Клана Вуцови ограбиха Ботев с Мартин Камбуров
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Fallen_Angel
- Контакти:
Re: Клана Вуцови ограбиха Ботев с Мартин Камбуров
Аз не мога да ти разбера данданията. Каква ти е идеята? Да докажеш, че Ботев няма нищо общо с Пловдив ли? Или че вашия клуб е най-стария в света? Родословни дървета, коронки, клонки и коренчета... Та ти си сложил почти всички отбори от Пловдив във вашата история?
plovdivram написа:
По същата логика и аз задавам един въпрос... ЦСКА /предвид случката от 1949-та/ явява ли се наследник на създаденият през 192-та година СК "Хритсо Ботев"?!! И аз това всеки път го питам, 'ма никой не отговаря, защото независимо от обстоятелствата, които са наложили въпросният случай от преди 60 години, то нещата са абсолютно идентични и в двата случая... т.е. и при двете ситуации имаме обединение при което отбор от един град, които не е участник в "А" група се обединява с отбор от друг град и играе с неговият лиценз в "А" група!!!
Дори и да пренебрегнем фактите, че говорим за съвсем различни времена и не може да има каквото и да е сравнение, пак нещата нямат много общо. В този случай говорим за разни врътки за вземане лиценз за А група, докато при вас си е цялостно преместване на ръководното и представително тяло на един клуб в друг. Щеше да има общо, ако целия отбор на ЦСКА беше дошъл при нас, или пък целия наш да отиде при ЦСКА.
- plovdivram
- Контакти:
Fallen_Angel
Ха-ха..
Пич, без да искам да поставям под съмнение познанията ти по историята на собствения ти клуб, но вземи малко да си я поопресниш.... Това което икам да ти кажа е че ако направиш това е много вероятно да откриеш, че в Пловдив всеки квартал е имал собствен футболен клуб, в резултат на което в онези години имаме две градски дивизии, които са представлявали градското ни първенство... С годините тези клубове са се окрупнявали и в момента историята на всеки един оттях е свързана с някой измежду сегашните 4-ри най-популярни клуба - Локомотив, Ботев, Марица, Спартак... Това, че вие някак си ги "игнорирате" тези неща не означава, че при вас ако направите едно такова "родословно дърво" нещата ще изглеждат по-различно... Провери и ще видиш, че съм много, много прав!!!
На това, следващото искам да обърна специално внимание!!!
Fallen_Angel
Такова нещо аз НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ!!!! За разлика от вас, които под-път-и-над-път се опитвате да прокарате идеята, че видите ли Локомотив не бил пловдивски отбор... аз никога не съм твърдял такова нещо и няма да го направя.... Примера с 1949-та го давам за да разберете, колко смешно звучите, а не за да доказвам, че като клуб нямате нищо общо с Пловдив... Това би било изключително глупаво!!!
Аз не мога да ти разбера данданията. Каква ти е идеята? Да докажеш, че Ботев няма нищо общо с Пловдив ли? Или че вашия клуб е най-стария в света? Родословни дървета, коронки, клонки и коренчета... Та ти си сложил почти всички отбори от Пловдив във вашата история?
Ха-ха..
Пич, без да искам да поставям под съмнение познанията ти по историята на собствения ти клуб, но вземи малко да си я поопресниш.... Това което икам да ти кажа е че ако направиш това е много вероятно да откриеш, че в Пловдив всеки квартал е имал собствен футболен клуб, в резултат на което в онези години имаме две градски дивизии, които са представлявали градското ни първенство... С годините тези клубове са се окрупнявали и в момента историята на всеки един оттях е свързана с някой измежду сегашните 4-ри най-популярни клуба - Локомотив, Ботев, Марица, Спартак... Това, че вие някак си ги "игнорирате" тези неща не означава, че при вас ако направите едно такова "родословно дърво" нещата ще изглеждат по-различно... Провери и ще видиш, че съм много, много прав!!!
На това, следващото искам да обърна специално внимание!!!
