cookiemonsta написа:Предварително се извинявам за дългия пост. Започвам подред.
tsonpen написа:Кой кого е бил не казва всичко. През есента, макар и като домакини, играхте много по-слобо от Лудогорец. Сега ще видим как е.
Но пък много ревахте и за мен гнусното в този мач беше организираният рев за две спорни положения. И не само това, но и обвинявате директно Лудогорец.
Понеже българите обичаме да забравяме, нека да припомня фактите. След скандалното реферство на Таско Тасков и помощник-съдията Цветан Трифонов, Ботев подаде жалба срещу въпросните рефери. Резултатът - БФС отмени правата на първия за 6 срещи, а на втория за 15. Таско Тасков не свири дузпа, когато играч на Лудогорец игра с ръка в наказателното си поле. Само година и половина по-рано, на мач между Берое и Левски (2:3), същият този свири дузпа в абсолютно идентична ситуация. Страничният рефер Трифонов пък вдигна несъществуваща засада при гола на Иван Цветков.
Видео със спорните ситуации на мача в Пловдив и дузпата на Левски срещу Берое, Гонг Миналата година, след мача между Лудогорец и Черноморец (3:1), след който Херо побесня от съдийството, Стефан Спасов - Пастата и Цветан Трифонов бяха заснети от ТВ7 как вечерят заедно с ръководството на Лудогорец. Въпреки, че по свои думи Пастата "си платил сам сметката", тази случка взриви футболната общественост в България, като изкара на преден план връзката между съдийството и ръководството на Лудогорец.
До тук с фактите. Харесвах Лудогорец като дразнител на книжните грандове, докато не се стигна до скандалния мач миналата есен, където Лудогорец напълно незаслужено спечели мача с огромна доза помощ от съдиите. Вечерята със съдиите и съмнителните победи обаче ми идват в повече. За мен Лудогорец играят всичко друго, но не и феърплей. Похвална е стратегията на разградчани и ловчанлии да инвестират в юношески футбол. От това ще спечелим всички ние, които гледаме, играем и се вълнуваме от български футбол.
Ще проявя канарско великодушие и няма да коментирам смехотворните твърдения на tsonpen, като например че светлите примери на Лудогорец и Литекс помогнали на Ботев да поеме по пътя на възхода. Приятелю, адмирации, че подкрепяш местния си отбор, но когато коментираш Ботев е нужно да се отнасяш с уважение и не мисля, че е нужно да ти обяснявам защо.
А иначе мача с Литекс го виждам хикс. Литекс са корав отбор, но се надявам, че ще успеем да си вземем 3-те точки у дома.
Поздрави
Ще гледам да съм кратък.
Първият ми въпрос е: Помниш ли с какво беше накан Пастата за това, че никой от екипа му не видя, че полеви играч на Ботев Пловдив спаси с ръка гол? Ако успееш да си припомниш ще съм безкрайно щастлив, защото аз не мога и не мога да си го спомня това наказание

Втори въпрос - гледа ли мача Миньор - Лудогорец? Беше ли наказан съдията в този мач така, както беше наказан Таско Тасков? В мача в Перник имаше една подобна спорна претенция за игра с ръка, една безспорна за спъване в наказателното поле и два отменени гола, първият за несъществуващо нарушение, вторият за "засада", където никой не е в засада (не става дума за случая, когато играч в засада атакува, макар и без топка). И от четирите ощетявания пострада Лудогорец. Но взе мача, защото вкара още два гола и това е една голяма разлика от последния мач с вас.
По отношение на твърдението, че "Стефан Спасов - Пастата и Цветан Трифонов бяха заснети от ТВ7 как вечерят заедно с ръководството на Лудогорец" - това твърдение е манипулация. Пламен Гетов, който е главен скаут в ДЮШ на Лудогорец е седнал за известно време на съдийската маса. Това става на обществено място. Омръзна ми също от такива капацитети, които си правят изводи от поведението на други хора, пък били те и талантливи и опитни професионалисти. В конкретния случай е известно, че Херо е започнал да фучи още със слизането си от автобуса, а когато нахлу на терена по трибуните недуоумявахме какво точно го е ядосало. И както винаги, в оня мач - там винаги се спестява, че голът на Черноморец е вкаран след извършване на вероятно нарушение срещу Шоко.
Не, приятелю! Показването на уважение не е задължинетелно! Но е желателно да се избягват нападки към отбора на който сипатизира човекът срещу теб. От там тръгна всичко. Дали ти или други в тази тема, обявявате Лудогорец за някакво долно качество отбор, кайто нямал някакво право, което вие сте имали. И друг път съм го писал - Лудогорец е наследник на "Ботев" Разград, основан около 1918-та година. А в Разград футбол се играе от края на 19-ти век, като проводници на тази игра са пристанищните градове Русе и Варна(най-вече). Така че всеки си има неговата си история и неговия си мащаб. Днес си мислиш, че си котаракът, а утре се оказваш мишката. Аз имам правото в този момент да се гордея с отбора на който симпатизиам. Той е действащ шампион и носител на Купата. Радвам се и за посоката в която върви клубът. Нямам нищо против да се гордеете с вашата история. Но тук става дума за спортно съревнование и него го почели по-силния, по-подготвения, по-мотивирания.
Опитах да съм кратък - не се получи.
Недейте напада като свраки volf, защото той е един от малкото в този форум, който не е пристрастен, има наистина какво да каже и е откровен, като не се страхува да казва мнението си. Може да харесва определени неща в Лудогорец, но когато Лудогорец изиграе слаб мач идва и казва - няма какво да се каже, играхте слабо. И това е! Аз уважавам такива хора.