За интригите, интересите и софралъкът в Ботев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Re: За интригите, интересите и софралъкът в Ботев

Мнениеот bnborisov » 16 май 2010 21:00

Едва 29 човека бръкнаха в джоба си, за да извадят 240-те лева, обявени като членски внос от Управителния съвет на новия „Ботев” до неделя вечерта на среща с феновете. Срещу тях се гарантира клубна карта, безплатен вход за домакински мачове и право да участваш в взимане на решения за бъдещото на отбора.
На срещата във Военния клуб бяха дошли осмина от Управителния съвет, плюс зам.-кметът по спорта Георги Титюков. Те се наредиха отпред като на изпит, а въпросите се сипеха от залата. Най-големи дискусии предизвика членският внос в размер на 240 лв. В момент на криза малцина можели да ги отделят. „Претендираме, че половин Пловдив е жълто-черен. А само 29 човека обаче са внесли членски внос. Това на фона на 50 хиляди ботевисти! Смешно и тъжно е!”, заяви Николай Георгиев, представител на феновете в управителния съвет. След това залата буквално се взриви. Започнаха да валят предложения да се внасят по 5 лв., 4 човека да купят по една карта, да се плаща на лизинг. Друг пък искаше базова цена от 50 лв., но пък да си купуваш билет за срещите. Да се тегли кредит от 240 лв., за да се отчетеш като ботевист, се чу идея от фен.
„Давате по 20 лв. за кабелна всеки месец, а за отбора не ви се откъсва от сърцето. Умножено за една година, ей така сметнахме, че трябва да са 240 лв.”, обясни Божидар Божилов, огорчен, че всеки бил фен, докато не му бръкнеш в джоба. „Разберете, че в кацата има една нула, никой няма да налива от пусто в празно. Въртим и сучим цяла вечер за 240 лв.”, възмути се още Божо. „С трици маймуни искате да ловите, нека бизнесмените в Управителния съвет да внесат пари за пример”, предположиха от залата. От квотата на бизнесмени в борда присъстваше само Христо Андреев, който си замълча.
„Слагаме каруцата преди коня, нека да направим гьола, пък жабите сами ще дойдат”, скочи Симеон Тилов и се запъти към счетоводителката Таня да внесе своята лепта от 240 лв. „Да докажем, че ботевистите сме като троскота, колкото ни скубят, повече се множим”, обади се фен.
Марин Бакалов поиска кредит на доверие от феновете. Призна си, че, че няма отговор къде ще играе оборът. В момента се водели като временен член на БФС, обаче дори Борислав Михайлов не бил в състояние да определи къде ще ритат жълто-черните.

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 16 май 2010 21:19

Според мен това събрание бе само информационно и за да се даде възможност на всички ( членове и кандидат такива според обявата) да се запознаят с действията на УС до момента. От една страна бе необходимо да се случи, а от друга членовете на УС не бяха достатъчно подготвени и сплотени около единна визия за излизането от блатото в което ни насади "най-честния бизнесмен".
От всичко което се случи ми се набиват на пръв поглед следните важни моменти:
1. Има неразбирателство и конфликт вътре в УС по отношение на вида и начина за финансиране и управление на клуба. Това в голяма степен е вследствие на неяснотата откъде ще започне участието си отбора. Не е избистрен модела на управление ( испански или АД с мажоритарен собственик). Ако е с АД и мажоритарен собственик, какъв и кой да е? Управителя на УС е поставен в деликатна ситуация и няма необходимия организационен опит да се справи с двете фракции. С две думи кмета Славчо и неговия кандидат Г.Георгиев или Бареков и неговия необявения тайнствен фаворит с още по- голям финансов ресурс. Защо Бареков ,който направи толкова много до момента не бе поканен и отсъстваше?
2. Ролята и мястото на феновете в учередяването на първоначелен капитал и в какъв размер да е членския внос.
3. Лиценза на отбора и невъзможността на УС да се ангажират с участие на отбора в този му вид с негов лиценз от Б група. От тук следва и въпроса от кое ниво ще се започне. Ще има ли сливане и по-какъв начин?
4. Липсата на ясен времеви график за реализиране на целите в кратък срок, налагащ спешното селектиране на цял отбор и въпроса със статута на ограчите ( само свободни агенти с неясни качества или акцент върху футболисти с потенциал за атакуване на по-горна група). Тук въпроса е ,че те ще се селектират на по-късен етап от другите отбори,когато избора ще е много ограничен.
С една дума нещата според мен не са розови. Дано не съм прав!

