Мнениеот Fallen_Angel » 15 апр 2009 15:32
Да допълня нещо... Преди години, като бях малък чапар, както се казва, не бях фен на никой отбор. Даже беше малко по-логично да подкрепям Локомотив - баща ми е играл за Локомотив, макар и от друг град (Дряново), майка ми е била волейболистка на пловдивското Локо... Повечето хора от компанията ми бяха сравнително неутрални, но се усещаше, че клонят към един от двата пловдивски гранда. В компанията обаче имаше едно вресливо, сополиво хлапе, което беше от Локо. То постоянно дразнеше ботевистите, при всяка победа на Локо крещеше срещу тях какви са загубени, а при всяка загуба - съдията виновен, тревата висока, топката - каунеста.
Въпреки, че дори и локомотивците му казваха, че отбора е паднал, защото е играл слабо, той си повтаряше едно и също - "Ля-ля-ля, нищо не чух, чорапа си надух!".
Малко по-късно имах двама съученици, които бяха локомотивци. Интересно, тяхното поведение беше същото. Не е важно, че по това време Локо беше асансьор, те постоянно се подиграваха с всяка по-слаба игра на Ботев, или пък омаловажаваха победите им. Окончателно се отказах и от бегъл интерес към черно-белия отбор след мача с Берое, когато нашите сипаха на "шампиона" 8 панички супа да духа. Тези двамата бяха позеленели, изгониха ги дори от час, защото постоянно дразнеха ботевистите.
Въобще, този модел на поведение - "Не е важно какво ми говориш, важно е какво ти казвам аз!" съм го срещал в повечето поддръжници на Локо. Дори и като сравнително възрастни хора не спират да се държат по този начин - да надприказват, да оплюят, или в по-лошите случаи, да надкрещят противника за тях беше победа в спора.
Разбира се, срещал съм и достатъчно разумни локомотивци, за които тази работа с историята е бошлаф - именно, защото е история. Но докато има дървени философи като Пловдиврам, до тогава ще се чуват и предизвиканите от "философията" им отговори - цитатите от ДВ, "Велбъжд Пловдив" и всичко останало.
Фактите са ясни - Ботев е по-стария отбор, с повече отличия и повече успехи. Локо е по-силния отбор последните 10-на години. Всичко останало са бълнувания.
Последна промяна от
Fallen_Angel на 15 апр 2009 15:39, променено общо 1 път.