Alex написа:stanleys написа:Да бяхме някоя страна, която от 3-4 години да развива женски футбол, разбирам да сме толкова изостанали - ама със сигурност знам, че поне от 30 години има женски отбори у нас, играли сме световни и европейски квалификации.

Французойките са силни, макар че все някакъв карък ги гони и не могат да вземат медал от голямо първенство, обаче може ли такава голяма разлика в класите в абсолютно всеки елемент от играта?
Едно фраза на коментатора ме шашна - като влезе резервната вратарка, той каза че тя е 95 набор и е дебютирала за младежкия национален отбор (до 17 г.) през 2008 г. (тоест на 13 години), като това е бил първият й мач на футболен терен с нормални размери

Толкова ли няма момичета, които да се занимават с футбол или и там има връзкарки с протекции

Аз не знам ти имаш ли представа от спорта в България като цяло и в частност от женския футбол, но си изписал доста глупости. В общи линии има един аматьорски шампионат с 8 отбора (ако не бъркам). НСА са класи над другите, а футболистките са основно момиченца на по 16 години, които просто си спортуват за здраве. Обикновено някой отбор не завършва шампионата, щото не успява да си намери пари за бензин за всички гостувания примерно. За терени и т.н. въобще не ми се говори... Та на фона на това, че нашите момичета си ритат за здраве, не разбирам кой за какво им се сърди :Р
Изобщо не се сърдя на момичетата, а на хората отговарящи за женския футбол

И наистина не съм запознат с това, което е станало през последните години. Но преди това помня, че освен НСА имаше например отбори като Грандхотел Варна, Болярки (ВТ), Академик Сф, Берое, Ботев и други. Не сме били някаква сила в европейски и световен план, напротив , но нямаше такива разгромни загуби, а имаше и победи. Ето в квалификациите за ЕП/2009 (не е толкова отдавна) бием Естония с 5:0, Азърбайджан с 3:0 и губим от Румъния с 0:1. Сега, доколкото разбрах от коментатора от 3 години нямаме победа в официален мач, а най-големият успех е равенство с Казахстан. Тоест за няколко години сме се върнали на нулево ниво, все едно сме държава, която току-що започва да развива женски футбол

Управниците в БФС и в държавата като цяло, са на път да съсипят футбола