Никой нищо не каза за Реми....За първи мач през сезона показа, че трябва да играе. Поне той да влиза като резерва....
Бтв, ревете, че Микел я дава само назад, а Оскар вчера всеки път пробваше пас напред. Не мога да разбера критериите на повечето тук за "добра игра"
Лофтуса игра добре, но да получиш жълт картон в първата минута е огромна грешка. При по класен съперник е ясно какво ще се случи.
Но аз никога не съм харесвал прекалено съсредоточаване върху индивидуалното представяне на футболистите.
Вчера се видяха доста неща:
- дори Макаби имаха добри шансове с/у нас. Особено през първото полувреме от статичното положение - огромна грешка за нас. Ситуациите в края ги отдавам на резултата, но все пак те са тревожни.
- Психическото състояние на Азар е притеснително. Играчът, който трябва да води отбора напред е в ужасна форма. Трябва по-скоро да върне своята увереност и хъс към играта, защото клуба разчита прекалено много на него. Тук нещата опират и до по-голяма ефективност. Всеки знае, че Азар имат страхотен дрибъл, но е дойде времето играта му да еволюира. Не може да бърка постоянно всеки последен пас, а завършващите му докосвания да са като Торес в ЧЕЛСИ.
- Макар и съперникът да не беше от най-висока класа, когато сме изтеглени по-напред успяваме да пресираме адекватно. Това е елемент от играта, който е необходимо да развиваме. Той е основополагащ за бързото решаване на подобни сблъсъци, а и не само.
- не шутираме достатъчно от далечна дистанция (а и не само). Е, нямам предвид сватбарските удари като този на Баба вчера и на Бранко от началото на сезона. Но трябва малко по-смело да се действа.
- Много лошо центрираме при статични положения. Толкова странни траектории описва топката в тези ситуации, че понякога направо влиза. Не може да имаме толкова добре играещи с глава хора и в същото време да сме толкова беззъби при корнери и центрирания от нарушения. Не играем добре - ок, но да не може да я центрираме като хората.... това вече ме дразни.
- Притеснявам се как Моу ще използва широчината на състава, с които разполага. Има хора, които в момента не трябва да играят, макар да са сред най-добрите футболисти в отбора.
Остава да видим в Събота какви ще ги вършим. Вярвам, че Моу ще използва предходната загуба от Арсенал, за да ги пречупим на моста. Най-важното е да спечелим. Липсата на увереност е най-голямото зло за отбора в момента.