103 години Ботев!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
КРАСОТА ВЯРА БОРБА
- Контакти:
Re: 103 години Ботев!
За вековният юбилей получихме поздравления от футболният съюз и всички отбори,включително и от тези чиито комплексирани фенове имат претенции за раждането ни.Благодарим им.Господа в България са малко отборите които в момента са с имена като при създаването си.Славия,Левски.След нашествието на красноармейците следват промени във всяка една сфера.Едни отбори се закриват заради монархо-германската организация,раждат се нови,но популярните се обединяват.Това е в периода 1944г-1951г.Раждат се Динамо,Локомотив,Септември,Партизани,Септемврийски слава и прочие,а някои новосъздадени са обединения на градски отбори,които се водят приемници на пролетариатски отборчета.Любовта на хората прави един отбор голям.Дори когато бяхме Тракия,скандиранията бяха Ботев,така както и Левски ЦСКА по времето на Витоша и Средец.Насо кладенеца вода.Насочвайте си усилията в нещо градивно вместо да вадите от 9 кладенеца.Марко,Ботев е създаден през месец март,през октомври започва Балканската война.Всичко читаво отива на фронта.Войните на българският народ приключват след края на ПСВ.За това в този период Ботев Пловдив е замразил участието си във футбола.Бившите ученици на 1 мъжка гимназия и Френският колеж са на фронта,а не на терена.Само погледни сред какви съученици и във какъв дух са възпитавани нашите създатели.Чукни в гугъла 1 мъжка гимназия и ще се осветлиш.Напъвай се клекнал.
-
КРАСОТА ВЯРА БОРБА
- Контакти:
Кашчей написа:Thurman Murman написа:2010-та не се е "раждало" нищо, другарю спамър номер 1 на форума. Тогава имаше ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ на СЪЩЕСТВУВАЩО вече Сдружение. Ако не беше така, след пререгистрацията ДХ нямаше да е вътре и нямаше да се налага точка 1 от дневния ред да е изключването му!
Но нищо... знам, че си тук само за спорта(в твоя случай - спам), така че няма да се изненадам, ако се наложи пак да се повторя по някое време.
Цъцъъъъцъъ.....Човек ще си помисли, че го мислите за много късопаметента вие тогава Ботев на Христолов ли пререгистрирахте, сладък и меден канарчо? Този Ботев, който искахте да освободите и в който се кълняхте, изведнъж стана нищо, след като се разбра, че има брат-близнак, спящ дълбок сън. Та кой от дват аБотева има РД днес-тоя на Христолов, който подкрепяхте 12 години, или другият?
Късче,нека те осветля.След създаване на Ботев АД по христолово време,не закрит ПФК Ботев,който е наследник на този отбор но с различни имена във времето..На тази база се стъва за да се стигне до 103 г КРАСОТА ВЯРА БОРБА.Да ти напомня ли колко такива случаи има.От теб искам само да упоменеш кой не е минал по този път.,,новият отбор'' е с аматьорски статут и започва директно от В група,защото сред аматьорите няма лиценз,всезнайко.Берое е обединение на Ботев и Локомотив Стара загора,но се води наследник на БероЯ,локомотив Пловдив е наследник на Енергия.И двете обединения са през 1951г,до тогава такива отбори не е имало.ЖСК-Славия,ЛЛевски Спартак,ЦСКА Сетемврийско знаме говори ли ти нещо или си чел вестници за случаите като дявола Библията.
-
HEATSEEKER
- Контакти:
Аз вече ви поздравих за празника, остава и да ви пожелая победа срещу ЦСКА.
И да напиша едни неща до един господин, бъкащ от много злоба и комплекси, той си знае кой.
Ето ти една справка-''Дирекция ''Регионален Държавен архив''-Варна.Фонд 112к,инв.опис 2.А.Е.-26
Моя клуб е основан през 1945 точно толкова, колкото ОСНОВАНИЯ 50 ДНИ ПО-РАНО, ДА ПОДЧЕРТАЯ ПО-РАНО ''Шипка-Ботев'45''.
Тоест цели 50 дни я нямало ''Ботев'' имало е обединен клуб.
На 3.03 се основава прочети добре ''Т.С.Д. Галата'' , което след 1 месец по-късно си променя името на ''Река Тича''.Сам ще се сетиш, защо е буквата ''С''.
