Ki Cho написа:Corwin, да приемем, че ще се съглася за някои неща с теб. Все пак има неща, които обаче съвсем не са както ги описваш или поне не са съвсем така. Примерно Абърдийн са си в елита на Шотландия, но са се превърнали в нещо като Славия - просто регистрират присъствие.
Все пак да оставим Highlanders на мира.
1. Съгласен съм, че две професионални Б групи са твърде много. Предпочитам обаче намалението да не е в броя на играещите там отбори, а в броя на футболистите с професионален договор в клубовете. 9 - 10 са достатъчно.
2. Не съм сагласен с намаляването на броя на отборите в А група.
По умно ще е да се намалят безумните пари, които им са раздават като заплати. Днес направо бях втрещен - 8769 BGN средна заплата в Левски ?????????? Как бре хора? Аз съм лекар, зная четири езика, работя за международна лекарствена фирма и отговарям за продажби от над милион и не мога да докарам и 1/4 от тази заплата. Могат ли хора като Йовов, Сърмов, Миланов, Рабех и разни подобни, да гарантират, че ще докарат в касата на Левски ПО четири милиона на човек? Къде е икономическата логика??? НЯМА ??? Затова и Футбол няма, защото като си решил да се правиш на БИГ-БОС и раздаваш подобни заплати, единственият начин да продължаваш да го правиш с години е ИЗМАМА и КРАЖБА по всички възможни начини.Скоро бях писал в един форум, че ако съм служител на фирма и разбера, че фирмата ми раздава такива заплати на пишман ритнитопковци като нашите, ще вдигна стачка на втория ден.
Но и футболистите не са виновни, защото, те ядат баницата, която други им дават.
Хайде нашите футболни управници, вместо да мислят простотии, да помислят, колко от играещите в първенството наистина заработват заплатите си?
Хайде да дам предложение - като в Америка, всяка лига има правила за заплати на играчите - от толкова до толкова. Ама Лейкърс имат мноого фенове и могат да дават повече - сори
Да погледнем ФИА - максимален бюджет толкова. Ама ... ние можем да изхарчим и повече, мрънкат от Ферари - най-популярния тим. Сори - правилата са за всички еднакви. Добруването на ФИА и Спорните лиги е по-важно от това на един или друг отбор.
Така е и у нас. Не сме по-различни. Никак.
Вместо да намаляват отборите, нека сложат рамки на заплатите. От толкова, до толкова. И какви данъци се плащат, ще е ясно и колко чинат прехвалените звезди също. А най-баш ясно ще е откъде се взимат парите.
много си прав , но у нас пак ще намерят вратички,а дали заслужават такива заплати е друга тема