Fallen_Angel
Каква ти е идеята? Да докажеш, че Ботев няма нищо общо с Пловдив ли?
Такова нещо аз НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ!!!! За разлика от вас, които под-път-и-над-път се опитвате да прокарате идеята, че видите ли Локомотив не бил пловдивски отбор... аз никога не съм твърдял такова нещо и няма да го направя.... Примера с 1949-та го давам за да разберете, колко смешно звучите, а не за да доказвам, че като клуб нямате нищо общо с Пловдив... Това би било изключително глупаво!!!

- plovdivram
- Контакти:
silver_bg
А после говорете, че ние четем историята както дявола "Евангилието"....
Глей с'а:
От една страна говорим, че Спортклуб /Славия Пд/ няма нищо общо с Локомотив Пд, но пък нищо, че целият клуб с буквално едно-две /отказали се от футбола играчи/ изключения в последствие са всъчщност Локомотив Пловдив... Да не говорим, че и в ръководството има такива от "Славия" Пд.... т.е. там освен, че основната маса от футболистите са от "Славия" Пд + ръководители... Има и документи, които говорят за обединението.... Тук ОБАЧЕ не можело да говорим, че имало обединение... и "Локомотив" Пд не може да има нищо общо със "Славия" ПД /Спортклуб/.... Всъщност вие знаете ли колко са футболистите на "ЖСК", които преминават в обединения "Торпедо"?!!!
От друга страна обаче по същото време ДНА се обединява с ЦДНВ... 'ма там било друго, защото били преминали само 2-ма футболисти, пъ' ръководството било друго!!! Ами как да е друго бе майна?!!! ТА вие сте под една "шапка"!!! Вие сте един вид ФИЛИАЛ!!! Централното ръководство ви е едно и също!!!!
От трета страна... все пак на;ли държите на "формалната" страна... Ами ФАКТ ли е това обединение?!!! Факт е!!! Играят ли Народна войска /ЦДНВ/ с вашият лиценз?!!! Факт е!!!
Какво има да говорим повече?!!!
Дано разбирате колко смешни са твърденията ви, че видите ли едно такова нещо може да влияе на автентичността на който и да е отбор в БГ, защото всеки еидн оттях в годините си е имал подобни истории... но нито ЦСКА всъщност са станали Ботев... Нито създаденото след обединението с ЦДНВ НОВО ДНА е НОВ КЛУБ!!! Нито Локомотив Пловдив е Велбъжд!!! ПРОСТО Е СМЕШНО!!
п.с. извинявам се за използването на големите букви в поста ми и нека те не бъдат разглеждани като повишаване на тон, а като просто един акцент върху това, което искам да кажа!
Дори и да пренебрегнем фактите, че говорим за съвсем различни времена и не може да има каквото и да е сравнение, пак нещата нямат много общо. В този случай говорим за разни врътки за вземане лиценз за А група, докато при вас си е цялостно преместване на ръководното и представително тяло на един клуб в друг. Щеше да има общо, ако целия отбор на ЦСКА беше дошъл при нас, или пък целия наш да отиде при ЦСКА.
А после говорете, че ние четем историята както дявола "Евангилието"....
Глей с'а:
От една страна говорим, че Спортклуб /Славия Пд/ няма нищо общо с Локомотив Пд, но пък нищо, че целият клуб с буквално едно-две /отказали се от футбола играчи/ изключения в последствие са всъчщност Локомотив Пловдив... Да не говорим, че и в ръководството има такива от "Славия" Пд.... т.е. там освен, че основната маса от футболистите са от "Славия" Пд + ръководители... Има и документи, които говорят за обединението.... Тук ОБАЧЕ не можело да говорим, че имало обединение... и "Локомотив" Пд не може да има нищо общо със "Славия" ПД /Спортклуб/.... Всъщност вие знаете ли колко са футболистите на "ЖСК", които преминават в обединения "Торпедо"?!!!
