Кой е правилният път за Националния отбор?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Начинът за изчисляване на коефициента на националните отбори
до предния коментар добре де ако умножиш победите на Испания на световното по 12(4по3) а тия в квалификациите по 7.5( 3по2.5) тогава не се ли получава малко по различна картинка
Щом и от приятелските срещи се трупа коефициент, 'що не играем с по-слаби отбори. 

stg333 написа:до предния коментар добре де ако умножиш победите на Испания на световното по 12(4по3) а тия в квалификациите по 7.5( 3по2.5) тогава не се ли получава малко по различна картинка
Е аз нали това правя. Умножавам даже не по 6 победи колкото са реално, а по 7 колкото са максимално по 12т, което е точно 84т.
За квалификациите и приятелските е същото - 40м х 7,5 = 300т.
- Wonderworker
- Контакти:
Погледнах по диагонал поста на паралелния и ще кажа, че е написал съчинение свободен стил. Изчисляването на сбора на точките е доста по-сложно отколкото изглежда, въпреки че преди около 4 години мисля веднага след световното в Германия Фифа опрости системата. Накратко, щот не ми се обяснява много, е пропуснат много важна величина, а това е умножението към моментната позиция на противниковият отбор. Демек ако примерно играехме контрола с Албания, вместо тренировка с Корсика и ги бяхме били, тъй като се намират на 50 място в ранглистата точките, които добавяме като победа в контрола с отбор от нашият регион трябва да се умножат по 150 (200 нац. отбора в света минус 50 място на противника равно на 150). Към всичко това разбира се с още няколко условности, докато се стигне до решение на уравнението.
И какво излиза ? Ние не можем да победим Корсика, която е извън класацията, а тука си правите някакви сметки...
-
Абе има ли някакво значение коефиценти, начини на изчисляване на тия коефиценти и т.н. ?
И в 7-ма урна да сме ... ако не биеш силните отбори в групата, нямаш никакъв шанс за каквото и да е ...
Другото са безмислени упражнения ...
И в 7-ма урна да сме ... ако не биеш силните отбори в групата, нямаш никакъв шанс за каквото и да е ...
Другото са безмислени упражнения ...
Ето реално как става всичко:
http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings
Така обаче се изчисляват точките само за 1мач
след това тези точки се прибавят към всички останали спечелени в рамките на последните 12 месеца и се взима средно аритметично за периода
отделно се смята средно аритметично за 12- 24 месеца х 0.5, средно за 24-36 х 0.3 и 36-48 х 0,2
накрая се сумира за целия период от 4 години:
http://www.fifa.com/mm/document/fifafac ... t_8791.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings
Така обаче се изчисляват точките само за 1мач
след това тези точки се прибавят към всички останали спечелени в рамките на последните 12 месеца и се взима средно аритметично за периода
отделно се смята средно аритметично за 12- 24 месеца х 0.5, средно за 24-36 х 0.3 и 36-48 х 0,2
накрая се сумира за целия период от 4 години:
http://www.fifa.com/mm/document/fifafac ... t_8791.pdf
Официално се отказвам да пиша теми, в които давам полезна информация!
Вие сте абсолютни дебили. Защо, за Бога, ми е да си пиша свободни съчинения за това как се изчислява коефициент. Личи си, че не сте чели какво съм написъл, а просто искате да си увеличавате коментарите. В зависимост от положението на отбора в класацията, точките се увеличават или намаляват. Испания като победят Германия, Холандия, Португалия, Русия и т.н от тимовете, които са победили на Европейско или Световно първенство, не взимат 12 точка, а примерно 50, заради позицията на отбора. Не съм превел формулата, защото 95% от хората, които пишат тук, не могат да напишат 2 реда без да кажат някоя глупост или да направят 10 правописни или пунктуационни грешки, а с формули ще се занимават. А тоя дето е дал сайт, демек Уикипедия, където може да се изчисли "наистина" резултата, а не моите "врели-некипели", ами да прочете какво има в сайта. И като сравни какво съм написал аз, да се позамисли дали и аз не съм гледал Уикипедия.
Вие сте абсолютни дебили. Защо, за Бога, ми е да си пиша свободни съчинения за това как се изчислява коефициент. Личи си, че не сте чели какво съм написъл, а просто искате да си увеличавате коментарите. В зависимост от положението на отбора в класацията, точките се увеличават или намаляват. Испания като победят Германия, Холандия, Португалия, Русия и т.н от тимовете, които са победили на Европейско или Световно първенство, не взимат 12 точка, а примерно 50, заради позицията на отбора. Не съм превел формулата, защото 95% от хората, които пишат тук, не могат да напишат 2 реда без да кажат някоя глупост или да направят 10 правописни или пунктуационни грешки, а с формули ще се занимават. А тоя дето е дал сайт, демек Уикипедия, където може да се изчисли "наистина" резултата, а не моите "врели-некипели", ами да прочете какво има в сайта. И като сравни какво съм написал аз, да се позамисли дали и аз не съм гледал Уикипедия.

