galin56 написа:защо написа:Димитър Илиев е на 31, Марселиньо на 35.
Нищо, човека предлага като смяна на един 32-годишен - с 35 годишен
Аз не знам някои хора като гледат футбол изобщо вникват ли поне малко. Аз отдавна съм казал, че по-голяма глупост в момента в националния от това да се викат Марселиньо и Вандерсон няма. Не че са лоши играчи, но Марселиньо е много стар, а Вандерсон няма за кога да се впише в схемата пък и не е толкова добър като Марселиньо.
В началото на сезона гледах няколко контроли на Левски и им казах на телетата във форума че не знам кой го е избирал но по-голямо дърво от Каргас е трудно щял да намери за централен защитник. Съответно бях оплют че не разбирам. Казах им да си гледат Станислав Иванов, че той им е най-читавия играч и перспективен, че е млад. Също някои се смяха. Сега го обявиха за най-конвертируемия им играч и никой не се смее а се хвалят с него.
Трябва да ме вземат за скаут в някой отбор

Възрастта е най-малкият проблем на Ивелин Попов. Споменах за морално-волевите качества, в които Митко Илиев го превъзхожда.
Мисля че в случая е удачно да се направи разграничение между сегашния квалификационен цикъл, баражите напролет и евентуалното участие на европейското от една страна, и перспективите пред отбора в следващите 2-3 квалификационни цикъла от друга. В момента между другото в Левски най-добре играещият българин се казва Живко Миланов и аз бих му изпратил повиквателна за месец март. За следващия цикъл евентуално ако в ЕКТ през лятото покаже, че формата му не е паднала и до там. Иван Горанов заслужава своето място и сега, и в бъдеще. Станислав Иванов сега му е рано, има нужда от още малко правилна работа и трупане на опит, но от другата есен ако продължава в същия дух спокойно може да бъде налаган и при големите.
Относно Марселиньо и Вандерсон: с изявите си на клубно ниво през последните години са заслужили повиквателните си, но толерансът към тях не трябва да е голям. Особено към Вандерсон, с оглед на множеството алтернативи на неговия пост, както и поради факта, че през миналия сезон специално бе на приливи и отливи във важните мачове и го хващаше от време на време апатията - най-големият враг на нашите национали. Марселиньо е човекът с най-голяма фантазия и гениалност в в А група и ако му тръгне играта и се сработи с относително постоянен набор футболисти в предни позиции през идните 1-2 години може да бъде много полезен.
Аз се сещам за 3 имена, които бяха преждевременно пенсионирани от националния. Сега едва ли ще вършат работа, но 2-3 години още имаха какво да дадат и техни адекватни заместници така и не се намериха - Дяков, Георги Илиев и Камбуров. Липсва ни в момента типичен опорен халф - разбивач, който да вдъхва спокойствие на всички останали. Костадинов и Малинов имат своите качества, но силата им не е точно там. Славчев е мека Мария. Мисля си за Васко Панайотов, но той трябва да бъде по-сериозно налаган и да трупа опит в мачове, в които не се очаква да паднем с много.