Не е ли вече свръх безочие, да хвърляш лайна, по положение, че дълги години ти си един от тези които пишехте, че Ботев е основан под формата на ''Въздържателно дружество''...и започнахте да триете това ''въздържателно'' и го заменихте с ''футболно''...както и да е ...
Живи и здрави да сте, и да биете ''харизматъ''
http://titans1912.blog.bg/sport/2012/03 ... uot.919090
и малко по-надолу
Една статия -две неща хем Въздържатели, хем спортно, хем футболно.
ВСФД''Ботев'' -Въздържателно-Спортно-футболно дружество...Групата пловдивски учени, трябва се съберат и да решат , как ще е занапред, и какво ще се пише
И да напиша едни неща до един господин, бъкащ от много злоба и комплекси, той си знае кой.
Ето ти една справка-''Дирекция ''Регионален Държавен архив''-Варна.Фонд 112к,инв.опис 2.А.Е.-26
Моя клуб е основан през 1945 точно толкова, колкото ОСНОВАНИЯ 50 ДНИ ПО-РАНО, ДА ПОДЧЕРТАЯ ПО-РАНО ''Шипка-Ботев'45''.
На 3.03 се основава прочети добре ''Т.С.Д. Галата'' , което след 1 месец по-късно си променя името на ''Река Тича''.Сам ще се сетиш, защо е буквата ''С''.
Не е ли вече свръх безочие, да хвърляш лайна, по положение, че дълги години ти си един от тези които пишехте, че Ботев е основан под формата на ''Въздържателно дружество''...и започнахте да триете това ''въздържателно'' и го заменихте с ''футболно''...както и да е ...
Живи и здрави да сте, и да биете ''харизматъ''
http://titans1912.blog.bg/sport/2012/03 ... uot.919090
Клубът е създаден на 11 срещу 12 март 1912 година от ученици от колежа "Св. Августин" и Първа мъжка гимназия “Княз Александър Батенберг” под формата на Въздържателно спортно дружество.
и малко по-надолу
В началото на месец март 1912 година те учредяват - "Хр.Ботевъ-Футболно дружеств
Една статия -две неща хем Въздържатели, хем спортно, хем футболно.
ВСФД''Ботев'' -Въздържателно-Спортно-футболно дружество...Групата пловдивски учени, трябва се съберат и да решат , как ще е занапред, и какво ще се пише
Последна промяна от HEATSEEKER на 13 мар 2015 08:25, променено общо 1 път.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
- bulgaro
- Контакти:
Честит рожден ден, мой Ботев!
106 години Красота, Вяра, Борба !
106 години Символ на Пловдив !
106 години Символ на Пловдив !
Уникално видео: https://www.youtube.com/watch?v=CnXd_Jc-BPo
- Plovdivskia Grand
- Контакти:
Браво на бултрасите за шоуто което сътвориха за празника!Днес е петък 13,така че ......умната
.
Графът написа:КироВарна написа:Графът написа:тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.
Това,че си историк по образование е чудесно!За това,че имаш магистърска степен те поздравявам!Аз не съм магистър,а историята ми е хоби.Затова бих искал да те запитам.Ако има отбори,които предоставят документи,с имената на своите учредители!!!С датата на своето учредяване!!!И всичко това е подпечатано,прономеровано и прошнуровано.....изведнъж се появава някой,който по слухове и по изрезки от вестници иска да ни убеди в нещо,за което другите имат документи ?!При това да отбележим,че вестниците са с дата много години по късна,от въпросното събитие!!!Какво казват магистрите в такава ситуация?Аз бих казал,че Митьо Селския си замина,но селските номера останаха!
и ти четеш и цитираш каквото си искал или ти изнася. къде си ме видял да твърдя това за което се заяждаш? аз казах само, че през 1942г да отпечаташ нещо с лика на цар борис трети на първата страница и то да не отговаря на истината, е нелепо и още по-малко нужно по време на втората световна, с цялата сложност на политическата и житейска конюнктура. и не, това което беше цитирано от фейсбук не е изрезка от вестник, а издание с конкретна цел, а каква е тя сами може да прочетете.
