v.r.s. написа:И вчера кое беше офанзивното в играта на националният ни отбор, че да говорим за промяна към по-дефанзивна? Аз по дефанзивен футбол от показаното не мога да си представя. Колко атаки направихме и колко време сме притискали отбора на Норвегия в неговата половина, а да не говорим за удари и опасни положения? Аз си спомням за само едно сериозно положение за цял мач и ако показаното е офанзивен футбол за вас, какво ли би представлявал дефанзивният?
Това че не са играли офанзивно снощи не означава, че са били такива указанията. Говоря за коренно различен поглед върху играта. Силов футбол, в който мислиш на първо място за защитата, да рушиш играта на противника, да го пресираш, да не му даваш да диша, да чистиш често в ъглови, защото си уверен, че при тях ще си безпогрешен. И от друга страна в противниковото поле те ще са твоето най-голямо оръжие. Такъв футбол се играе с дисциплинирани, високи и физически здрави играчи и техничността остава на заден план. Може би снощните титуляри нямат капацитета да играят такъв, но два пъти повече те, а и които и да е други български футболисти в момента нямат качествата да играят и атакуващия. Той се прави с много пари.
Та идеята ми е да се започне да се гради нов отбор за Евро 2020 от нулата, с нов подходящ треньор (не искам в момента да оспорвам качествата на Петев, но неговата философия, както и тази на Л. Пенев, Мъри, Стоичков и т.н. просто е за атакуващ футбол) и нови играчи.