Първото ново попълнеие на Ботев Пловдив през тази зима Веселин Минев даде обширно интервю за Меридиан Мач. PlovdivDerby.com ви представя най-интересното от изказването на Минев пред вестника:
"Не мисля, че сме готови на 100 процента за старта на шампионата. Особено в игрови план. Имаме още 2 седмици, в които да изгладим кусурите. Надявам се с Станимир Стоилов да постигнем желаните успехи, но в България не зависи всичко от треньора,а 90% от самите футболисти. В нашата страна не се дава време за работа. Тук и Капело да дойде, могат да не му се получат нещата. Визитката на Мъри говори, че ако ние, футболистите, попием философията му, Ботев ще расте. Но трябва доста труд. Нека не забравяме от къде тръгна Ботев. Ще стане банално да говорим какво първо трябва да се направи и кога трябва да се гонят цели. Бързай бавно, са казали хората. Трябва картбланш към треньор и смислена работа на всички работещи в клуба.
Първия кръг срещу Славия ни очаква изключително труден мач. Не бива Славия да се наричат дядовци. Здравко Лазаров не е дядо, а и на един крак е футболист. В първите кръгове се изправяме все срещу сериозни противници. Много неща ще зависят от изхода на тези срещи, но аз не се притеснявам, тъй като всичко зависи от нас, а не то Вили, Херо и Илиан. Искам положителни резултати във всичките 3 срещи, тъй като програмата е трудна, но да не забравяме, че във футбола трябва и късмет.
Окомплектоваме нов защитен вал. Всяко начало е трудно. Сработването става бавно, но мисля, че последния мач срещу Ростов стояхме добре. Да не забравяме, че получихме головете от статични положения, първия от корнер, при който слънцето попречи на Адам, а втория от смешна дузпа.
Според мен ще е минус ако Ботев играе без типичен централен нападател. Но ние имаме един Станислав Костов, който е млад талант и трябва да му се дава шанс. Знаете през зимата какво може да се докара. Ръководството работи, но мисли и в перспектива.
Не се събрахме с брат ми в Ботев, защото Лудогорец не пожела да се раздели с един от най-добрите си футболисти. Ще бъда искрен - аз исках да се махна от Анталия. Получих една контузия, два мача не бях в състава, след което отборът ми записа 6 поредни победи. Нормално треньорът залагаше на друг сле дмоята травма. Аз полудявах и исках да се махна. Но там оставям много приятели. Истината е, че дойдох в Ботев защото мислех, че ще съберем с брат ми. Всички, които ни познават знаят, че при нас няма пет-шест. Ако се бяхме събрали пак в една съблекалня щеше да има грабване. Двамата сме много чепати характери.
Искам да кажа, че всеки, който си мисли, че около резултата 7:1 със Слован има черно тото, е помияр. Смятате ли, че хора като Мъри и Кривия ще могат да се изправят пред едни 16 годишни деца и да им кажат да играят симулативно. Или на някой от нас, тези които сме на по 30 години с мачове за национални отбори и клубни турнири. Смешно е.
Резултатите ще си проличат в петък 01.03.2013 на стадиона на Славия. Остават десетина дни и вече нямам търпение. Липсва ми тръпката от футбола на любимия отбор. Дано феновете на Славия се представят достойно и стане празник за всички.