Матеус започва като Моуриньо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Матеус започва като Моуриньо

Мнениеот W84me » 16 ное 2010 17:16

Всъщност това сравнение за „Новия Моуриньо” го лепнахме вече на Милен Радуканов. Наставникът на ЦСКА направо лети – пети пореден успех, откакто се зае да оправя бакиите на Гьоре. Но думата този път не е за него. Националният ни селекционер Лотар Матеус също леко политна. Два мача – две победи. Предстои трети – надяваме се отново успешен.

Въпреки този вече натрупан актив начело на „А” отбора ни, питам се: Кога най-сетне именно Матеус ще бъде наречен треньор на този отбор?

Защото в момента той продължава да бъде в ролята на нещо като преводач. Така покрива изискването за сравнението си със знаменитият португалец, започнал кариерата си като преводач. В наше време, немецът започва кариерата си в България също като преводач. С тази разлика, че не той, а на него му превеждат. Освен дреболиите от ежедневието, явно на Матеус продължават да му превеждат играчите, които той събира под националният флаг. И докато за пожарният му дебют срещу Уелс и Саудитска Арабия, малкото време за ориентация бе алиби, този път едно странно нещо се набива на очи.

От 22-а привикани футболисти за контролата със Сърбия /един впоследствие се отказа с оказало се прощално писмо/ цели 9 са от родното първенство. Което си е похвално. От тези девет обаче няма нито един от ЦСКА! Айде де, чувал да бяха армейците, ще ги обърнеш, ще ги изтръскаш, ще бръкнеш по-надълбоко и все нещо ще изскочи. Все някой национал ще се пръкне. А нали уж самият Лотар заяви, че за него е приоритетна моментната форма на даден играч. Най-малкото поради тази формулировка миналият път изгоря Валери Божинов. Същото така, впечатлявайки се от видяното в събота вечер, веднага повика допълнително двама от Литекс, въпреки ненужно голямата група за спаринг със сърбите.

Хм, ами най-малкото е странно, след като от близо месец „червените” единствено побеждават да не става нито един. У нас единствено по-успешна е серията на лидера Литекс, нормално, затова той има четирима представителя. Но пък нито един от ЦСКА? Аз ли бъркам, ама в последно време има и по-зле представящи се тимове. Нещо да няма грешка при превода, хер? За първите ви два мача бе ясно – там Цанко и Мадански помагаха, да речем, че те са имали думата при превода на българската футболна действителност на немски език. Въпреки, че и тогава се изцепихте, че не виждате жив играч на ЦСКА като проекто-национал /прекалено категорично!/, но часове по-късно някой ви „преведе”, че трябва там едно момче, така де, ако може, все пак, виж сега, Виданката само, абе, дай там...

Сега обаче Матеус е твърд и непоколебим. Какъвто искаме да го виждаме. Отряза главата на Домо, въпреки леко странният казус и въпреки добрата му форма. И изпълни заканата си за играчите от ЦСКА. Въпреки, че Виданов в неделя игра далеч по-добре от онзи мач, след който немецът се закани да няма нито един червен в „А” отбора. Много ли е странно пък, да бъдат пробвани и други и с какво те са по-зле от останалите „българи” в селекцията? Нека започнем с тривиалното и буквалното – каква е разликата между братя Миневи? Сигурни ли сте, че единият е твърдо по-добър от другият?

Както и да е – да опитаме с други. Толкова ли би било странно, да се повика намиращият се в добра форма Спас Делев? Да не би пък червеният картон /абе май си е червената фанелка/ в Благоевград да го е провалил? То тогава, като се сетя за мелето в Ловеч между оранжеви и сини, на нито един не трябва да му стъпи кракът в националният. А Костадин Стоянов по-зле ли е от настоящите национали, състезаващи се в елита ни или и на него проблемът му е, че е от ЦСКА? Това са вече няколко примера. Но определено се набиват на очи.

Значи на Лотар Матеус някои продължават да му превеждат кого и от кой отбор да вика или да не вика. Та се чудим, селекционерът ли е треньор или другите около него? Всички ще бъдем изключително доволни, ако той постигне дори само 10% от това, което вече е постигнал истинският Моуриньо. С тази разлика в началото на пътищата им, че португалеца наистина си превеждаше единствено думички на Боби Робсън. А Матеус като, че ли превежда в националният тим нечии чужди интереси. Все пак – успех в „превода” и „Хайде наш`те”.