От друга страна обаче по същото време ДНА се обединява с ЦДНВ... 'ма там било друго, защото били преминали само 2-ма футболисти, пъ' ръководството било друго!!! Ами как да е друго бе майна?!!! ТА вие сте под една "шапка"!!! Вие сте един вид ФИЛИАЛ!!! Централното ръководство ви е едно и също!!!!
От трета страна... все пак на;ли държите на "формалната" страна... Ами ФАКТ ли е това обединение?!!! Факт е!!! Играят ли Народна войска /ЦДНВ/ с вашият лиценз?!!! Факт е!!!
Какво има да говорим повече?!!!
Дано разбирате колко смешни са твърденията ви, че видите ли едно такова нещо може да влияе на автентичността на който и да е отбор в БГ, защото всеки еидн оттях в годините си е имал подобни истории... но нито ЦСКА всъщност са станали Ботев... Нито създаденото след обединението с ЦДНВ НОВО ДНА е НОВ КЛУБ!!! Нито Локомотив Пловдив е Велбъжд!!! ПРОСТО Е СМЕШНО!!
п.с. извинявам се за използването на големите букви в поста ми и нека те не бъдат разглеждани като повишаване на тон, а като просто един акцент върху това, което искам да кажа!

Аз за Спортклуб трудно мога да споря и да пиша нещо най-малкото, защото не смятам че съм достатъчно запознат. От малкото което знам съм си направил разни изводи и преди време (години станаха вече) ви зададох едни въпроси, вече позабравих за кво ставаше въпрос
, но беше нещо от сорта "как така се е получило, че един малък клуб е глътнал доста по-голям от него, и по-важното как след като лансирате че този клуб е бил с голяма и вярна членска маса, с времето всичко се е забравило". Ти тук ся казваш, че не е било баш забравено, ама за мен е така щом средностатистическия локофен независимо от годините му не знае за кво иде реч, та ся се налага вие да се ровите из библиотеките.
По отношение на ДНА, ЦДНА и т.н. пак казвам, че не е удачно да се сравняват неща от съвсем различни години, с различна политическа система в държавата, съвсем различна система в спортните клубове и т.н.
Автентичността трудно ще се промени, защото футболните клубове отдавна са станали нещо повече от играчи и ръководство. Ясно е, че тва за Велбъжд и т.н. си е просто за ташак, базици, спорове и т.н. Ако аз възприемах Локото като Велбъжд, едва ли щях да изпитвам някаква тръпка в мачовете.
Но пък си е наше право да ви припомняме от време на време за "кюстендил" (най-вече щото беше скоро и оказа голямо влияние в/у развитието на клуба ви), ей така за да е весело. 
По отношение на ДНА, ЦДНА и т.н. пак казвам, че не е удачно да се сравняват неща от съвсем различни години, с различна политическа система в държавата, съвсем различна система в спортните клубове и т.н.
Автентичността трудно ще се промени, защото футболните клубове отдавна са станали нещо повече от играчи и ръководство. Ясно е, че тва за Велбъжд и т.н. си е просто за ташак, базици, спорове и т.н. Ако аз възприемах Локото като Велбъжд, едва ли щях да изпитвам някаква тръпка в мачовете.
- botev_1912
- Контакти:
Не съм чел темата - а и не възнамерявам, но имам един въпрос:
Какво общо има Мартин Камбуров с положението в което се намираме?
Дори и това, че е наш юноша какво значение има?
Като не сме му дали шанс - махнал се е и това е - все пак юноши се крадът в цял свят!
Защо никой не отвори тема, че ЦСКА и партията са ни ограбили с Христо Стоичков?
Какво общо има Мартин Камбуров с положението в което се намираме?
Дори и това, че е наш юноша какво значение има?
Като не сме му дали шанс - махнал се е и това е - все пак юноши се крадът в цял свят!
Защо никой не отвори тема, че ЦСКА и партията са ни ограбили с Христо Стоичков?
