Ето и какво точно ще се прави на първия етап,който по план би трябвало да започне през Март...Първият етап обхваща терена, който ще е с размери 68x105 метра. Предвижда се направа на модерна дренажна система, отоплителна инсталация и нова тревна настилка. Ще бъде изградена и автоматизирана поливна система, за която са осигурени необходимите технически помещения и инсталационни колектори.
Сектор В, който също е включен в първия етап, обхваща източната трибуна. На първо ниво (кота 0.00) се обособяват малък паркинг под трибуната, пропускателна зона с контрол на достъпа и вертикална комуникация за всеки отделен сектор, две съблекални за футболни отбори с прилежащи санитарни и битови помещения, стаи за съдии, треньори, делегати и др., медицински кабинет и помещение за допинг контрол.
На второ и трето ниво са предвидени коридори за достъп на публиката към отделните сектори, трибуна с нови седалки и козирка от модулна метална конструкция с покритие. С изграждането на сектор В и включените в него помещения стадион "Ботев" ще покрие стандартите, необходими съгласно изискванията на БФС за провеждане на срещи от А футболна група.
между другото нещо което ми направи впечатление-Южната трибуна,предназначена за гостуващите агитки ще е с капацитет 5000...това означава,че на разположение за феновете на домакините остават едва 13 000,което за мен е недостатъчно.лично мое мнение.не знам вие как мислите.
п.с.-нямам търпение да видя ТИ в завършен вид и най-вече козирката,която ми прави много добро впечатление...