Този път Ник Александров доста се изложи.Много злоба лъха от тази статия според мен...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

veseo
Контакти:

Re: Матеус започва като Моуриньо

Мнениеот veseo » 16 ное 2010 17:29

Страшно пристрастна статия, ако наистина Ники Александров я е писал... срам. Толкова е ядосан на Матеус, че не е викнал никой от отбора му, че чак защитава боклука Домовчийски, който директно си каза че кариерата му във втора бундеслига на Германия е по-важна от национала? Матеус си каза, че не вижда национали в ЦСКА, но се довери на преценката на асистентите си, които, за разлика от него, не бяха от седмица начело на национала, но сега като има повече време да има наблюдения над първенството си държи на думата. Какво се цели с тази статия, г-н Александров, освен напрежение върху национала в момент, в който има, макар и слаб все още, светъл лъч? Толкова ли е важно егото от това колко цскари има в национала и колко ще бъдат продадени в чужбина, че да е по-важно от БЪЛГАРИЯ?
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
ЛАЗО ЛЕВСКАРА
Контакти:

Мнениеот ЛАЗО ЛЕВСКАРА » 16 ное 2010 17:37

Айдееее, пак великия заговор срещу цска. Не ви ли писна вече?

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 16 ное 2010 17:40

Той не извика футболист като Галин Иванов, който заслужава много, а ще вика футболисти на ЦСКА, които до преди седмица падаха от който където ги хване.

Потребителски аватар
Samoyl
Контакти:

Мнениеот Samoyl » 16 ное 2010 17:55

slavia1913 написа:Той не извика футболист като Галин Иванов, който заслужава много, а ще вика футболисти на ЦСКА, които до преди седмица падаха от който където ги хване.

Не съм напълно съгласен ! В интерес на истината и аз се учудвам как не викат Галин Иванов и не само с оглед на прекрасните мачове които направи, просто показва доста добри качества.Иначе мисля че Виданов и Стоянов имат място в разширения състав на България, просто и от Литекс и от Левски имат по 2,3 защитника кажи режи със сходни качества като техните.Но със сигурност ще ги повика по нататък!Като цяло и аз съм разочарован от статията на Ники...

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 16 ное 2010 17:55

Щом започва като Мауриньо значи ни чакат много успехи.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 16 ное 2010 17:56

Злобар :roll:
Просто Ники Александров :|
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 16 ное 2010 17:57

матеус се дъни за трети път ,а още няма три мача.така ли е започнал Мауриньо .щото така ако продължава,краят му е съвсем близо.
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 16 ное 2010 18:00

batmanlevski написа:матеус се дъни за трети път ,а още няма три мача.така ли е започнал Мауриньо .щото така ако продължава,краят му е съвсем близо.

Къде му е издънката ??? :?:

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 16 ное 2010 18:01

Аз бях отворил тема за тоя тип статии, ама я изтриха бързо-бързо.

Ами "евала" за статията, писана сякаш на бързо, преди лягане...
Няма никакъв смисъл, колкото и да го чета. Смешна работа... Колкото повече чета "творчеството" на спортните журналисти из разни сайтове, толкова повече започват да ми приличат на разговори между фенове, спрели се за по цигара да обсъдят футбола у нас.

Ма те му превеждали, ма му казвали кого да вземе, кого да викне... Сигурно му дават един списък с "поръчани имена", а Матеус само клати глава: "Ок, Ок!"

Колкото за ЦСКА - Спас Делев вкара 3 гола и ше го правим национал? Ми той до сега трябваше 10 гола да е вкарал за червените.
Що пък точно за него се е сетил? Защо не пита за Генков, за Здравко Лазаров, е - опасния Жоро Христов и той вкара 2 гола за Славия - да го викнем? Ами, като казах Славия - Божов някой гледа ли го как играе? Да викнем и него...

Те на тия хора, ако за само за тва им плащат, ами то всеки от форума, който може да пише грамотно, ще я свърши тая работа...

Вчера гледах Гонзо в ТВ+ - коментира това, че медийте все казват, че пада нивото на футбола, според него пък пада и нивото на медийте.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Върни се в “Национален отбор”