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
- plovdivram
- Контакти:
Аз за Спортклуб трудно мога да споря и да пиша нещо най-малкото, защото не смятам че съм достатъчно запознат. От малкото което знам съм си направил разни изводи и преди време (години станаха вече) ви зададох едни въпроси, вече позабравих за кво ставаше въпрос , но беше нещо от сорта "как така се е получило, че един малък клуб е глътнал доста по-голям от него, и по-важното как след като лансирате че този клуб е бил с голяма и вярна членска маса, с времето всичко се е забравило". Ти тук ся казваш, че не е било баш забравено, ама за мен е така щом средностатистическия локофен независимо от годините му не знае за кво иде реч, та ся се налага вие да се ровите из библиотеките.
Принципно си прав... Към днешна дата за т.нар. оттеб "средностатичстически локомотивец" наистина тази част от историята на клуба ни е непозната... Аз лично си признавам, че това нещо важеше и за мен, допреди вече 5 години... т.е. тя също е била позната, но не като име, защото Спортклуб и Парчевич навсякъде през годините са били определяни като предшественици на клуба ни/провери визитките на клуба и ще се увериш/, а по-скоро като роля.... Знаеш ли, че брошурата от 1986-та година /50 години Локомотив Пловдив/ е единствената, която не споменава тази връзка... Не само че не я споменава, но даже там се изброяват различни пловдивски отбори, но Спортклуб никъде не е споменат с името си. Обърни внимание на удебеления текст! Не е ли странно?!! За мен "днешният средностатистически локомотивец" или пък за теб "днешният средностатистически ботевист" може би няма нищо нередно и странно... Но явно не е било точно така, 'щом тази книга е предизвикала реакция у доста хора по онова време, които на всичкото отгоре са си ги и документирали тези неща и както казах всичко това нещо му дойде времето да получи подобаващата гласност... Интересното е че доста преди нас и други хора /не такива -случайни, като нас/ са правили опити! Ето, затова казвам, че има неща, които по някакъв начин са се съхранили и до днес и които говорят, че не всичко от така представяната история на днешния Локомотив Пд от преди 1949-та година са такива като каквито ги представят... Има такива от 50-те... 60-те... 70-те... 80-те... 90-те... та и след 2000 година....
Колкото до това за "членската маса"... Та това не са наши твърдения... Има си издания на БНСФ, които ако не отделяхте толкова време да четете Държавен вестник
Последна промяна от plovdivram на 15 апр 2009 12:41, променено общо 1 път.

plovdivram написа:По същата логика и аз задавам един въпрос... ЦСКА /предвид случката от 1949-та/ явява ли се наследник на създаденият през 192-та година СК "Хритсо Ботев"?!! И аз това всеки път го питам, 'ма никой не отговаря, защото независимо от обстоятелствата, които са наложили въпросният случай от преди 60 години, то нещата са абсолютно идентични и в двата случая... т.е. и при двете ситуации имаме обединение при което отбор от един град, които не е участник в "А" група се обединява с отбор от друг град и играе с неговият лиценз в "А" група!!!
Пловдиврам, ти сериозно ли мислиш, че логиката е същата
Как ще е същото, след като:
първо - ние сме ощетените от обединението, а при вас ощетени са запалянковците от Кюстендил!Гледам сега пишете едни декларацийки, в които се определяте като отбора на Пловдив
второ - ние продължаваме да съществуваме след обединението, но в по-долна група - Б, от която се връщаме още същата година. Вие просто изчезвате и на ваше място се вписва Велбъжд Кюстендил с променено име и адресна регистрация, нали!? При вас от два отбора се прави един и се ползва лиценза на Велбъжд, докато при нас по поръчение на партията и в наш ущърб на Ботев се взема лиценза . Т.е. по твоята "желязна" логика и ако наистина има съвпадение, то означава, че ЦСКА вече не съществува, т.е. при вас и тях положението е идентично!!!
Ако ти го начертая ще го разбереш ли???
