ВЛ: Тотнъм - Челси / 01.01.2015г. / 19:30ч.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: ВЛ: Тотнъм - Челси / 01.01.2015г. / 19:30ч.

Мнениеот smoothc » 02 яну 2015 23:50

Какво значение има за вас къде съм бил?
Вашата работа излиза:"Хем боли,хем сърби" :)
Когато ви е удобно:"Къде съм бил..."
Когато ви е неудобно:"Какво правиш тук"?
Отново живеете в миналото(сезони 2004/2006),но това си е изцяло за ваша сметка :)
Хората са казали:"Като ви е прост акъла,да ви е як гърба"...Миналата година си печелихте титлата,но заради егото на Жозе Моуриньо това не се случи...А тази година,отново се наблюдават нотки на същото(въпреки,че Челси е далеч по-балансиран),но като цяло аз съм доволен,че Челси постепенно навлиза в една доста опасна ситуация,но нека победите в Шампионската лига ви мътят съзнанието,а във Висшата лига(на база този баланс и структура) последният ви истински стойностен двубой - победата срещу Арсенал(2-0).
След това всичко постепенно тръгна надолу и е на път да избие доста лошо,ако Жозе Моуриньо продължава в същия дух!

Отговорът:
Пък и на теб омразата ти идва в повече и винаги изкривяваш нещата така,както ти се иска да бъдат.Незнам и аз какво толкова мога да дискутирам с такъв човек.

И още нещо от миналата година:
от smoothc на 01 Май 2014 14:09

За мен лично,основните причини за този провален сезон на Челси са няколко:
1.Липсата на адекватни ротации в течение на сезона.
2.Подценяване качествата на играчи като Хуан Мата и Румелу Лукаку.
3.Стил на игра,който изобщо не приляга на индивдиуалните качества на офанзивното звено.
4.Нападките в медиите и опитите да се измести фокуса на събитията от истински важните неща в отбора,този път изиграх лоша шега на Жозе Моуриньо.
Някои изказвания бяха толкова нелепи,че да се чуди човек как може да излязат от устата на един топ мениджър!
5.Тактическите подходи в Шампионската лига,най-вече при гостуванията.
Срещу Галатасарай мина номера,срещу ПСЖ се измъкна на косъм,но третия път вече и то срещу перфектно организиран в защита отбор...
6.Естествено има и още много други по-дребни детайли,които повлияха в негативен план на отбора,но тези са така най-важните според мен.
От гледна точка на качеството в състава,класата на Жозе Моуриньо и още куп други предимства,представянето на Челси бе доста под очакваното,не само като игра,но и като крайни резултати.
От 25-до 33-кръг Челси беше лидер в класирането,снощи отбора поведе в резултата и допусна пълен обрат.В рамките на 10-дни отбора допусна две домакински загуби,които на практика ви провалиха възможността за някакъв трофей.Това,ако не е провал...здраве му кажи!
Челси се справи успешно срещу грандовете,но срещу по-скромните отбори ситуацията беше коренно различна.Жозе Моуриньо сякаш бе забравил,че това е сезон 2013/2014,а не сезон 2004/2005 във Висшага лига.Арогантността на Щастливия,този път му изигра доста неприятна шега.
Последна промяна от smoothc на 02 яну 2015 23:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 02 яну 2015 23:53

Kaкво значение има какво сме отваряли? Твоята работа излиза дребнаво злорадстване. Когато бием те няма, когато падаме си тук.

Уверявам те, че аз няма да съм единственият, който ще предпочете да не прочете това. :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 яну 2015 00:20