Потребителски аватар
djordano
Контакти:

Мнениеот djordano » 16 май 2010 21:42

Yellow major написа:Според мен това събрание бе само информационно и за да се даде възможност на всички ( членове и кандидат такива според обявата) да се запознаят с действията на УС до момента. От една страна бе необходимо да се случи, а от друга членовете на УС не бяха достатъчно подготвени и сплотени около единна визия за излизането от блатото в което ни насади "най-честния бизнесмен".
От всичко което се случи ми се набиват на пръв поглед следните важни моменти:
1. Има неразбирателство и конфликт вътре в УС по отношение на вида и начина за финансиране и управление на клуба. Това в голяма степен е вследствие на неяснотата откъде ще започне участието си отбора. Не е избистрен модела на управление ( испански или АД с мажоритарен собственик). Ако е с АД и мажоритарен собственик, какъв и кой да е? Управителя на УС е поставен в деликатна ситуация и няма необходимия организационен опит да се справи с двете фракции. С две думи кмета Славчо и неговия кандидат Г.Георгиев или Бареков и неговия необявения тайнствен фаворит с още по- голям финансов ресурс. Защо Бареков ,който направи толкова много до момента не бе поканен и отсъстваше?
2. Ролята и мястото на феновете в учередяването на първоначелен капитал и в какъв размер да е членския внос.
3. Лиценза на отбора и невъзможността на УС да се ангажират с участие на отбора в този му вид с негов лиценз от Б група. От тук следва и въпроса от кое ниво ще се започне. Ще има ли сливане и по-какъв начин?
4. Липсата на ясен времеви график за реализиране на целите в кратък срок, налагащ спешното селектиране на цял отбор и въпроса със статута на ограчите ( само свободни агенти с неясни качества или акцент върху футболисти с потенциал за атакуване на по-горна група). Тук въпроса е ,че те ще се селектират на по-късен етап от другите отбори,когато избора ще е много ограничен.
С една дума нещата според мен не са розови. Дано не съм прав!

Нещата найстина изобщо не са розови :| Според мен Г.Георгиев няма необходимия финансов ресурс да осигури едно стабилно бъдеще на отбора, а Бареков пък не иска да каже кой е неговият човек с който всичко ще бъде наред и изобщо всичко е много мътно :|

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 16 май 2010 21:51

Ако Барека има вариант то е ясно за кого говори. Иначе и аз мисля че тоя волейболния няма ресурс за Ботев, такъв какъвто бехме искали.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 16 май 2010 21:55

Само да не стане от двата стола на земята....

Потребителски аватар
djordano
Контакти:

Мнениеот djordano » 16 май 2010 21:57

bnborisov написа:Ако Барека има вариант то е ясно за кого говори. Иначе и аз мисля че тоя волейболния няма ресурс за Ботев, такъв какъвто бехме искали.

аз лично предпочитам човека на Бареков...Г.Георгиев може и да е спортен човек но Ботев е прекалено голяма лъжица за неговата уста...поне според мен :|

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 16 май 2010 21:57

PLOVDIV PEE 1912 написа:Само да не стане от двата стола на земята....

То засега има само една табуретка на 3 крака

Тези 16 нали са за това , да мислят как да не сме на земята

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Мнениеот bnborisov » 16 май 2010 22:02

djordano написа:
bnborisov написа:Ако Барека има вариант то е ясно за кого говори. Иначе и аз мисля че тоя волейболния няма ресурс за Ботев, такъв какъвто бехме искали.

аз лично предпочитам човека на Бареков...Г.Георгиев може и да е спортен човек но Ботев е прекалено голяма лъжица за неговата уста...поне според мен :|

Не се знае дали наистина има вариант. Той поиска две седмици.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 16 май 2010 22:09

bnborisov написа:
PLOVDIV PEE 1912 написа:Само да не стане от двата стола на земята....

То засега има само една табуретка на 3 крака

Тези 16 нали са за това , да мислят как да не сме на земята

аз лично вярвам в 1шест-те

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 16 май 2010 22:16

Не ми се иска да се наденем на първия срщнат кандидат, ей така щото видите ли било криза.
Искам да имаме избор на поне една от две оферти. Май я имаме втората,но поради политическа конюктура , не се дава възможност да се чуе.
Ако нямаше втора страна в спора която не присъства,нямаше да ме е яд толкова. Сега излиза ,че има някаква цензура.
Искам да има гласност и да се знае какво става до общото събрание.
А като се събере общото събрание край с коментарите и критиките. Който е платил членски внос критикува и гласува. Всички други тихо!

Върни се в “Ботев”