Гордея се,че съм ботевист.Винаги съм се гордял.40 години съм част от Колежа.20 години бях в Трибуна Изток(ТИ).10 години душата ми се късаше.Остана здрава благодарение на любовта ми към ''Ботев'' и вярата.Сега пак съм там,но вече съм отсреща,на Трибуна Запад.Около мен е пълно с хора от всички възрасти-младежи и девойки,мъже и жени с децата си-болшинството с фланелките на любимия отбор.И старците със сълзите в очите.Онези старци,благодарение на които в годините ''Ботев'' се превърна в легенда и благодарение на които ние с Вас имаме щастието и привилегията да сме част от най-вярната публика на един ГОЛЯМ отбор.
Поклон и пред момчетата и момичетата от ТИ за вярната им подкрепа,за песните,в които пеят единствено за гордост,вяра и любов към любимия отбор,а не за ''анти другите" каквато е практиката на едно съседно игрище.
Нашата публика винаги е била уникална в отношението си към отбора-подкрепяме безрезервно,прощаваме на момчетата и ги аплодираме дори когато губят,аплодирали сме и противника на терена.Но никога не прощаваме бездушието.То никога не се е толерирало на Колежа.
С нетърпение очаквам последния мач с ''Нефтохимик" догодина,за да изживеем заедно радостта от първата крачка към новото бъдеще на "Ботев" Пловдив.
А ние ще бъдем там дори и в същия ден и час да се играе финалът за Шампионската лига.Защото харизмата на "Ботев" е непреходна,защото любовта на публиката е безгранична.
И защото всички знаем,че рано или късно ние пак ще бъдем на върха-това е нашата съдба!
Ботев Пд - Мечтата на живота ни!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- botevforever
- Контакти:
Re: Ботев Пловдив-една легенда
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)
- PLOVDIV PEE 1912
Ще успее ли Ботев Пд да се завърне в челото на БГ футбола?
Ще успее ли Ботев Пловдив да се завърне в челото на българския футбол?
Задавам този въпрос ,защото такава е амбицията ни.
Вижда се ,че може би ,няма да има проблеми със завръщането в професионалния футбол,но въпроса е друг.Ще успее ли клуба да възвърне загубените си позии?За мен и всички фенове на Ботев няма проблем,ние сме убедени в това и изобщо не се съмняваме.Сега в клуба се работи доста професионално и като се има в предвид ,че повечето неща са ни заложени генетично(публика,подкрепа,любов,притегателна сила за таланти и т.н.)всичко ще е наред.
Както всички знаем, само до преди 10-12 години Ботев се бореше за медали всяка година и когато излезеше в ЕКТ представяше достойно България ,също така будеше възхищението на чуждестраните специалисти с играта си.Този клуб прослави името на Пловдив по целия свят.Не случайно беше избран за символ на града наскоро.Любов и страст за поколения пловдивчани горяли за него. През цялата си почти сто годишна история клуба винаги се е борил за първенството и купите и е триумфирал многократно.Не случайно софийските журналисти го наричат един от трите сълба на българския футбол.Давам за пример софийските журналисти,защото Ботев се ползваше с уважение и респект от софийските отбори.Предполагам ,че феновете им ще го потвърдят.За мое голямо учудване ,ние получихме подкрепата точно от сини и черени в тъмния период.Дори в най тъмния период от богатата си история клуба не спря да бълва футболни таланти и да захранва водещите отбори със звезди.Ботев е една от трите футболни религии ,както се казва.
Ако погледнем на нещата реано ще видим ,че ако Ботев иска да се върне при Левски и Цска трябва да измести страхотни отбори като Литекс и Черноморец .Давам за пример Литекс ,защото точно той зае мястото на Ботев и за да си го върне трява да се пребори с него....и Гриша Ганчев.Това са отбори с огромни бюджети,със страхотни стадиони ,спонсори и всичко ,което се иска от един ПФК.Пак казвам,за нас ботевистите това е въпрос на 2-3 години.По скоро ми е интересно мнението на феновете на другите отбори.
Задавам този въпрос ,защото такава е амбицията ни.
Вижда се ,че може би ,няма да има проблеми със завръщането в професионалния футбол,но въпроса е друг.Ще успее ли клуба да възвърне загубените си позии?За мен и всички фенове на Ботев няма проблем,ние сме убедени в това и изобщо не се съмняваме.Сега в клуба се работи доста професионално и като се има в предвид ,че повечето неща са ни заложени генетично(публика,подкрепа,любов,притегателна сила за таланти и т.н.)всичко ще е наред.
Както всички знаем, само до преди 10-12 години Ботев се бореше за медали всяка година и когато излезеше в ЕКТ представяше достойно България ,също така будеше възхищението на чуждестраните специалисти с играта си.Този клуб прослави името на Пловдив по целия свят.Не случайно беше избран за символ на града наскоро.Любов и страст за поколения пловдивчани горяли за него. През цялата си почти сто годишна история клуба винаги се е борил за първенството и купите и е триумфирал многократно.Не случайно софийските журналисти го наричат един от трите сълба на българския футбол.Давам за пример софийските журналисти,защото Ботев се ползваше с уважение и респект от софийските отбори.Предполагам ,че феновете им ще го потвърдят.За мое голямо учудване ,ние получихме подкрепата точно от сини и черени в тъмния период.Дори в най тъмния период от богатата си история клуба не спря да бълва футболни таланти и да захранва водещите отбори със звезди.Ботев е една от трите футболни религии ,както се казва.
Ако погледнем на нещата реано ще видим ,че ако Ботев иска да се върне при Левски и Цска трябва да измести страхотни отбори като Литекс и Черноморец .Давам за пример Литекс ,защото точно той зае мястото на Ботев и за да си го върне трява да се пребори с него....и Гриша Ганчев.Това са отбори с огромни бюджети,със страхотни стадиони ,спонсори и всичко ,което се иска от един ПФК.Пак казвам,за нас ботевистите това е въпрос на 2-3 години.По скоро ми е интересно мнението на феновете на другите отбори.
- Levskar_90
Re: Ще успее ли Ботев Пловдив....
Да, но си мисля, че ще изкарата 2 сезона в Б група, преди да се завърнете в А.
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА
He.
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .
- Левски1914
- Контакти:
Естествено ... това определено ще вдигне качеството на футбола ни : Левски , Локо Пд , , Ботев , ЦСка ... отбори с многобройни привърженици
също и опитващите се Локо Сф , Литекс , Славия иии да не забравяме Черноморец и не на последно място Берое ... според мен ще стане доста интересно 

