защо написа:Стига с тоя "правилен футбол", Мъри, човека, не ще да играе за 0:0 и това е. Е, Моуриньо тия дни беше казал нещо, че който не се интересува от резултатите, няма резултати, а нещо друго, красиви загуби, например. Най-грозния футбол България играеше при Пенев, с много защитници и нападатели и изключително опростени действия при изнасянето на топката, тогава Кройф, който току-що беше показал на света как можеш да си подадеш 100 паса в центъра преди да ти вкарат гол, и още 100 преди да ти вкарат пак, и още 100 преди... и т.н., обяви, че ние играем хаотичен футбол. А не съм чул някой да се срамува от полуфинала ни тогава. Между другото, отношението на хърватите към Кранчар е същото, като нашто към Пенев, не е случайно, че човекът работи в Черна гора. И не е случайно, че Черна гора вървят най-добре засега в квалификациите. Ама съм сигурен, че и те ще си проявят балканския характер скоро-скоро и ще потърсят красотата и правилността, като всички които харесват Мъри у нас и като всички, които не го харесват.
П.П. Между другото, нали всички се гордеем, че не сме се изложили като бразилците на световното по волейбол. Нито като черногорците на Уембли, нито като Милан срещу Барселона през 94-та (за по-малките, понеже го споменавам за втори път тоя мач, тогава Кройф приложи правилен футбол срещу Капело, също като Мъри, и резултатът беше същия, 0:4,
с тая разлика, че тогава Капело водеше по-класен тим, та поведе с 4:0 още към 20-тата минута и после хората доиграха мача на ходом).
Не знам какво толкова не ти харесваше в ония футбол на чичо Митко - лично съм слушал чужди коментатори (защото бях извън България през 94) -които се възхищаваха на смяната на ритъма в българския отбор и факта че могат да направят 20-30 паса срещу противника (включително и Германия) без да им дадат топката. Така че всичко е въпрос на вкус