Национален стадион в Пловдив?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Национален стадион в Пловдив?
Това че потъват парите на данъкоплатеца е виновна цяла България. Ние си ги избираме и те ни крадат. Източват фондове и парите от данъците. Софиянци са виновни толкова колкото и останалите градове.
Идеята е много добра и заслужава да се даде гланост. Все още има шанс за ст. Пловдив да може да се ремонтира и да се приведе според изискванията, но ако не се предприеме нещо в близките 2-3 г. работата отива на събаряне
. Ст. Пловдив е най-доброто решение за национален стадион в момента - с най-голям капацитет 55 000 седящи места добра комуникация до него няма да затруднява трафика в града, огромен паркинг, по средата на страната, отделно освен за футбол може да се ползва за межд. състезания по лека атлетика/до него има лекоатлетически стадион за тренировки каквото е изискването за тяхното провеждане/. Така може да се привлекат и други федерации към ремонта а не само БФС.
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!
Hugo Boss написа:Или е обратното. С какво София е по-добре? Пътищата ли са ни без дупки, задръствания ли няма. Какво се е погрижила София да е по-добра? По-високи заплати се давали. Ама сложи си наем, разход за транспорт да ходиш на работа, по-скъпи стоки по магазините и каква е далаварата.
Проблема е, че София малко по-малко през годините стана като черна дупка - засмуква всичко в геометрична прогресия. Всичко се иска да е в София, което води естествено до нов приток на хора оттам до още по-голямо концентриране на обществени услуги за сметка на останалата част от страната от където пък естествено хората се изселват там където могат да получат повече и става омагьосан кръг
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!
То хубаво всичко се иска да е в София, ама всъщност какво е в София. Стана още по мизерно място за живеене. Сигурно да живееш в Пловдив и къде по-приятно място. Разбирам София да е рай и всичко да е уредено като една истинска европейска столица, че да искаш да дойдеш. Ама то нищо не е направено.
Един от изходите на проблема е както написах в началото ако успее голяма част от студентите които идват да учат да се завръщат и да отварят фирми и да се опитват да направят нещо по родните си места. От там ще има повече пари от местни данъци и т.н.
Един от изходите на проблема е както написах в началото ако успее голяма част от студентите които идват да учат да се завръщат и да отварят фирми и да се опитват да направят нещо по родните си места. От там ще има повече пари от местни данъци и т.н.
xWarden написа:Националния стадион трябва да е в Пловдив. Това е най-футболният град в България, посещаемостта на мачовете е най-голяма. Но факта, че Стадион Пловдив е най-голямото спортно съоражение на Балканите с нищо не може да помогне в случая, защото той трябва направо да се събори и на негово място да се построи нов. Но дори да не стане национален стадион, трябва и в провинцията да има такива ! На всички им е писнало само за София да се слуша
Аз съм от София но си прав и на мен ми е писнало да включа новините и 15 мин.да ми говорят,че е паднало 10 см.сняг и всички да се занимават с нашите проблеми.Мен ме интересува навсякъде в страната какво се случва и искам както е в цивилизована Европа и тук нещата да не са само в София.Затова съм съгласен да има национален стадион извън София.Централизацията е комунистическа отживелица.Който е ходил по европа знае.
Hugo Boss написа:То хубаво всичко се иска да е в София, ама всъщност какво е в София. Стана още по мизерно място за живеене. Сигурно да живееш в Пловдив и къде по-приятно място. Разбирам София да е рай и всичко да е уредено като една истинска европейска столица, че да искаш да дойдеш. Ама то нищо не е направено.
Пловдив, че по-добро място за живеене според мен не подлежи на коментар, за това съм си в Пловдив
Според мен не е необходим Национален стадион. Ние си имаме. Необходими са много клубни стадиони. На които ще играе националният отбор. Без да се води войната София - провинция. Без да се появяват нови "подстолици". Нищо трагично не е последвало за националните отбори на Германия и Италия от факта, че играят мачовете си в различни градове, различни от столиците. Тези стадиони са необходими и за клубовете. Защо никой не вижда, че в момента само няколко стадиона могат да получат лиценз? И то с условности. След 2 години критериите ще бъдат много по-високи. Някой мисли ли, че за тези 2 години в България могат да се построят стадиони? Пиесата се игра във Варна. Предстоят представления и в други градове. София - "Раковски", "Българска армия"; Пловдив - "Пловдив", "Христо Ботев", "Локомотив"; Бургас; Ловеч ... Съществуват идеи. За които все още няма дори проект. Отборите ни са застрашени да играят мачовете си от ЕКТ в чужбина. Може би и мачовете от вътрешното първенство. Е, съществува и вариант нивото на мачовете, в които ще участват родните ПФК-та да не изисква специални стадиони.
. Съвсем реаален. На кого му пука? Важна е далаверата. А след 2 години виновни ще бъдат ЕС, вражеската пропаганда, четирите годишни времена... Момент! Предстои и 21.12.2012. Нека се снишим, да изчакаме, да видим какво ще (О)стане...
Ex, много разбирачи в тая страна, много бизнесмени...сега трябва да намерим кой да работи и ще сме новия "икономически тигър" в световен мащаб! Тия нападки столица vs. провинция са същите като ония по оста Левски vs. ЦСКА - глупави и безмислени. Точно такива неща ме отказаха да ходя по стадионите, точно такива въпроси ме карат да мисля има ли смисъл да стоя тук и да вярвам, че един ден заедно ще променим държавата ни и нас самите. Може да сме последна дума на кавала, ама всеки разбира от футбол, всеки разбира от политика, всеки разбира от бизнес, всеки разбира от всичко...България вече няма нужда от разбирачи, а от РАБОТА! Вместо да коментирате кой по-умен, кой по-пропаднал, на кой му е по-голяма па*ката вземете млъкнете и всички заедно да работим N години заедно да видим дали няма нещата няма да станат по-иначе! Ае, със здраве...
“Прост народ - слаба държава”
Нека националния стадион да си е в София. Но не пречи да се спаси стадион Пловдив и да се използва по предназначение.
А както каза колегата пада 10см сняг и всичко е блокирано, както и в момента даже. Вижте с какви елементарни проблеми трябва да се оправяме, а говорим София това - София онова.
А тази тема си е почти полу-социалана и е нормално да се намеси и политиката тук.
А както каза колегата пада 10см сняг и всичко е блокирано, както и в момента даже. Вижте с какви елементарни проблеми трябва да се оправяме, а говорим София това - София онова.
А тази тема си е почти полу-социалана и е нормално да се намеси и политиката тук.
- metodito
- Контакти:
Подкрепям с две ръце. Не само заради предпочитанията ми към Пловдив като град пред София, но наистина в центъра на страната ще е много по-посетен мача, даже и младежките квалификации ще имат поне десетина хиляди, а не 500. Срамно е просто да няма публика на България - Англия примерно. Климатичните условия също са фактор. Но важно е също, че в Пловдив е най-големият стадион в страната в момента и може да стане красиво съоръжение - Градския стадион. Но съм скептичен към реализирането на подобна идея. На Боби няма да му се занимава ако няма изгода за него, а хер Флик никога няма да даде кинта. Иначе Стоичков би могъл да лобира за това също. Не е за пренебрегване факта, че туристите вече подминават София и въобще не спират там - направо във Варна и оттам най-често в Пловдив, Търново или по планините. За съжаление, столицата я считат за опасно място в което няма какво толкова да се види.