Nomer_9 написа:Аз почвам вече да си мисля дали това трагично представяне не е стратегия за спечелване на ШЛ. Правиме се умряла лисица, всичко ни подценяват и добутваме до финала...там Божа работа
Това естествено в рамките на майтапа...истината е, че сме на дъното. Отговорността е на Моуриньо. Мойте уважения към всички фенове на Челси,които го подкрепят все още, но той няма мядто в отбора. Прости няма дилата да излезе от кризата и да промени нещо. Най много нещата да станат още по-зле...има на къде, повярвайте. Който и да дойде, ще има ефект, защоти проблимуте са най-вече психологически. Трябва ни добър и харизматичен човек, който да повдигне настроението в отбора и да върне увереността и мотивацията в отбора.
Другият вариант е да сменим целия отбор януари...това ли предпочитате?
Не че нещо, ама съм писал много пъти, че Челси страда от синдрома на Моуриньо. Той го наложи така, още като бе махнат първия път. Всичките фенове, журналя и пр. сравняваха всеки следващ треньор, трансфер, ход и сезон на клуба с първия престой на португалеца. Печелеха се титли, ама нещо все им куцаше на феновете. Къде с право (примерно при Андре Вилаш и Ди Матео), къде не. Завъртяха се някакви временни мениджъри да доизбутат сезона и така.
Стана малко като в Реал Мадрид, където постоянно сменят треньорите.
И сега се видя, че Моуриньо тотално вече е изпуснал съблекалнята. Каквото и да ми говорите, май и на футболистите им дотегна от него. Преди във всеки един отбор, дори и да е имало спадове, португалеца консолидираше подкрепата на феновете, играчите и ръководителите, понеже се оправдаваше с реферите, най-често. Или намираше изкупителни жертви в лицето на някои играчи.
Може би му е време пак да иде в Италия или да се пробва във Франция, в отбор с много пари, докато още има такъв респект. В Челси е бита карта. Може след Януари да вдигне отбора, може да влезе в топ 4, но като знаем похватите му, това ще изхаби изцяло физическото и психическото състояние на играчите му.
Другия вариант е наистина да смени 90% от играчите си и да почне на "чисто", стига от ръководството да му позволят такова текучество на играчи, понеже е голям риск.