Нова Песен за националния отбор!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

p36o
Контакти:

Re: Нова Песен за националния отбор!!!

Мнениеот p36o » 08 юни 2009 23:38

Първият куплет е добре ... но втория и третия не съвпадат сричките ударена-неударне с музиката. Смисъл като текст става, но ако тръгне да се пее е далеч от истината .. Може да пробваме с някоя друга мелодия .. Нещо, което като се запее и противниковия отбор да настръхне от музиката, щото те няма да разбират текста... Незнам просто така предлагам :roll: предложете някоя мелодийка =]

p36o
Контакти:

Мнениеот p36o » 08 юни 2009 23:40

Песента на Светльо и Дъ Леджендс има много добър припев и като текст и като музика добре ще се запее... Ако не се лъжа стана химн на един от отборите на А група, но те не я признават много и си тачат стария химн .. Добър варият е ми се струва:
ВСЕ ПО-ЗАДРУЖНИ, ПО-ДОБРИ
В СЪРЦАТА ОГЪН НИ ГОРИ
ЗАВИНАГИ И В ТОЗИ ЧАС
БЪДИ ЕДИН, ЕДИН ОТ НАС

Потребителски аватар
joro_787
Контакти:

Мнениеот joro_787 » 08 юни 2009 23:58

Чудя се защо се опитваме да измислим нова песен, докато има достатъчно хубави български песни. Моето предложение е песента "Боят настана". Смятам, че всички я знаят и не би било трудно да се изпее на стадиона от феновете.

Потребителски аватар
..Локо Пловдив
Контакти:

Мнениеот ..Локо Пловдив » 09 юни 2009 00:07

Имаме си химн,1 песен ( Българи-Юнаци) и какво още.. ? Оо да сетих се.. неорганизирани фенове.. ! Песента "Боят настана" е идеялна.. както каза joro_787 лесно се пее и всички я знаят.. но да не мислите,че става толкова лесно ??

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 09 юни 2009 00:12

И като измислите песен, да не мислите, че тя ще се пее? Както каза предния колега, трябва организация. А тя може да дойде само от фенклубовете. А как си представяте Левски и ЦСКА или Локо Пловдив и Ботев Пловдив (пиша тези защото са най-големите) да седнат на една маса да мислят песни?

П.П. Друга песен която също може да се пее е "Моя страна, моя България"

Потребителски аватар
VelBujd
Контакти:

Мнениеот VelBujd » 09 юни 2009 00:16

Боят Настана е може би най-емблематичната песен на българските бунтовници.Наистина няма по подходяща от нея , а и лесна :)

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 09 юни 2009 00:39

Steven_Gerrard_8 написа:Здравейте. След мача срещу Ирландия наистина мога да кажа, че се чувствам горд, че съм българин! Не заради отбора, който имаме, ами заради великите фенове. Бях на стадиона и когато започна скандирането от секторите "БЪЛГАРИ" и в отговор "ЮНАЦИ" се почувствах ... просто не мога да го опиша. Но както и да е. Чудех се в кой форум да я пусна тая тема и реших да е тук. Исках да кажа, че е време да измислим някоя песен, която да се пее от всички. Предлагам да е някоя, която да е известна на повечето футболни запалянковци. Някоя като "Да запеем дружно песента". Мисля, че е подходяща. Така или иначе почти всички агитки си я пеят за собствания отбор. Само трябва да променим текста малко! Ето и моя вариант! Но преди да го напиша, искам само да кажа, че ПРИЕМАМ ВСЯКАКВИ КРИТИКИ! ВСЕКИ, КОЙТО ИМА НЯКАКВА ИДЕЯ ЗА ПРОМЯНА В ТЕКСТА, НЕКА ДА СПОДЕЛИ И ТАКА ДА СТИГНЕМ ДО НАЙ-ОПТИМАЛНИЯ ВАРИЯНТ! ДОРИ И КАТЕГОРИЧНО ДА ОТХВЪРЛИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ ... НЯМА ПРОБЛЕМ! ПОНЕ СЪМ ОПИТАЛ ;) ;) ;)

ЕТО МОЯ ВАРИЯНТ:

Да запеем дружно песента
за страната в нашите сърца.
Има има истина една
тя е само "зад България"!

С трицветно шалче и знаме в ръка
ще обходим цялата земя.
За да видим онази игра
мечта на много народи по света.

България значи чест и гордост тя
шампион е на наш`та Земя.
И нека всички хора по света
ни завидят за България!!!

ПАК КАЗВАМ: ПРИЕМАМ КРИТИКИ, НАЙ-ВЕЧЕ С ЦЕЛ ДА ИЗБЕРЕМ НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИЯНТ ЗА ПЕСЕНТА!
И за тези, които ще кажат, че съм "гаден чорбар", заради текста, ще им кажа, че не съм нито левскар, нито цесекар! Знам песните и на двата отбора, но просто в тази на Левски се пее повече срещу "ушев","свинете" и т.н. Не казвам, че и това което съм съчинил е нещо страхотно, но искам да чуя и вашето мнение!

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Страхотно е най-вече това, че си направил нещо в името на България, което не е много често стрещано явление, а би трябвало все по-често да се среща! На мача с Ейре, най-голямо впечатление ми направи публиката ни, заради която най-вече се почувствах горд Българин и се развълнувах най-искренно гордеейки се, че ни има и сме толкова величествени! Футболистите като цяло, не заслужиха честта, която им беше оказана!
Браво за песента!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

KingForAday

Мнениеот KingForAday » 09 юни 2009 11:23

Тъпо. :shock:

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 09 юни 2009 11:46

KingForAday написа:Тъпо. :shock:

Ми да ама поне кажи браво за старанието. Ти колко по-смислени поста имаш?
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

KingForAday

Мнениеот KingForAday » 09 юни 2009 13:43

slavia_forever написа:
KingForAday написа:Тъпо. :shock:

Ми да ама поне кажи браво за старанието. Ти колко по-смислени поста имаш?

Иэвинявай , ама всеки който поне малко се напъне ще напише по- сстойностен текст , че и мелодия.Не да използва вече познати някви чалгарски мотиви эа песен на националния.А текста не струва и е банален и повърхностно елементарен.

Плюс това има достатъчно песни эа националния , при това написани от музиканти.Ама кой ти ги цени.Например една много мелодична и приятна песен на Петя Буюклиева эа Четвъртите в САЩ.

http://www.vbox7.com/play:c5fc0e6f

Върни се в “Национален отбор”