k_oleto написа:Поздравления за автора, но за да има дискусия, трябва да има и различни гледни точки.
Ето, аз ще се постарая да дам и друга гледна точка:
Мисля, че едно от най-кадърните решения беше създаването на тази ППЛ. Половината от отборите ви се струва, че не са за там, но .....тази лига ще даде резултат след година или две. Като цяло за мен лично най-комично беше състоянието на Нефтохимик в началото. Хората едва се спасиха от изпадане от Б група, а след това се озоваха в А. Съвсем нормално е да са в процес на изграждане на отбор, който трябваше да е с две класи над последния такъв. Доколкото следя трансферите - полагат се усилия в тази насока, като считам, че ще имат отбор след Нова година. Същото е положението и с Локо Горна например. Т.е НУЖНО Е ВРЕМЕ.
От друга страна половината от отборите НЕ си ползват стадионите. Т.е НАЙ-ПОСЛЕ някой ги принуди да вкарат лев в тези стадиони. Силно се надявам тази тенденция да се запази и догодина например - да са задължителни условията и за терени, зрители и т.н БФС прави така, че да се подобрят условията по стадионите ни.
Миналата година имаше правило за до 21 (работи, не работи), но това е отново част от желанието на футболния ни съюз да промени нещо във футбола ни.
Не съм видял с очите си, но говорят, че сме имали и прекасна нова база за националите........
В сегашното управление на БФС се сключиха най-изгодните (за футбола ни) ТВ договори (т.е повече пари за клубовете)
Т.е аз не виждам кой знае колко да пречи БФС-то на футбола ни. (може само да изисквам в повече по отношение на качеството на съдийството)
Т.е моята гледна точка е друга:
- НЯМАМЕ детско - юношески школи
-НЯМАМЕ кадърни млади, а и не само млади треньори, които да работят с децата
- футболерите ни се мислят за звезди. Направил два мача и си мисли, че е Роналдо и може да пие като Гаскойн. Но това пак е вътре в клубовете - НЯМА ДИСЦИПЛИНА
Но.....това за дисциплината е много интересно, а ето и една история, която ще обясни точно какво имам предвид:
Отивам на мач на деца набор 2004-2005 и слушам разговор между състезатели:
- Ти с "шопара" говорил ли си за днес ?
- Не, но той знае
- Какво знае ? Баща ти ли е говорил с него ?
- Не, но ще говори ..........
--------------------------------------------------
Превод: "шопара " е треньора, а тоз дето си мисли, че шопара знае нещо е дете, на което му е обещано да играе. Интересното е, че обещанието е дадено от родителите му, които ще говорят с шопара (треньора), за да може да играе.
Та.........може ли да ми обясните как точно БФС има пръст в това ?
Подкрепям всичко написано. Няма мрънкане по БФС. Не вярвам на тези, които обвиняват БФС. Лесно е да се обвинява, да се намират грешките на работещите. Намерете изход и действайте без празни приказки.