my life in Italy with a new deal… but Inter said no. Maybe there wasn’t the economic possibility. For me it was difficult to accept.
‘There are 3 teams at top level: Barcelona, Real, Bayern. All the players dream of them, that’s the truth. I thought I was going to one of those clubs after Inter.
‘This didn’t happened and I said: there is only one club where I can imagine myself, it’s Chelsea.
‘Last summer I didn’t think about going to Chelsea until they really came with an offer. Simone Inzaghi behaved very well with me.
Магнит сме за махленци и примадони. После ми кажи Рагере, че този бил избор на Тухел и Марина нямала нищо общо.
Кретенът знае, че нямаме много опции и се държи като Бог.
Можехме за тези 100 млн. да имаме двама в атака, които да правят много повече от него.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 31 дек 2021 14:58

Fantomas написа:
язе написа:

И на кой да е? Най-добрите нападатели в света последните 2 години (с изключение, разбира се, на вече отдавна утвърдените "възрастни" имена - Лева, Роналдо) са Халанд и Лукаку. Лукаку има 64 гола последните 2 години. Малко играчи са с по-добри показатели, може би само Халанд и Лева. Та, от тези 2мата, Халанд очевидно беше непродаваем, а с Мино пазарлък нямаше как да стане. Трябваше да им избушим почти 200 млн, което, разбира се няма как да стане. Тухел искаше топ нападател, така че остава Лукаку. Така говорите всички, все едно сме имали 100 избора за нападател и сме взели най-лошия. Имахме точно 2 избора и след като стана ясно, че Халанд е непродаваем в момента, остана Лукаку, който също беше почти непродаваем. Реално не сме взели ниско качество и Тухел прекрасно осъзнаваше ситуацията. А това какво стана после и че Лукаку е прост, това е друга тема. Искам всички които критикувате избора на Лукаку, да ми кажете кой топ нападател трябваше да вземем това лято за да ни води атаката. И моля, не ми казвайте Халанд???!!!

Можехме да натиснем за Кейн или да задържим Ейбрахам, докато изчакваме момент за Хааланд. Имахме доста опции, не е като да сме нямали избор. Въпросът е дали Тухел беше този дето се спъна в едва 2 възможности- Халанд или Лукаку? Аз продължавам да се съмнявам. Можехме да задържим и Жиру още един сезон...
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Челси”