103 години Ботев!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Brabam

Re: 103 години Ботев!

Мнениеот Brabam » 13 мар 2015 00:06

Изображение
Ч-Б П Д В Е М

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 13 мар 2015 06:20

За вековният юбилей получихме поздравления от футболният съюз и всички отбори,включително и от тези чиито комплексирани фенове имат претенции за раждането ни.Благодарим им.Господа в България са малко отборите които в момента са с имена като при създаването си.Славия,Левски.След нашествието на красноармейците следват промени във всяка една сфера.Едни отбори се закриват заради монархо-германската организация,раждат се нови,но популярните се обединяват.Това е в периода 1944г-1951г.Раждат се Динамо,Локомотив,Септември,Партизани,Септемврийски слава и прочие,а някои новосъздадени са обединения на градски отбори,които се водят приемници на пролетариатски отборчета.Любовта на хората прави един отбор голям.Дори когато бяхме Тракия,скандиранията бяха Ботев,така както и Левски ЦСКА по времето на Витоша и Средец.Насо кладенеца вода.Насочвайте си усилията в нещо градивно вместо да вадите от 9 кладенеца.Марко,Ботев е създаден през месец март,през октомври започва Балканската война.Всичко читаво отива на фронта.Войните на българският народ приключват след края на ПСВ.За това в този период Ботев Пловдив е замразил участието си във футбола.Бившите ученици на 1 мъжка гимназия и Френският колеж са на фронта,а не на терена.Само погледни сред какви съученици и във какъв дух са възпитавани нашите създатели.Чукни в гугъла 1 мъжка гимназия и ще се осветлиш.Напъвай се клекнал.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 13 мар 2015 06:34

Кашчей написа:
Thurman Murman написа:2010-та не се е "раждало" нищо, другарю спамър номер 1 на форума. Тогава имаше ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ на СЪЩЕСТВУВАЩО вече Сдружение. Ако не беше така, след пререгистрацията ДХ нямаше да е вътре и нямаше да се налага точка 1 от дневния ред да е изключването му!

Но нищо... знам, че си тук само за спорта(в твоя случай - спам), така че няма да се изненадам, ако се наложи пак да се повторя по някое време.

Цъцъъъъцъъ.....Човек ще си помисли, че го мислите за много късопаметен :) та вие тогава Ботев на Христолов ли пререгистрирахте, сладък и меден канарчо? Този Ботев, който искахте да освободите и в който се кълняхте, изведнъж стана нищо, след като се разбра, че има брат-близнак, спящ дълбок сън. Та кой от дват аБотева има РД днес-тоя на Христолов, който подкрепяхте 12 години, или другият? :mrgreen:

Късче,нека те осветля.След създаване на Ботев АД по христолово време,не закрит ПФК Ботев,който е наследник на този отбор но с различни имена във времето..На тази база се стъва за да се стигне до 103 г КРАСОТА ВЯРА БОРБА.Да ти напомня ли колко такива случаи има.От теб искам само да упоменеш кой не е минал по този път.,,новият отбор'' е с аматьорски статут и започва директно от В група,защото сред аматьорите няма лиценз,всезнайко.Берое е обединение на Ботев и Локомотив Стара загора,но се води наследник на БероЯ,локомотив Пловдив е наследник на Енергия.И двете обединения са през 1951г,до тогава такива отбори не е имало.ЖСК-Славия,ЛЛевски Спартак,ЦСКА Сетемврийско знаме говори ли ти нещо или си чел вестници за случаите като дявола Библията.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 13 мар 2015 07:48

