Пускам темата тук,защото засяга като цяло българския футбол!
Миналата седмица гледах и двата мача,този на левски и на ЦСКА.И по време на втория в главата ми се завъртя една мисъл!
Някой има ли на идея за всичките тези 20 години колко пари двата клуба(а и не само те) са дали за трансфери,заплати,неустойки за бразилски и африкански "перли".
И ако тези всички пари бяха дадени за развиване на ДЮШ,дали нямаше нивото на отборите ни да е по-високо,дали нямаше да играем малко по-често и по-успешно на европейски и световни първенства и дали преставянето ни в ЕКТ нямаше да е по-добро!
Защото за тези 20 години малко класни футболисти минаха през нашите отбори!
Някой дали се е замислял...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Някой дали се е замислял...
Напълно си прав, но ще те чуе ли някой? трябва да се развиват школите, много талантливи момчета има, и аз познавам много в не един град.
- Lord VOODOO
Проблема е в това, че за да се развие една ДЮШ и тя да почне да бълва качествени кадри, които да изплатят направената инвестиция трябва доста време! А футболните босове искат резултати веднага, те не правят дългосрочни планове, защото повечето са във футбола за 5-6 години, докато си изперат нелагалните пари и после да излязат на чисто! Така че тази кауза е обречена на неуспех!
Дано онзи ръб в Бургас Митко Събев излезе сериозен и заедно с Бала да развият ДЮШ на Черноморец, Левски също е вложил доста средства, Пирин от край време са люпилня на таланти, ТИТАН дано и те да обърнат внимание на ДЮШ на ЦСКА, ТИМ се опитват да развият школата на Черно Море.... абе има светлина в тунела, но доста късно се появи тя!
Другият голям проблем са треньорите! Талантливи момчета има, макар и малко, но има, но са малцина треньорите дето им дават път! Е пример Черно Море: ТИМ дадоха пари направиха под Аспарухов мост игрища да играят момчетата и да се развиват, но Мастиката все си избира старци, все купува играчи, които са пред пенсионна възраст, а младите кучета ги яли!
Мъри налага млади играчи - това е единственното му качество, което харесвам и одобрявам в него! Засега Любо Пенев показва, че ще налага младите и че ще им дава път, дано да придължава все така! И най-хубавото е, че изрита разните скъпоплатени чужденци и дава път на родните момчета! А какво да кажем за отбора на Пирин??? В момента изграден основно от момчета излезли от школата им - по този показател ми напомнят за Атлетик Билбао!!!
Та има надежда за родният футбол да се оправи, а на нас феновете не ни остава нищо друго освен да се надяваме, че на някои хора им е дошъл акъла в главата и да подкрепяме любимите си отбори!
Дано онзи ръб в Бургас Митко Събев излезе сериозен и заедно с Бала да развият ДЮШ на Черноморец, Левски също е вложил доста средства, Пирин от край време са люпилня на таланти, ТИТАН дано и те да обърнат внимание на ДЮШ на ЦСКА, ТИМ се опитват да развият школата на Черно Море.... абе има светлина в тунела, но доста късно се появи тя!

Другият голям проблем са треньорите! Талантливи момчета има, макар и малко, но има, но са малцина треньорите дето им дават път! Е пример Черно Море: ТИМ дадоха пари направиха под Аспарухов мост игрища да играят момчетата и да се развиват, но Мастиката все си избира старци, все купува играчи, които са пред пенсионна възраст, а младите кучета ги яли!
Мъри налага млади играчи - това е единственното му качество, което харесвам и одобрявам в него! Засега Любо Пенев показва, че ще налага младите и че ще им дава път, дано да придължава все така! И най-хубавото е, че изрита разните скъпоплатени чужденци и дава път на родните момчета! А какво да кажем за отбора на Пирин??? В момента изграден основно от момчета излезли от школата им - по този показател ми напомнят за Атлетик Билбао!!!

Та има надежда за родният футбол да се оправи, а на нас феновете не ни остава нищо друго освен да се надяваме, че на някои хора им е дошъл акъла в главата и да подкрепяме любимите си отбори!
Бижутера написа:А и трябва да отбележим,че голяма заслуга за кацането и на нацистите на луната през 40-те години има и извънземна цивилизация,която ни дава техника и съвети,а в замяна получава жив човешки материал

Това, брат`чед, го "дъвчем" от много време... Прав си! И аз искам да има терени, бази, да има къде синът ми да тренира нормално. Защото се върна преди 1 седмица от спортен лагер и е целия в синки и охлузвания - на терена почти нямало трева. Това, което съм видял в Италия, Германия, Франция и Португалия, може да започне да се прави и тук, но просто ни трябва време ,за да "преболедуваме" капиталистическият си пуберитет.