Мнениеот ilian12 » 19 май 2010 17:18
В един филм обясняваха как се отглежда бамбуково дърво. Посяваш го в земята, после 5 години го поливаш и плевиш и накрая за 6 месеца, дървото пониква и израства до 25 метра височина. На въпроса за колко време израства дървото, за 6 месеца или за 5 години и половина; винаги в известен смисъл и двата отговора са правилни, но ако не се бяхме грижили тези 5 години за семето, без да има никакъв видим резултат, то то щеше да изгние в земята и никога нямаше да се развие.
В момента имам чувството, че от много желание някой от нас се опитват да разтегнат семето и да го превърнат в дърво за 6 месеца. И тук не става дума за Ботев, той е велик и ние (неговите фенове) сме нищо пред него; него го е имал преди нас, ще го има и след нас. В по-горното става дума за гората от феновете на Ботев. Тази гора трябва да се отглежда и то с желание и старание. Да обвиняваш някого защо не е дал пари не е начинът да помогнеш на отбора. В момента в който твърдиш, че си направил жертва в името на Ботев, автоматически обвиняваш другите, които не са дали (все още) в тирани, защото има жертви само там, където има тирани. А според мен да обвиниш някой, който по някаква причина не е дал пари в тиранин на любимият му клуб е доста сериозна обида. Така сеейки обиди ще почнем пак да жънем разцепление и някой друг ДХ-С.
Идеята, че "испанският модел" е последният влак за Ботев е НЕВЯРНА, поне в частта си да бъде направена за 1 месец, осигурявайки свежите пари за отбора. Не се прави стол на 1 крак, трябват поне 3, а в по-добрият случай 4. За мен "4-те крака" на Ботев са: Фенове + УС + рекламодатели/спонсори + клубът/БФС/... Тук феновете трябва да са 4-ят крак на стола, те са тези, които да превърнат 3-крако столче на Ботев в здрав и стабилен 4-крак стол. Нека не слагаме каруцата пред коня.
105 години / 4 поколения ботевисти!