103 години Ботев!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Графът
Контакти:

Re: 103 години Ботев!

Мнениеот Графът » 12 мар 2015 17:26

честито, ботевиости! много жалко, че се налага да се четат глупости в тема, която трябва да е приятна за преглеждане и писане.
замислете се малко, защото ще се отпечатва юбилейна брошура за 30 годишнина, ако не се знае, че клубът е основан през 1912г? по това време едва ли хората са били такива лигльовци, каквито сме ни е момента. вуйчото на моя баща беше голям буфер и у нас имам някъде флаг на дфс локомотив 1936г. каква е логиката в комунистическия период да не се прокламира давността на "работнически спортен отбор, който рано-рано е прозрял гнилостта на меркантилната капиталистическа буржоазията и е търсил справедлив реванш и човешки правдини на спортното игрище срещу галениците на монархията, правейки плах опит за прокарването на диктатурата на пролетариата в ранния стадий на фашисткия режим, някъде в 1926г "? с други думи свидетелства за историята на отборите трябва да се търси във времената, когато вестникарските клишета не са били повод за дрязги из форумите. изкарайте една извадка от вестник, където друг отбор е наречен най-старият футболен клуб в българия и ще може да се дискутира пак за това клише, което пак няма да оспори 1912г, като рождена за "Ботев"
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 12 мар 2015 17:52

Графът написа:честито, ботевиости! много жалко, че се налага да се четат глупости в тема, която трябва да е приятна за преглеждане и писане.
замислете се малко, защото ще се отпечатва юбилейна брошура за 30 годишнина, ако не се знае, че клубът е основан през 1912г? по това време едва ли хората са били такива лигльовци, каквито сме ни е момента. вуйчото на моя баща беше голям буфер и у нас имам някъде флаг на дфс локомотив 1936г. каква е логиката в комунистическия период да не се прокламира давността на "работнически спортен отбор, който рано-рано е прозрял гнилостта на меркантилната капиталистическа буржоазията и е търсил справедлив реванш и човешки правдини на спортното игрище срещу галениците на монархията, правейки плах опит за прокарването на диктатурата на пролетариата в ранния стадий на фашисткия режим, някъде в 1926г "? с други думи свидетелства за историята на отборите трябва да се търси във времената, когато вестникарските клишета не са били повод за дрязги из форумите. изкарайте една извадка от вестник, където друг отбор е наречен най-старият футболен клуб в българия и ще може да се дискутира пак за това клише, което пак няма да оспори 1912г, като рождена за "Ботев"

Прочетох това което си написал , и веднага ти отговарям.
Вестник ''Спорт''-София-3.април 1938г.
След мача ''ФК-13''-''Тича'' 1-2
''Тичанци победиха в София и водят в класирането.Срещнаха се два ветерана(основателите на клубния футбол в България през 1909г.)....
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

mark1926
Контакти:

Мнениеот mark1926 » 12 мар 2015 18:11

HEATSEEKER написа:
Графът написа:честито, ботевиости! много жалко, че се налага да се четат глупости в тема, която трябва да е приятна за преглеждане и писане.

Прочетох това което си написал , и веднага ти отговарям.
Вестник ''Спорт''-София-3.април 1938г.
След мача ''ФК-13''-''Тича'' 1-2
''Тичанци победиха в София и водят в класирането.Срещнаха се два ветерана(основателите на клубния футбол в България през 1909г.)....

Вземи да им говориш наизуст, те аргументите не ги зачитат, за тях всичко е надлъгване, а там са ненадминати :idea:

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 12 мар 2015 18:24

Гледам че минаха 2 дена, на мангалите почнаха да им зарастват фуниите и наизпълзяха.

Аргументи искали обитателите на Столипиново, ама да кажат как ей така прибавиха 10 години към най-срамната за пловдивския футбол година, как са играли сами със себе си и как после от единия отбор са станали другия-заеби.

Аргументите ни бях записани на Балтаново табло-с ЖЪЛТИ цифри!
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Графът
Контакти:

Мнениеот Графът » 12 мар 2015 18:25

тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 12 мар 2015 18:28

Вземи да им говориш наизуст, те аргументите не ги зачитат, за тях всичко е надлъгване, а там са ненадминати :idea:

Не е въпроса да говориш наизуст, има библиотеки, архиви.Ровиш се ден, два, седмица и готово.

тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.

Знаеш ли , преди време във форума на ''Славия'' имах искреното желание, да проведем дебат.В момента , когато им казах , че съдебната регистрация на ''Тича'' е пред мен, те веднага ме обвиниха, че това всъщност е фалшификат.
В България , има изкривени представи за всичко.Не е проблем , да се сканира въпросната дописка, въпроса е , че пак някой няма да му изнася, и ще каже , че е фалшификат.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 12 мар 2015 18:35

Честит Празник, Ботевисти! С пожелание за много щастливи мигове с любимия отбор.

mark1926
Контакти:

Мнениеот mark1926 » 12 мар 2015 18:36

Графът написа:тоя буферския не му обръщам внимание, защото факти за него са фенски плюнки и простотии. колега, това имах предвид, но в материално изражение, снимка или фототипно издание на конкретния цитат. аз съм историк по образование със степен магистър и имам представа как се подхожда, когато има спор по дадена тема.

Ето го завалията, Ние искаме именно материално изражение , такова не ни се дава. Покажете го и да приключваме с темата, бил историк, документ от 1912...

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 12 мар 2015 18:38

Честит празник на всички Ботевисти!Подаръка си го взехме малко по-рано 8-)
Изображение
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Puldin
Контакти:

Мнениеот Puldin » 12 мар 2015 18:39

HEATSEEKER написа:Не че нещо , ама не ми се занимава да вадя Съдебната регистрация от 03.03.1913г...така , че нито Славия са първи , нито пък идеята на другаря майор Румен Минков.И още нещо няма как Ботев да е футболния пионер на България, при положение, че към 1912 съществуват поне още 5-6 клуба в България.Ако някой иска истински дебат за историята на бг-футбола от 1894 до 2014 г, да заповяда.
Иначе, честит празник.

Никой не спори, че Ботев е футболен пионер или каквото и да е друго нещо. Празнуваме си рождения ден, който датира от 1912 г. Въпроса е вас какво ви дразни това.

Върни се в “Ботев”