Очерк за една приказка, която се превърна в хорър

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Prizrachen
Контакти:

Re: Очерк за една приказка, която се превърна в хорър

Мнениеот Prizrachen » 11 авг 2010 23:19

veseo написа:Говорите така до първия ни по-сериозен успех, примерно класиране и минаване на групите на европейско/световно... после пак ще заебете футбола и ще станете "фенове" на спорта, в който сме силни сега. Точно затова се дразня колко новоизвъдили се "фенове" на волейбола има, покрай тва че имаме силно поколение и като спрем да сме сред най-силните в света ще забравите волейбола и ще станете кърлинг маниаци...

Именно, тва дето го е писал тоя надали си има и понятие от футбол. ТАЯ ИГРА Е НАЙ ОБИЧАНАТА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ, В НЕЯ НЕМОЖЕШ ДА МРАЗИШ, А САМО ДА ОБИЧАШ И ТО ДОКРАЙ ДА ПОДКРЕПЯШ. И НА МЕН МИ Е ПИСНАЛО ОТ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ ХОРА, ВСЕ СЕ ОПЛАКВАТ, ЧЕ ФУТБОЛА НИ БИЛ НА ТАКОВА НИВО АМИ ИДИ ВЕДНЪЖ НА ТОЯ СТАДИОН НАЛИ СИ ФЕН ИЛИ СИ БИЛ ФЕН ПОДКРЕПИ ГО, ФУТБОЛА Е ИГРА ЗА ФЕНОВЕТЕ......

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 11 авг 2010 23:23

Искрени поздравления,за автора,от моя милост.Съгласен до последната дума.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 11 авг 2010 23:24

veseo написа:Говорите така до първия ни по-сериозен успех, примерно класиране и минаване на групите на европейско/световно... после пак ще заебете футбола и ще станете "фенове" на спорта, в който сме силни сега. Точно затова се дразня колко новоизвъдили се "фенове" на волейбола има, покрай тва че имаме силно поколение и като спрем да сме сред най-силните в света ще забравите волейбола и ще станете кърлинг маниаци...

Ми човече, аз лично обичам да гледам силен национален отбор. Като по футбол не може, добре НЯМА проблем да се пренасочат всички финанси към баскетбол и волейбол. Тогава логично и масата фенове ще се премести към тези спортове. Разбирам да ми бият ЦСКА като тъпан, ок това са клубни пристрастия ще трая. Но националният отбор да гледам как едва ходи и не знае къде се намира, някак си ми пада националното самочуствие. Поне за националния да бъдем фенове на това, което го можем. Може да ви се стори тъпо, но това е мойто мнение. Искам да гледам ПОБЕДИ, няма значение в кой спорт. Важно е участието е най-голямата глупост. Този наш футбол нито възпитава някаква ценост в подрастващите, нито в отбора са хората, които заслужават, нито побеждаваме. Е добре КАК ДА СЪМ ФЕН НА ТОВА нещо ? Като се променят поне от едно тия неща ще ги подкрепя. Сега не заслужават подкрепата ми ! Поне лично мойта !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 11 авг 2010 23:26

Prizrachen написа:

Именно, тва дето го е писал тоя надали си има и понятие от футбол. ТАЯ ИГРА Е НАЙ ОБИЧАНАТА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ, В НЕЯ НЕМОЖЕШ ДА МРАЗИШ, А САМО ДА ОБИЧАШ И ТО ДОКРАЙ ДА ПОДКРЕПЯШ. И НА МЕН МИ Е ПИСНАЛО ОТ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ ХОРА, ВСЕ СЕ ОПЛАКВАТ, ЧЕ ФУТБОЛА НИ БИЛ НА ТАКОВА НИВО АМИ ИДИ ВЕДНЪЖ НА ТОЯ СТАДИОН НАЛИ СИ ФЕН ИЛИ СИ БИЛ ФЕН ПОДКРЕПИ ГО, ФУТБОЛА Е ИГРА ЗА ФЕНОВЕТЕ......

Като идеш на пазара и има леко загнили и тотално изгнили домати,ти от кои ще си вземеш? :) И дали,ще си вземеш изобщо? :roll:
Само Черно море.

Reckless

Мнениеот Reckless » 11 авг 2010 23:27

Подкрепям написаното, само ми е странно " Това не е българския национален отбор" :shock:
А кой е българския национален отбор ? Може би ви се иска да не е това, но между фактите и мечтите разликата е огромна.
По някакъв начин този отбор е отражение на разликата в манталитета и разбиранията на българския народ с останалия свят !
През 94-та народа се отъждествяваше с националния ни отбор а сега казва, че това са някакви други и ние нямаме нищо общо с тях :) Напротив, това сме ние ! Затова се нарича НАЦИОНАЛЕН отбор . Не може, когато имат успехи да се гордеем с тях а когато нямат, да се обърнем и да не ги познаваме. Това е все едно да се отречеш от националноста си. Нека да не се притесняваме да се срамуваме с националния си отбор ! Това сме ние !

