slavia_forever написа:Cesc Fabregas написа:Днес бях там,не бях ходил от много,много години,и останах с много приятно впечатление.Чисто,подредено,страхотен стар град,чудесна главна улица,пълна със живот,такава,каквато на София определено липсва,Витошка не е същата.
Запазете го такъв!
Така е наистина! Браво за мнението (което ти прави чест), за този наитина хубав град! Пожелавам и на Пловдивчани, да спрат с ненавистта си към Софиянци! Казвам го защото, има много подобни! Не всички, но се усеща контрастиращо! Когато София имаше празник преди няколко дни и написах един не малък текст за това, един не пропусна да се изгаври отново с моя град, който аз обичам много! Дано се запазят позитивните и обективните мнения, като се зачеркнат подигравките и злобата към Софиянци! Нямаше да засегна темата, но е налице, не един случай и някои хора от тук знаят, че не говоря наизуст! Имаше теми, с огромно количество мнения в тях, където се сипеше огън и жупел, от омраза и ненавист! От друга страна, познавам много пловдивчани, които са надъхани до неузнаваемост против Софиянци, а като се видят на живо с тях, се убеждават, че не сме толкова лоши и отвратителни! От трета страна има Пловдивчани, страхотни и гостоприемни хора, с които от първия път, в който се срещнеш с тях, можеш да си кажеш всичко и да си изкараш супер!
Мъъъничка корекция... Ние не мразим софиянци, а столичани (ударението на втората сричка). Софиянци са като нас - обичат своето и уважават чуждото. Столичани (ударението на втората сричка) са селтаци, като една друга персона...