megan fox написа:Лично според мен Мъри е добър треньор за КЛУБЕН ОТБОР, но не и за национален! Каквото и да си говорим в света е пълно с примери за треньори, които са много добри на клубно ниво и се провалят с националните гарнитури, на коя да е страна и обратното - отлични национални селекционери и тотални издънки на клубно ниво!
Мъри може и знае как да работи, но няма нужното време! Когато си клубен треньор... ти си всеки ден с отбора и с играчите и така наистина можеш да ги научиш на нещо и да промениш стила им на игра, за да има добър краен резултат! - Видях резултата в Левски и "разходката" до 1/4 финал в УЕФА, но в националите Мъри няма как да прокопса... Той за цяла година я има, я няма 3-4 седмици на разположение с националите, като винаги има някакви промени в състава, заради контузии и наказания! Така хасковлията няма как да наложи своите виждания за играта! А всичко това ест оказва влияние!
До тук добре, обаче Мъри има един друг МНОООООООООООООГО голям проблем. И той е, че на Мъри не му стиска да каже "НЕ" на цялата клика мениджъри, които витаят около националите! Не смее да каже "НЕ" на прекият си началник Перуката и да му обясни, че зет му НЕ СТАВА за националният отбор! Да оставим клубните пристрастия на страна... вижте кои играчи се викат в националният ни отбор! Все такива, чиито мениджъри са или Емил Данчев, или Лъчо Танев, или са някакви роднини на управниците в БФС! Ако не отговаряш на едно от тези 3 условия не те взимат в националният отбор! - ФАКТ И това е грубата грешка!
За сините фенове Мъри и Наско са икони и ги защитават, но за момент само забравете за клубните си пристрастия и бъдете БЕЗПРИСТРАСНИ БЪЛГАРИ, защото когато говорим за националите ни НЯМА ЛЕВСКИ, НЯМА ЦСКА - БЪЛГАРИЯ Е НАД ТЯХ!!! - И от Луната се вижда, че Мъри обслужва тези интереси, а това наистина пречи на националите! И забравете я тази песен любовна, че най-добрите ни играчи са в Левски и ЦСКА! В другите отбори също има доста добри и талантливи момчета, просто трябва да им се даде шанс! И какво пречи този шанс да им се даде точно в контролните мачове? ОК ако се издънят няма да ги викат повече, но и по-важното ще се затворят устите на всички критици и ще се докаже, че Мъри е имал право да не ги вика, но ако покажат качества защо да не бъдат част от първият ни тим, какво като на са роднини на управниците в БФС или мениджърите им са други?! Та нали точно това е целта на контролите! И тук феновете на другите отбори имат право да са недоволни и да критикуват!
А колкото до Живко Миланов... хеле това е баси смешният футболист! Аз не си спомням силен негов мач за националният ни отбор! Но за сметка на това си спомням как той направи двете дузпи в контролата срещу Сърбия - добре, че беше Гошо Петков да ги спаси! Спомням си, че отново Живко направи дузпата срещу Белгия - добре, че беше Нико Михайлов да я спаси... не виждате ли, че това е един плачевен играч, който винаги е играел много мръсно, използвайки лакти и други непозволени прийоми, не може да играе чисто и от това страда националният ни отбор, защото международните рефери 5 пари не дават, че Живко е зет на шефа на БФС и му свирят дузпите, нещо, което не ставаше в България!
И за финал само да отбележа: Не съм фен нито на Левски, нито на ЦСКА, нито на друг роден отбор, защото съм отвратен от родният футбол, а след всеки следващ мач на националите ни почвам да се отвращам и все повече от националният ни отбор! Т.е. мнението ми е безпристрастно и се гради само на това, което виждам, без да се вълнувам кой играч в кой отбор играе!
Това,че Стоилов е по-добър като клубен треньор е така,поне според мен.Определено е на ти с футбола,знае как да наложи стила си на игра,знае какво иска и как да го постигне,не съм чул някой футболен човек,освен чичо Венци,който разбира от футбол,колкото аз от ядрена физика,който да е оспорвал треньорските му качества.Фактът,че от един разбит отбор на Левски,пълен с опитни футболисти,без кой знае какви постижения дотогава и с млади таланти,изградени от него като Домовчийски,той успя да стигне на две места,където никой не е бил-1/4 финал в УЕФА в новата история на турнирите,с много повече кръгове и участници от силните първенства,а и от повече страни като цяло и в групите на Шампионската лига,показва,че той е добър треньор.Само че за национален отбор се искат съвсем други неща.Продължавам да смятам,че невинаги той вика и пуска най-добрите футболисти към даден момент.Фактът,че сменя тактиката няколко пъти вече за година и половина показва лутане и несигурност.Продължавам да вярвам в този отбор не заради Мъри,футболистите или футболния съюз,а защото обичам България и винаги ще вярвам и ще се надявам,че ще се класираме.Ако не вярвам или не дай си Боже,не искам както някои хора,ще си сменя гражданството.Иначе си много прав за клубните пристрастия,но това никога няма да стане.Винаги всеки ще дърпа чергата към своя отбор,такъв ни е манталитетът...
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.