Потребителски аватар
shamana1912

Мнениеот shamana1912 » 11 авг 2010 23:30

ros написа:Прекрасно... Браво приятелю. Наричам те приятелю, защото явно сме били в една компания в онези дни и нощи, които описваш. И защото ако имах син (дай Боже) щях дя се замисля дали ще му разреша дори да гледа футбол. Вече се усещам, че не ми е интересно. Не ме вълнува... Бих си позволил само една корекция. Такива пичове НЕ МОЖЕШ да срещнеш в градския транспорт. Те са "друга класа". Те трамваи не ползват. Схванах метафората за чалгата покрай нас дори и в градския транспорт, но тези юнаци са една по-друга, по-надменна, по-изчанчена категория. Тези герои тичат след силиконови топки. Футболните са криви и се въртят странно. Те слушат Йо-Йо и за тях "Моя страна, моя България" е някакъв демодиран и остарял комунистически химн, като повечето дори не помнят този строй. И живеят в "Палатка"та на разкоша и себелюбието.
Да... Скучни са ми, безинтересни са ми, не им знам имената... Те не са моя, те не са българския национален отбор. И днес им отделих точно 15 мин, между вечерята и банята (обичайното ежедневие). Това означава, че не са събитие, за което си струва да стоиш гладен, да не спиш... НО ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ :(

+1912
ИзображениеИзображение

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 11 авг 2010 23:31

Да разбирам, че ЦСКА ако е слабо пак ще го подкрепяш (така и трябва!), но ако националът е слаб - той (т.е. нацията) не заслужава подкрепа? Няма проблеми, това е лично решение, просто нямаш никво морално право да се наричаш футболен фен. Това твоето се нарича "gloryhunting", или на нашенски - ПОЗЬОРСТВО. При успехи на отбор на който държа, независимо клубен или национала, най-много мразя такива позьорчета, които скачат от спорт на спорт, само и само да се тупат по гърдите. Сбогом, не се и връщай към футбола, гледай си който там спорт решиш, че сме достатъчно силни, че да заслужат подкрепата ти.

П.С. Замисли се за смисъла на думата "подкрепа". Кога ПОДКРЕПЯШ един приятел - когато му е трудно, или когато вдига купон и има пиячка и курви? Всъщност, като ти гледам начина на мислене...
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Trimastiki
Контакти:

Мнениеот Trimastiki » 11 авг 2010 23:35

Това е националният отбор на БФС-то, дето се угояват на софрата на пишман клубове, съдийска мафийка, недохранени мениджърчета, недоусвоени средства от ФИФА, ФУФА и ФАФА...

Квото и да си говорим за Херман Хесе, Кафка, Фройд, Достоевски, файда няма.

Не е моят национален отбор. Наздраве!

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 11 авг 2010 23:37

veseo написа:Да разбирам, че ЦСКА ако е слабо пак ще го подкрепяш (така и трябва!), но ако националът е слаб - той (т.е. нацията) не заслужава подкрепа? Няма проблеми, това е лично решение, просто нямаш никво морално право да се наричаш футболен фен. Това твоето се нарича "gloryhunting", или на нашенски - ПОЗЬОРСТВО. При успехи на отбор на който държа, независимо клубен или национала, най-много мразя такива позьорчета, които скачат от спорт на спорт, само и само да се тупат по гърдите. Сбогом, не се и връщай към футбола, гледай си който там спорт решиш, че сме достатъчно силни, че да заслужат подкрепата ти.

П.С. Замисли се за смисъла на думата "подкрепа". Кога ПОДКРЕПЯШ един приятел - когато му е трудно, или когато вдига купон и има пиячка и курви? Всъщност, като ти гледам начина на мислене...

А защо подкрепям един приятел ? Защото виждам нещо хубаво от него. Едва ли ще подкрепя този, който ми троши апартамента и ми дига дограмата ? Футбола какво възпитава в момента. Каква е мечтата на децата да стана футболист, за да чукам чалга певици. Как да съм фен на това нещо. Нека падаме, нямам проблем с това, АКО вътре СА ХОРА които го заслужават. Които се борят и правят нещо, не хора които са дошли и те не знаят защо.

Защо на мачовете има по 500 човека? Защото взима някакви пълни смешници Сърмов, които трябва да му съберем пари за протеза да спира топката. Добре викнал си го 1 път видял си го че не става. Ми викни друг ОПИТАЙ. В България има 16 отбора в А група. Щом Сърмов не става и другите не стават. Това се отнася за 80 % от постовете в националния. Като Стоичков беше треньор на националите съм бил на почти всички мачове на стадиона. Сега няма да стъпа.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 11 авг 2010 23:43

Виж, и аз не съм доволен от избора на Мъри напоследък, да не говорим за подигравката днес дето изобщо не пусна Влади Стоянов, а с Мицански отби номера за 15 минути. Но да отричам "тва не е моя национал" и после да имам наглостта да се върна като имаме пак силно поколение и успехи... не.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Върни се в “Национален отбор”