ЦСКА и ЛОКО - Б група ------- Ботев и Велбъжд - А група ------------ ЦСКА взема лиценза на Ботев и влиза в А група, а Ботев отива на тяхно място в Б група.........Велбъжд се мести в Пловдив, като си сменя името и адресната регистрация и си запазва лиценза, а Локо просто изчезва!!!
трето - ти наистина ли не виждаш разликите???
Забравих да попитам - Кой отбор е създаден през 1936 г. тогава, просто ми е интересно?
И още веднъж да попитам - Велбъжд Кюстендил също ли е основан през 1926....защото чета в http://sportnaslava.com/ как Спортенклуб през годините е приобщил и Велбъжд и ми става тъжно за тия горди пловдивчани, които и идея си нямали тогава, че един ден ще приобщят и кюстендилски отбор към историята си. СРАМ!!!
П.С. прочетох - споменаваш Христо Колев - Бащата към вашите легенди играли в чужбина, а той човека каза, че няма нищо общо с това Локо и доста го плюхте тогава.!
Визитка
Основаване: „Локомотив” Пловдив е създаден на 26 юли 1926г. с името „Пловдивски Спортклуб” от обединението на клубовете в ІV-ти пловдивски район „Караджа” (1922г.) и „Атлетик” (1924г.)
Обединения: През годините приобщава клубовете „Петър Парчевич” (през 1945г.), „Петър Ченгелов” (през 1947г.), „ЖСК” (през 1949г.) и „Велбъжд” (през 2001г.).
Имена: „Пловдивски Спортклуб” (1926г.), „С. П. 45” (1945г.), „Славия” (1946г.), „Славия-Ченгелов” (1947г.), „Славия” (1949г.), „Торпедо” (1949г.), „Локомотив” (1951г.).
Последна промяна от terro на 15 апр 2009 12:53, променено общо 1 път.
Аз ще направя ръцете си на чукове, кожата на тъпан и главата си на бомба, пък ще да изляза на борба със стихиите ... Христо Ботйов
- plovdivram
- Контакти:
terro
Ха-ха... terro,
въпрооса не беше кой-кого е ощетил, а доколко може да се смята на база случката от 2001-ва, че Локомотив е станал Велбъжд, а ЦДНВ - Ботев /ДНА/ през 1949-та...Като ти чета обаче поста... явно може да се смята така!!!
Останалата част от поста ти няма да я коментирам, защото е направо смешно да коментираш всичко това при положение, че идеята за създаването на Тракия е лично на вашият Кочо Гяуров и човека - легендарният ви треньор Героги Генов - Джогата... Оттам нататък всичките ти лични коментари може да си ги запазиш за себе си!!!
Пловдиврам, ти сериозно ли мислиш, че логиката е същата Лелелееееееее!!!
Как ще е същото, след като:
първо - ние сме ощетените от обединението, а при вас ощетени са запалянковците от Кюстендил!
Ха-ха... terro,
въпрооса не беше кой-кого е ощетил, а доколко може да се смята на база случката от 2001-ва, че Локомотив е станал Велбъжд, а ЦДНВ - Ботев /ДНА/ през 1949-та...Като ти чета обаче поста... явно може да се смята така!!!
Останалата част от поста ти няма да я коментирам, защото е направо смешно да коментираш всичко това при положение, че идеята за създаването на Тракия е лично на вашият Кочо Гяуров и човека - легендарният ви треньор Героги Генов - Джогата... Оттам нататък всичките ти лични коментари може да си ги запазиш за себе си!!!

plovdivram написа:Останалата част от поста ти няма да я коментирам, защото е направо смешно да коментираш всичко това при положение, че идеята за създаването на Тракия е лично на вашият Кочо Гяуров и човека - легендарният ви треньор Героги Генов - Джогата... Оттам нататък всичките ти лични коментари може да си ги запазиш за себе си!!!
Хубаво, ама нали се сещаш, че и Македония си "има история". Вие май по македонския модел вървите.
Аз ще направя ръцете си на чукове, кожата на тъпан и главата си на бомба, пък ще да изляза на борба със стихиите ... Христо Ботйов