Не стига, че темата ти е пълна каша, не стига, че грам идея си нямаш за какво пишеш, ами тръгнал да се обяснява. Къде си написал формулата за силата на противника? Къде си написал, че не се взима коефициента на континента от който е отбора, а се взима средно аритметично от континенталните коефициенти на отборите участващи в мача? Къде си написал, че всичко се умножава по 100? Къде си написал, че коефициента не се получава с натрупване на точки след всеки един мач (може да се вземат над 2000т само за 1 мач!!!), а се изчислява средно аритметично за всяка година? Къде си написал, че крайния коефициент е сбор от отделните коефициенти за всяка една от последните 4 години. Поне като си намерил нещо в нета, да беше се опитал да го разбереш и тогава да пускаш тема, за да не ставаш смешен после. Пуснал си аре да не казвам кво (така както си го написал ти дадох пример, че при невъзможни събития и 500т не могат да се съберат) и после като ти се каже, че си нямаш и грам понятие се сърдиш вместо да се опиташ да вникнеш.
Само 1 нещо - така както си го написал ти излиза, че за победата на Швейцаря над Испания на световно се взимат само 12т.
Да те светна, че тази победа е равна на 100 х 3т (за победа) х 4(мач от СП) х 2 (коеф. за сила на противника) х 1 (ср. аритметично за 2 отбора от Европа) = 2400т.
Къде ти 12т. къде ти 2400т

zlostar написа::mrgreen:![]()
![]()
Не стига, че темата ти е пълна каша, не стига, че грам идея си нямаш за какво пишеш, ами тръгнал да се обяснява. Къде си написал формулата за силата на противника? Къде си написал, че не се взима коефициента на континента от който е отбора, а се взима средно аритметично от континенталните коефициенти на отборите участващи в мача? Къде си написал, че всичко се умножава по 100? Къде си написал, че коефициента не се получава с натрупване на точки след всеки един мач (може да се вземат над 2000т само за 1 мач!!!), а се изчислява средно аритметично за всяка година? Къде си написал, че крайния коефициент е сбор от отделните коефициенти за всяка една от последните 4 години. Поне като си намерил нещо в нета, да беше се опитал да го разбереш и тогава да пускаш тема, за да не ставаш смешен после. Пуснал си аре да не казвам кво (така както си го написал ти дадох пример, че при невъзможни събития и 500т не могат да се съберат) и после като ти се каже, че си нямаш и грам понятие се сърдиш вместо да се опиташ да вникнеш.
Само 1 нещо - така както си го написал ти излиза, че за победата на Швейцаря над Испания на световно се взимат само 12т.
Да те светна, че тази победа е равна на 100 х 3т (за победа) х 4(мач от СП) х 2 (коеф. за сила на противника) х 1 (ср. аритметично за 2 отбора от Европа) = 2400т.
Къде ти 12т. къде ти 2400т![]()
![]()
Вече на два пъти казах, че не съм написал формулата за силата на противника, защото е сложна и зависи от много неща. Това, че се умножава по 100 наистина съм го изпуснал, за което съжалявам. Всичко друго е така, както съм го написал.Ако обичаш, по-леко с квалификациите кой е смешен и кой не. Не мога да се сърдя, защото някой пише глупости във форум, просто ми е неприятно като не знаете за какво става дума и критикувате. Единственият ми пропуск е, че резултатите се умножават по 100.