Аз вече ви поздравих за празника, остава и да ви пожелая победа срещу ЦСКА.
И да напиша едни неща до един господин, бъкащ от много злоба и комплекси, той си знае кой.
Ето ти една справка-''Дирекция ''Регионален Държавен архив''-Варна.Фонд 112к,инв.опис 2.А.Е.-26
Моя клуб е основан през 1945 точно толкова, колкото ОСНОВАНИЯ 50 ДНИ ПО-РАНО, ДА ПОДЧЕРТАЯ ПО-РАНО ''Шипка-Ботев'45''. :) Тоест цели 50 дни я нямало ''Ботев'' имало е обединен клуб.
На 3.03 се основава прочети добре ''Т.С.Д. Галата'' , което след 1 месец по-късно си променя името на ''Река Тича''.Сам ще се сетиш, защо е буквата ''С''.
Не е ли вече свръх безочие, да хвърляш лайна, по положение, че дълги години ти си един от тези които пишехте, че Ботев е основан под формата на ''Въздържателно дружество''...и започнахте да триете това ''въздържателно'' и го заменихте с ''футболно''...както и да е ...
Живи и здрави да сте, и да биете ''харизматъ''

http://titans1912.blog.bg/sport/2012/03 ... uot.919090
Клубът е създаден на 11 срещу 12 март 1912 година от ученици от колежа "Св. Августин" и Първа мъжка гимназия “Княз Александър Батенберг” под формата на Въздържателно спортно дружество.

и малко по-надолу
В началото на месец март 1912 година те учредяват - "Хр.Ботевъ-Футболно дружеств

Една статия -две неща хем Въздържатели, хем спортно, хем футболно.
ВСФД''Ботев'' -Въздържателно-Спортно-футболно дружество...Групата пловдивски учени, трябва се съберат и да решат , как ще е занапред, и какво ще се пише
Последна промяна от HEATSEEKER на 13 мар 2015 08:25, променено общо 1 път.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 13 мар 2015 08:16

Честит рожден ден, мой Ботев!
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

555
Контакти:

Мнениеот 555 » 13 мар 2015 08:40

Уникално видео: https://www.youtube.com/watch?v=CnXd_Jc-BPo

Потребителски аватар
Plovdivskia Grand
Контакти:

Мнениеот Plovdivskia Grand » 13 мар 2015 08:58

Браво на бултрасите за шоуто което сътвориха за празника!Днес е петък 13,така че ......умната :lol: :lol: :lol: .

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 13 мар 2015 09:33

Графът написа:
КироВарна написа:
Графът написа:тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.

Това,че си историк по образование е чудесно!За това,че имаш магистърска степен те поздравявам!Аз не съм магистър,а историята ми е хоби.Затова бих искал да те запитам.Ако има отбори,които предоставят документи,с имената на своите учредители!!!С датата на своето учредяване!!!И всичко това е подпечатано,прономеровано и прошнуровано.....изведнъж се появава някой,който по слухове и по изрезки от вестници иска да ни убеди в нещо,за което другите имат документи ?!При това да отбележим,че вестниците са с дата много години по късна,от въпросното събитие!!!Какво казват магистрите в такава ситуация?Аз бих казал,че Митьо Селския си замина,но селските номера останаха!

и ти четеш и цитираш каквото си искал или ти изнася. къде си ме видял да твърдя това за което се заяждаш? аз казах само, че през 1942г да отпечаташ нещо с лика на цар борис трети на първата страница и то да не отговаря на истината, е нелепо и още по-малко нужно по време на втората световна, с цялата сложност на политическата и житейска конюнктура. и не, това което беше цитирано от фейсбук не е изрезка от вестник, а издание с конкретна цел, а каква е тя сами може да прочетете.