Нито съм имал намерение да се заяждам,нито да ви помрачавам празника!Напротив,започнах с поздравления,които повтарям са искрени!Уважавам Ботев и пловдивския футбол!Пловдив е един от най футболните градове и аз нееднократно съм писал,че вашето дерби е много по стойностно от софийското!Темата с точната дата на създаването,сама по себе си се отвори!Това е така защото обикновено обсъждаме текущи и актуални въпроси и проблеми!Напоследък във връзка с вашия клуб,се говореше за дербито и евентуалното ви влизане в първата шестица!Е,няма тогава да обсъждаме историята!Цяла година има събития,мачове и футболисти,които ни привличат вниманието!Затова не виждам нищо,чак толкова лошо,ако в тази тема се обсъждат подобни въпроси!Няма да обръщам внимание на съфорумници с по беден речник и явно ограничени възможности за комуникация,които започват с А-А-АЛО-О-ОУ,или нещо подобно!Просто отбелязах,че ако няма документ,точно удостоверяващ дадено събитие,не е морално да се говори за това,като за безспорен факт!Мисля така,защото в онези години са се раждали,обединявали и закривали много клубове,дружества и граждански организации.И всеки е чувал всякакви митове и легенди,които си остават такива до представянето на доказателства!Защото иначе всички ще започнат да се сещат,кой какво е чул от прадядото на съседката и всеки ще говори.....и ще слуша само себе си.И ще се прави,че си вярва!
Хора, стига си разваляйте кефа, а и темата, като се занимавате с двама от доказано най-малоумните фенове в тоя форум - крал Марко 26-ти и Къшея + като бонус - ХЕЙТсийкъра. Подминавайте ги и ще им мине злобичката
103 и това е
103 и това е
Thurman Murman написа:КироВарна написа:Графът написа:тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.
Това,че си историк по образование е чудесно!За това,че имаш магистърска степен те поздравявам!Аз не съм магистър,а историята ми е хоби.Затова бих искал да те запитам.Ако има отбори,които предоставят документи,с имената на своите учредители!!!С датата на своето учредяване!!!И всичко това е подпечатано,прономеровано и прошнуровано.....изведнъж се появава някой,който по слухове и по изрезки от вестници иска да ни убеди в нещо,за което другите имат документи ?!При това да отбележим,че вестниците са с дата много години по късна,от въпросното събитие!!!Какво казват магистрите в такава ситуация?Аз бих казал,че Митьо Селския си замина,но селските номера останаха!
Ти ли точно ще ми говориш за селски номера бе? Отбор, създаден 45-та, откраднал годината на Тича и титлите на Владислав... Че са повечко на брой и е по-яко и удобно някакси, а?! Няма такива смешници! Нито имате протокола на Тича от 13-та, нито пък можете да докажете, че сте тях, след като сте присвоили титлите на друг отбор! Да не говорим пък, че Тича тогава са били туристическо дружество, а не футболно!
В една година две последователни места! Играли сами със себе си. Алооо, има ли някой на втория етаж?
А на теб,без да обръщам внимание на грубия ти тон,ти обяснявам подробно!Пиша бавно,за да ти е по лесно да четеш!Протоколът за създаването на ТИЧА го имаме,заедно със съдебната регистрация!Отборът за който говориш,че е създаден в 45-та се казва ТВ-45!Сега внимавай!Това е съкращение на двата отбора обединени насилствено от новата комунистическа власт!ТИЧА-ВЛАДИСЛАВ-45!Алооо,какво сме откраднали?Когато са закривали,сливали,обединявали и основавали свои отбори,комунистите не са мислили много!Важно е било да омаломощят футбола в другите градове,за да проправят славен път та своите футболни изчадия!ВАРНА е градът с едни от най силните отбори по това време!Тези отбори постоянно се борят за челните места и често ги заемат!Затова през 1938 година,ТИЧА и ВЛАДИСЛАВ са на първо и второ място!След обединяването им се обединяват и успехите им!Ако имаше в друг град,например в Пловдив толкова силни клубове,бъди уверен че и тях щяха да ги обединят.Просто контрола е по лесен!Но за съжаление,колкото и да си пудрите историята,успехи в исторически план,нямате!В периода за който говорим,никой не е чувал за вас!Но вие си вярвайте!Алооо!