Тошко: Ботев Пловдив и футболът са моя святТодор Неделев е само на 20 години, а след неделния мач с Левски цяла България говори за него. Крилото на Ботев вкара 2 великолепни гола, с които канарчетата обърнаха сините. Талантът говори пред Тема Спорт вчера, PlovdivDerby.com ви представя по-интересното от това, което е заявил Неделев пред изданието.
"Вкарах 2 гола и бихме. Това е. Не мисля, че е нещо специално. Успехът е благодарение на всички в отбора. Да, радвам се, че отбелязах, но по-важното е, че победихме. Винаги съм си мечтал да вкарам гол на Левски, но за 2 в един мач - не. Мисля, че попаденията бяха хубави и това ме прави още по-щастлив, но без моите съотборници и треньорите, които вярват в мен, няма как да стане. Искам да благодаря и на невероятната ни публика. Без нея сме нищо.
През миналата кампания имам по 2 гола и в мачовете с Локо сф и Локо Пд, но не искам да се връщам назад. Това вече е минало, както и попаденията срещу Левски. Сега мислите ми са насочени само и единствено към реванша със Зрински за Лига Европа. Дали ще вкарам и на ЦСКА 2 гола само времето ще покаже.
С подкрепата на нашите фенове мисля, че ще успеем да отстраним босненците. По-добрият отбор сме. Можеше да ги бием още в Босна. Дай Боже да ги елиминираме и да се изправим срещу Щутгарт. Тогава наистина ще можем да видим на какво ниво сме срещу един много класен и добър съперник. Феновете ни заслужават да им доставим удоволствие с мачовете срещу Щутгарт.
В личен план мисля, че все още нищо не съм постигнал. Рано ми е да си вирвам носа. И четири гола да бях вкарал на Левски, пак нямаше да го направя и нищо нямаше да се промени. Тренирам усърдно всеки ден. Играя мач за мач и слушам всяка една дума на треньорите. Да, харесва ми да бележа, но в повечето случаи по-голяма наслада ми доставя да направя асистенция за някой гол.
Надявам се да получа повиквателна от Любослав Пенев. Но където и да ме викнат - при мъжете или при младежите, за мен е огромна чест да нося националната фланелка.
Постоянно се пише, че идват да ме гледат от различни европейски отбори, но в клуба и към мен няма нищо конкретно. Аз не бързам. Мисля, че този сезон ще го изкарам в Ботев и вече от догодина ще решаваме и ще мислим какво да правим. Надявам се този сезон да влезем в тройката и ако можем да станем шампиони.
На този етап Ботев Пловдив е най-доброто за мен. Да, искам да се развивам, но аз съм на мнение, че без да минавам през ЦСКА и Левски, мога да отида в голям европейски отбор. Мисля, че Георги Миланов е доказателство за това. В момента Ботев не отстъпва по нищо на Левски, ЦСКА и Лудогорец. Левски и ЦСКА ме искаха, когато бях с Ботев във Б група, но аз отказах и предпочетох да остана тук. Ботев отвори една нова страница в историята си и мисля, че за момента я пишем добре. Надявам се този сезон да се борим за първото място и ако може, да влезем в групите на ЛЕ.
При всеки треньор съм се чувствал добре. От първия ми наставник Пандо Политов в Ботев 2002, през Тошко Зайцев и Георги Андонов в школата, до Бакалов, Радуканов, Спасов и Стоилов при мъжете. За мен е чест да работя с такива професионалисти, каквито са треньорите на Ботев. В момента си нямам приятелка. Мисля само за Ботев Пловдив и футбол. Това е моят свят.