Нито съм имал намерение да се заяждам,нито да ви помрачавам празника!Напротив,започнах с поздравления,които повтарям са искрени!Уважавам Ботев и пловдивския футбол!Пловдив е един от най футболните градове и аз нееднократно съм писал,че вашето дерби е много по стойностно от софийското!Темата с точната дата на създаването,сама по себе си се отвори!Това е така защото обикновено обсъждаме текущи и актуални въпроси и проблеми!Напоследък във връзка с вашия клуб,се говореше за дербито и евентуалното ви влизане в първата шестица!Е,няма тогава да обсъждаме историята!Цяла година има събития,мачове и футболисти,които ни привличат вниманието!Затова не виждам нищо,чак толкова лошо,ако в тази тема се обсъждат подобни въпроси!Няма да обръщам внимание на съфорумници с по беден речник и явно ограничени възможности за комуникация,които започват с А-А-АЛО-О-ОУ,или нещо подобно!Просто отбелязах,че ако няма документ,точно удостоверяващ дадено събитие,не е морално да се говори за това,като за безспорен факт!Мисля така,защото в онези години са се раждали,обединявали и закривали много клубове,дружества и граждански организации.И всеки е чувал всякакви митове и легенди,които си остават такива до представянето на доказателства!Защото иначе всички ще започнат да се сещат,кой какво е чул от прадядото на съседката и всеки ще говори.....и ще слуша само себе си.И ще се прави,че си вярва!

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 13 мар 2015 09:53

Хора, стига си разваляйте кефа, а и темата, като се занимавате с двама от доказано най-малоумните фенове в тоя форум - крал Марко 26-ти и Къшея + като бонус - ХЕЙТсийкъра. Подминавайте ги и ще им мине злобичката 8-)

103 и това е :!:

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 13 мар 2015 09:58

Thurman Murman написа:
КироВарна написа:
Графът написа:тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.

Това,че си историк по образование е чудесно!За това,че имаш магистърска степен те поздравявам!Аз не съм магистър,а историята ми е хоби.Затова бих искал да те запитам.Ако има отбори,които предоставят документи,с имената на своите учредители!!!С датата на своето учредяване!!!И всичко това е подпечатано,прономеровано и прошнуровано.....изведнъж се появава някой,който по слухове и по изрезки от вестници иска да ни убеди в нещо,за което другите имат документи ?!При това да отбележим,че вестниците са с дата много години по късна,от въпросното събитие!!!Какво казват магистрите в такава ситуация?Аз бих казал,че Митьо Селския си замина,но селските номера останаха!

Ти ли точно ще ми говориш за селски номера бе? Отбор, създаден 45-та, откраднал годината на Тича и титлите на Владислав... Че са повечко на брой и е по-яко и удобно някакси, а?! Няма такива смешници! Нито имате протокола на Тича от 13-та, нито пък можете да докажете, че сте тях, след като сте присвоили титлите на друг отбор! Да не говорим пък, че Тича тогава са били туристическо дружество, а не футболно!
В една година две последователни места! Играли сами със себе си. Алооо, има ли някой на втория етаж?

А на теб,без да обръщам внимание на грубия ти тон,ти обяснявам подробно!Пиша бавно,за да ти е по лесно да четеш!Протоколът за създаването на ТИЧА го имаме,заедно със съдебната регистрация!Отборът за който говориш,че е създаден в 45-та се казва ТВ-45!Сега внимавай!Това е съкращение на двата отбора обединени насилствено от новата комунистическа власт!ТИЧА-ВЛАДИСЛАВ-45!Алооо,какво сме откраднали?Когато са закривали,сливали,обединявали и основавали свои отбори,комунистите не са мислили много!Важно е било да омаломощят футбола в другите градове,за да проправят славен път та своите футболни изчадия!ВАРНА е градът с едни от най силните отбори по това време!Тези отбори постоянно се борят за челните места и често ги заемат!Затова през 1938 година,ТИЧА и ВЛАДИСЛАВ са на първо и второ място!След обединяването им се обединяват и успехите им!Ако имаше в друг град,например в Пловдив толкова силни клубове,бъди уверен че и тях щяха да ги обединят.Просто контрола е по лесен!Но за съжаление,колкото и да си пудрите историята,успехи в исторически план,нямате!В периода за който говорим,никой не е чувал за вас!Но вие си вярвайте!Алооо!

Върни се в “Ботев”