Пак питам:Какво значение има(времето/повода) на моето присъствие във форума на Челси?
Жалко за теб,че класифицираш/тълкуваш/отъждествяваш термина дискусия/анализ на ситуацията като "злорадстване"...
от smoothc на 19 Авг 2014 12:31
Честита победа!
Признавам,че съм приятно изненадан от подхода и действията на Челси,които сами по себе си загатнаха за страхотния потенциал в този отбор,който тепърва ще бъде развиван.
Основните елементи срещу Бърнли
1.Решителност 2.Креативност 3.Скорост 4.Самочувствие
Бърнли изненадващо поведе в резултата,те наистина влязоха остро в този двубой,но изведнъж нещо в тях се пречупи или по-точно беше пречупено,най-вече от характера на футболистите в сини екипи.
Този гол изигра ролята на своеобразен хендикап,който Челси разби на пух и прах само за 30 минути игра!
Цялата тази надстройка,доста ми напомни за онзи впечатляващ обрат срещу Ливърпул на "Стамфорд Бридж"(2-1).
Еден Азар отново пое щафетата и в типичния за него стил..буквално изработи целия този "блицкриг" за своя отбор,който в крайна сметка се оказа и достатъчен за крайния резултат.
Диего Коща изигра доста силен двубой,най-вече по оношение на т.нар ангажираност на защитниците,което от своя страна отвори прекрасна възможност за креативността на Азар,Фабрегас и за мен лично играчът на мача-Андре Шурле.
Развитието на атаката и комбинацията за втория гол,по-всяка вероятност ще спечелят и приза за гол на кръга-като по учебник.
Оскар в този двубой беше...леко дистанциран от шоуто,но да не забравяме,че това донякъде си има и своята логическа причина.
"Старата команда" в защитата за пореден път изигра своето ключово влияние.Двойнствената роля,която играе тази формация е просто еталон за качество.Както се казва:"Много повече от защита"-защита,която едновременно брани(Брани) и бележи голове за успехите на Челси.
И не на последно място-Спокойствието на Тибо Куртоа,който по всичко личи,че се е адаптирал доста добре към новата обстановка.
Приликите между него и Петър Чех са повече от любопитни,особено в играта с крака...Все едно гледах Чех,особено при изнасянето по въздух и излизането при центриранията.
Като цяло нямаше кой знае колко работа,но в ситуациите които трябваше да се намесва,мисля че го направи повече от отлично.
Разбира се този двубой срещу Бърнли е просто едно добро начало,но най-важното от всичко(по мое мнение) е това загатване и косвено предизвикателство,което Челси отправи към конкуренцията.
Докато за Бърлни...в интерес на истината очаквах доста повече от тяхна страна,но по всичко личи,че те ще бъдат основен кандидат за изпадане.Липсва им разчупеността и разнообразието,а и на фона на скромния си бюджет...това изглежда,че трудно ще се промени в скоро време.
Но все пак заслужават адмирации,особено техните фенове,които не спряха да подкрепят своя отбор!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 яну 2015 00:22

За много години 8-) Логичното в крайна сметка се случи и Челси беше тотално надигран ( очевидно, не съм гледал мача ) ... Няма начин да се играе с един и същи състав всеки мач и да биете :!: Това е положението - трябват ротации. По мнения на хора, гледали мача, Хари Кейн е минавал през сърбите като бърз влак - това е и следствие от многото мачове и умората ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 яну 2015 00:30

Това е положението - трябват ротации.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че в следващите мачове ще има ротации в отбора.

Най-интересното е кои единици от титулярната 11-ка ще бъдат част от ротационния принцип?
В този ред на мисли,изниква един доста важен въпрос:Азар,Фабрегас,Матич,Коща...ще бъдат ли част от цялата тази ротационна схема?

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 03 яну 2015 00:32

smoothc написа:
Това е положението - трябват ротации.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че в следващите мачове ще има ротации в отбора.

Най-интересното е кои единици от титулярната 11-ка ще бъдат част от ротационния принцип?
В този ред на мисли,изниква един доста важен въпрос:Азар,Фабрегас,Матич,Коща...ще бъдат ли част от цялата тази ротационна схема?

Нали не очакваш. че срещу Уотфорд Азар,Фабрегас,Матич и Коща ще стартират едновременно? Това би било самоубийство! Най-вероятно всички ще почиват, а от титулярите Оскар ще играе със сигурност.
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 03 яну 2015 00:34

Хващам се за думите на някои от писалите по-нагоре за арогантността на Моуриньо. Арогантно и супер нагло е да очакваш да ''клатиш'' всички отбори във Висшата лига с една и съща тактика - ранно повеждане, затваряне на мача и ''доубиване'' с контраатаки.. Пък когато противниците играят по-затворено да разчиташ на безкрайни разигравания по широчина, очаквайки да се уморят все някога, да ''приспят'' бдителността си и да се ''пропукат'' - нещо доведено до съвършенство от Гуардиола, но на протугалеца е нещо чуждо като идея! Отделно упоритостта му да залага на едни и същи титуляри и неизползвайки широчината на състава си да ''изразходва горивото'' на иначе отлично балансирания си тим, да рискува повторение на миналогодишния сезон.. Дали на чичко Абрамович обаче такова развитие ще е по вкуса?! Съмнявам се..
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 03 яну 2015 00:36

Коледа е. В смисъл, да оставим чакащите от месеци Челси да направи два слаби мача поред, та да дойдат тука и да пишат ли пишат. Интересно, защо ли не страдаха от графомания преди това (или поне не я изразяваха тук).

Как да е, експерти много, нека си изкажат мнението, не боли. Нищо, че в техните отбори мъката е много по-голяма, важното е, че Челси е загубил.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 яну 2015 00:38

Говорим за Висшата лига,...защо изобщо намесваш ФА къп? :)
Въпросът е:Дали Жозе Моуриньо ще ротира въпросните играчи във Висшата лига?
Най-вероятно си раздвоен,но...ще ти е интересно ли да видиш играта на отбора без Азар и Фабрегас титуляри?
Разумът ти казва:"Да,искам",но...страха от провал:"Не,определено".
Прав ли съм?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 яну 2015 00:44

В смисъл, да оставим чакащите от месеци Челси да направи два слаби мача поред,..

Колко лаконични и "великодушни" слова,Фади...
Забрави само да посочиш "графоманите" като основната причина за провалите на Челси :)

Върни се в “Челси”