Мачове през ноември - контрола срещу Парагвай (14.11) и квалификация за Евро 2020 срещу Чехия (17.11)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Мачове през ноември - контрола срещу Парагвай (14.11) и квалификация за Евро 2020 срещу Чехия (17.11)

Мнениеот galin56 » 17 ное 2019 10:52

Unforgiven_M написа:
miro_rz написа:
Unforgiven_M написа:
doktora25 написа:Този Ивелин Попов няма ли кой да му каже колко е негоден? Може ли той да е най-слабият и най-бездушният и да го търпят цял мач? Защо изобщо го викат?

https://gong.bg/bg-football/nacionalen-tim/multimedia/video/oficialno-popeto-se-otkaza-ot-nacionalniia-otbor-566678

На мен лично няма да ми липсва!

Не е лошо, че той е слабичък футболист, а че нямаме някакви, за които да кажеш, че са по-добри...

В това състояние на отбора е все тая кой играе, те винаги падат така или иначе :)
Но все пак Аулин Попов заслужава малко уважение. На 6 или 7мо място е по мачове за националния и беше някъде и първата тройка по брой мачове като капитан на отбора. Мисля че и за футболист на България го избираха 3-4 пъти. Определено за неговото си поколение е един от най-читавите между тях. А че като цяло това поколение за нищо не става е друг въпрос. Ако беше роден 15-20 години по-рано или играеше през 60-те или 70-те Ивелин Попов никога нямаше и да бъде викнат за мач дори.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Мачове през ноември - контрола срещу Парагвай (14.11) и квалификация за Евро 2020 срещу Чехия (17.11)

Мнениеот galin56 » 17 ное 2019 10:57

Непринуден написа:Ами аз точно това кказах и не виждам какво оборваш!? Ако българите в Македония и албанците в Косово, двата основни етноса в тези две държави, бяха в метрополиите, тоест под управлението на Тирана и София, сега щяха да са без или с илюзорни шансове за класиране. Бидейки обаче в други държави са с реални шансове. Дори мисля, че победителя от техния двубой ще се класира (ще бие след това едната от двете руски републики).

А Македония са си българи и не го казвам от някакви национални подбуди и да споря ей така. Това обаче е факт. Гледам реалностите. Така например Василий Българоубиец не мога да го приема като някакъв гаден и низък тип. Чувството е неприятно и злобата от стореното със самуиловите войници напира в мен, но погледни отстрани. Византия тогава си е много добре и е силен император. Все едно някой пък пострадал от Симеон или Иван Асен 2 да плюе. От негова гледна точка е гадняр, но от наша голям владетел. Въпрос на гледна точка. Та така и с македонците. Не за да им натрия носа го казвам. Те са нас, същите са. Колкото те, толкова и добруджанци например могат да се обявят за друг етнос и да си направят държава със столица Добрич. Същото е.

А че няма да искат да са в България ми е ясно. Последното столетие е променило съзнанието. И Белгия и Люксембург няма да станат една държава. Нито пък португалците испанци, но това са галисийците. Само че една част си правят държава преди време, а другите в Ла Коруня и Виго остават в Испания. Преди да има административни граници района на днешна Португалия и областта Галиция в Испания е населяван от единен етнос. Едно и също са.

ПП. Сега виждам, че си си изтрил мнението.

Първоначално ми се стори обратното на пръв прочит, думата "отколкото" някак ми се сля с изречението и смисъла ми се стори че е са щели да имат повече шанс ако са в България и Албания. После като го постнах, прочетох още два пъти изречението и видях че съм сбъркал. Мнението стоя 2 минути най-много. Още нямаше отговор от никой. Много бързо отговаряш :)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 17 ное 2019 11:18

Относно Ивелин...
Имал много мачове, много от тях с капитанската лента. И какво от това? Колко победни мачове има като процент? На кои световни сили е вкарвал гол? Наско и Ицо са взели скалпа на доста световни шампиони и то в официални мачове.
Кой щял да го замести? Какъв го играе в националния, че да знаем. Вярно, няма ги Наско Сираков, Пламен Гетов...., които никога не са ставали футболист на годината. А той цели три пъти. Затова най-добре е да дойде Чичо Митко Пенев и да подреди отбора: вратар-2 бека - 2 централни - опорен пред тях - 2 халфа - 2 крила и централен = 11 футболиста. Та какъв го играеше в националния Ивелин и с кого от миналото да го сравня, че да го сравня със земята. Чудесна тавталогия се получи!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 17 ное 2019 11:58

NOMER14 написа:Относно Ивелин...
Имал много мачове, много от тях с капитанската лента. И какво от това? ....

Е нищо, ти какво искаш повече от човека. Да е взимал златната топка. Е ми не е, дали изобщо българин ще я вземе пак някога. Поколението не става за нищо - факт. Вече втори поред квалификации завършват на последно място. Да обвиняваме един от най-читавите за цялата помия не е най-редно.
Жив и здрав да е и успех в следващите начинания.

plmar
Контакти:

Мнениеот plmar » 17 ное 2019 14:32

NOMER14 написа:Относно Ивелин...
Имал много мачове, много от тях с капитанската лента. И какво от това? Колко победни мачове има като процент? На кои световни сили е вкарвал гол? Наско и Ицо са взели скалпа на доста световни шампиони и то в официални мачове.

