Ботев откупува стадион "Христо Ботев" от Общината

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Ботев откупува стадион "Христо Ботев" от Общината

Мнениеот Кировец » 10 мар 2014 20:55

Plovdiv 100 написа:Непродаваем за български купувач може би.....ама за чужд?

Малко вероятно е.
Все пак вярвам, че рано или късно някой чужд милиардер би посегнал към български клуб - ако Василев с тези инвестиции ви утвърди като печеливша марка само хубави неща могат да се случат на Ботевъ.

Хайде, от мен стига тролене. :)
Лека вечер!

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 10 мар 2014 21:00

Кировец написа:
Plovdiv 100 написа:Ама ти какво си мислиш? Че обектите на новия стадион ще носят приходи на общината, само защото е на концесия? Нещо не си запознат с консеционните договори ми се струва....

Според мен ще има площи около стадиона, които биха могли да носят приходи на общината, но те ще бъдат откупени. Няма никаква логика в набутването на още милиони за закупуването на земята при положение, че и концесия устройва подобен строеж.

Изображение
Не натискайте ТУК!

emo_75
Контакти:

Мнениеот emo_75 » 10 мар 2014 21:13

Кировец написа:
Plovdiv 100 написа:Ама ти какво си мислиш? Че обектите на новия стадион ще носят приходи на общината, само защото е на концесия? Нещо не си запознат с консеционните договори ми се струва....

Според мен ще има площи около стадиона, които биха могли да носят приходи на общината, но те ще бъдат откупени. Няма никаква логика в набутването на още милиони за закупуването на земята при положение, че и концесия устройва подобен строеж.

Аааа значи идва един инвеститор взема нещо на концесия,плаща концесионни такси,след това налива едни приблизително 30млн.лв и очакваш после общината да печели от търговските площи :) и можеш ли да ми кажеш тогава кой е този малоумен инвеститор и за къв х.и ще налива един контейнер пари? Малко нагличко ми звучи.Абе вие чуждите пари много лесно ги раздавате за бог да прости,много сте интересни.

emo_75
Контакти:

Мнениеот emo_75 » 10 мар 2014 21:19

Кировец написа:
Plovdiv 100 написа:
Кировец написа:
Plovdiv 100 написа:Kакви търговски обекти има на тревата на стадион Хр. Ботев?. Били ми разяснил? :) Що не се поинтересуваш първо какво има на тази площ и тогава да философстваш?!

Тревата 42 декара ли е?

"Не става дума за цялата база, а само за стадиона. Площта му е около 42 дка."

Казах ти първо да се информираш, ама не слушаш. Чакам да ми кажеш, какви търговски обекти има на територията на стадиона? :) А, да.Има....моя грешка. Феншопа и.....една машина за кафе :)

На този етап са само те. Ще си говорим когато сделката стане факт и стадиона отвори врати - с удоволствие ще го посетя. Пак казвам - нямам против търговските обекти и стадиона.
Такъв стадион може да се вдигне и на концесия за 40-50 години - не виждам какво пречи в тази нормална и приемлива договореност и защо изведнъж търсят покупка на земята - едва ли е заради данъците, дето общината щяла да спести.
Съмнявам се в оценката на общинския имот и евентуална далавера. В България примерите са много за нечий подпис под някакъв неизгоден договор в името на голяма бизнес акула.
Ще видим какво ще стане.

Защо търсят покупка ли?Ще ти кажа защо? Защото след 30г когато концесията изтече може примерно да дойде някой откачен кмет на власт и да каже на ФК Ботев,съжалявам ама трябва да напуснете ст.Христо Ботев ;)

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 10 мар 2014 21:21

Кировец написа::lol: ;)

Прочети ми мнението в началото (относно данъците и интереса на Общината), няма какво да го допълвам. А относно евентуалната печалба на Общината от търговски обекти в стадиона: Всичко е отдадено на концесия. Съгласно закона, концесията включва и търговските обекти в съоръжението (сключва се след представен проект!). В случая Общината печели - никой друг, освен Василев, не би купил земя с изградено на нея съоръжение. Което пък дава отражение и на пазарната стойност на терена (ако ме разбираш). Така постъпват умните... А някой иска да вкара умните в затвора, да останем само глупаците. Щото по-лесно ни командорят и ни карат под строй към урните. Лека вечер и на теб! :)

Потребителски аватар
Шврнц Тпрунков
Контакти:

Мнениеот Шврнц Тпрунков » 10 мар 2014 21:24

emo_75 написа:Защо търсят покупка ли?Ще ти кажа защо? Защото след 30г когато концесията изтече може примерно да дойде някой откачен кмет на власт и да каже на ФК Ботев,съжалявам ама трябва да напуснете ст.Христо Ботев ;)

Дори няма нужда да свърши договора - като всеки такъв, може да бъде да бъде прекратен, а поводи и причини лесно могат да се намерят.
Не натискайте ТУК!

emo_75
Контакти:

Мнениеот emo_75 » 10 мар 2014 21:34

Шврнц Тпрунков написа:
emo_75 написа:Защо търсят покупка ли?Ще ти кажа защо? Защото след 30г когато концесията изтече може примерно да дойде някой откачен кмет на власт и да каже на ФК Ботев,съжалявам ама трябва да напуснете ст.Христо Ботев ;)

Дори няма нужда да свърши договора - като всеки такъв, може да бъде да бъде прекратен, а поводи и причини лесно могат да се намерят.

Като се замисля,прав си.Особенно в страна на абсурдите като нашата.На мен по-интересно ми е друго,мисленето на хората.Искат някой да дава огромни пари за нещо в случая в полза на обществото,освобождава общината от разходи,дава и пари КЕШ,които са добре дошли за продъненото и състояние,ама видиш ли той не трябва да печели от това.Ето заради такъв манталитет,страната ни много трудно ще излезе от блатото.

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 10 мар 2014 22:31

emo_75 написа:
Шврнц Тпрунков написа:

Като се замисля,прав си.Особенно в страна на абсурдите като нашата.На мен по-интересно ми е друго,мисленето на хората.Искат някой да дава огромни пари за нещо в случая в полза на обществото,освобождава общината от разходи,дава и пари КЕШ,които са добре дошли за продъненото и състояние,ама видиш ли той не трябва да печели от това.Ето заради такъв манталитет,страната ни много трудно ще излезе от блатото.

Е, и освен това да влезе в затвора, щото така щяло да ни се подобри положението! Дай на простака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 10 мар 2014 22:50

Не е за вярване колко сте изпаткали...
Значи няма нищо лошо някой да присвои стадиона на Вашия отбор....?
Утре някой ще дойде у Вас и ще присвои апартамента Ви, защото догодина ще е трудно да си плащате данъците за него! :shock: Обещава да му направи основен ремонт.....!
Хич Ви няма - хич!!!
Не е възможно да сте толкова елементарни!
Заслужаваме си живота в България такъв какъвто е. Заслужаваме си и политиците и управниците и праха и мизерията!
Няма оправия - прост народ!

Върни се в “Ботев”