Та какъв го играеше в националния Ивелин и с кого от миналото да го сравня, че да го сравня със земята. Чудесна тавталогия се получи!

Съгласен! За величаещите го.....Като е толкова голям, защо не се доказа като такъв, в определено посредствения, руски гранд Спартак! Навири си носа, поверва си, и в Левски, и в Литекс....като резултат, Гришата се отърва от него....в гранда Газнезнам си какво. Пое го чалгафурия, и останалото всички го знаем.
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 17 ное 2019 14:51

galin56 написа:
защо написа:Димитър Илиев е на 31, Марселиньо на 35.

Нищо, човека предлага като смяна на един 32-годишен - с 35 годишен :lol:
Аз не знам някои хора като гледат футбол изобщо вникват ли поне малко. Аз отдавна съм казал, че по-голяма глупост в момента в националния от това да се викат Марселиньо и Вандерсон няма. Не че са лоши играчи, но Марселиньо е много стар, а Вандерсон няма за кога да се впише в схемата пък и не е толкова добър като Марселиньо.
В началото на сезона гледах няколко контроли на Левски и им казах на телетата във форума че не знам кой го е избирал но по-голямо дърво от Каргас е трудно щял да намери за централен защитник. Съответно бях оплют че не разбирам. Казах им да си гледат Станислав Иванов, че той им е най-читавия играч и перспективен, че е млад. Също някои се смяха. Сега го обявиха за най-конвертируемия им играч и никой не се смее а се хвалят с него.
Трябва да ме вземат за скаут в някой отбор :) :)

Възрастта е най-малкият проблем на Ивелин Попов. Споменах за морално-волевите качества, в които Митко Илиев го превъзхожда.

Мисля че в случая е удачно да се направи разграничение между сегашния квалификационен цикъл, баражите напролет и евентуалното участие на европейското от една страна, и перспективите пред отбора в следващите 2-3 квалификационни цикъла от друга. В момента между другото в Левски най-добре играещият българин се казва Живко Миланов и аз бих му изпратил повиквателна за месец март. За следващия цикъл евентуално ако в ЕКТ през лятото покаже, че формата му не е паднала и до там. Иван Горанов заслужава своето място и сега, и в бъдеще. Станислав Иванов сега му е рано, има нужда от още малко правилна работа и трупане на опит, но от другата есен ако продължава в същия дух спокойно може да бъде налаган и при големите.

Относно Марселиньо и Вандерсон: с изявите си на клубно ниво през последните години са заслужили повиквателните си, но толерансът към тях не трябва да е голям. Особено към Вандерсон, с оглед на множеството алтернативи на неговия пост, както и поради факта, че през миналия сезон специално бе на приливи и отливи във важните мачове и го хващаше от време на време апатията - най-големият враг на нашите национали. Марселиньо е човекът с най-голяма фантазия и гениалност в в А група и ако му тръгне играта и се сработи с относително постоянен набор футболисти в предни позиции през идните 1-2 години може да бъде много полезен.

Аз се сещам за 3 имена, които бяха преждевременно пенсионирани от националния. Сега едва ли ще вършат работа, но 2-3 години още имаха какво да дадат и техни адекватни заместници така и не се намериха - Дяков, Георги Илиев и Камбуров. Липсва ни в момента типичен опорен халф - разбивач, който да вдъхва спокойствие на всички останали. Костадинов и Малинов имат своите качества, но силата им не е точно там. Славчев е мека Мария. Мисля си за Васко Панайотов, но той трябва да бъде по-сериозно налаган и да трупа опит в мачове, в които не се очаква да паднем с много.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 17 ное 2019 15:02

Ивелин не е толкова лош играч колкото го плюят някакви разбирачи....Като цяло са повече положителните неща които върши през целият мач.Та повечето от отбора не могат да вържат 2-3 паса точни.Нападателите трябва някои да им пусне на празна врата че да реализират.Далечните им удари са просто пародия.....Защитниците като цяло наблюдават играта отстрани...Отделно половината голове срещу нас са вратарски.Странното е че довечера примерно ще докопат нашите равен и ето....добре че се махна Попето че да дръпнем.... :)

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 17 ное 2019 15:11

Вълчан написа:Ивелин не е толкова лош играч колкото го плюят някакви разбирачи....Като цяло са повече положителните неща които върши през целият мач.Та повечето от отбора не могат да вържат 2-3 паса точни.Нападателите трябва някои да им пусне на празна врата че да реализират.Далечните им удари са просто пародия.....Защитниците като цяло наблюдават играта отстрани...Отделно половината голове срещу нас са вратарски.Странното е че довечера примерно ще докопат нашите равен и ето....добре че се махна Попето че да дръпнем.... :)

Абе да "някакви разбирачи" сме и то големи, обаче не е лошо да започнеш да пишеш по-грамотно! :oops:
Изображение

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 17 ное 2019 15:15

Гоня твоето ниво затова така.Иначе няма да ме разбереш....разберачо... :)

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 17 ное 2019 15:50

Между другото и съвсем по темата, днес е годишнината от мача на Парк де Пренс през 93-та година, в който Емо Костадинов, дотогава известен повече като Шилето, вкара два гола и ни класира за американското лято.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Национален отбор”