- Santiago Munezz
- Контакти:
Мисля че без "селския" Ботев има всички шансове до 4-5 сезона да е сред водещите отбори в България....т.е. да заеме мястото което му приляга 

[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]
- Jeff Ament
- Контакти:
Според мен да, но не толкова бързо, колкото очаквате - ще ви трябват поне 7-8 години(считано от сега) за да стигнете пак до медал. Надявам се обаче това да се случи по-бързо. Успех 

Ммм не знам как е клубът ви сега с финансите, но ще издържате ли финансово в "А" група? В сми, за да сте конкурентни ще ви трябват по-качествени играчи, които респективно ще искат по-високи заплати. Отделно финансовите гаранции, които иска БФС преди началото на сезона, за да даде лиценз и тн...
Ако всичко с финансите ви е ОК, до 3-4 години максимум отново ще сте в "А" група, а за да се борите отново за медали... ще ви отнеме едно 10 години. И аз си мисля, че в "Б" ще изкарате повече от 1 сезон.
Ако всичко с финансите ви е ОК, до 3-4 години максимум отново ще сте в "А" група, а за да се борите отново за медали... ще ви отнеме едно 10 години. И аз си мисля, че в "Б" ще изкарате повече от 1 сезон.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Ще успее, на 100 процента съм сигурен.Малко е нелепо да сравняваш БОТЕВ с изкуствени отбори като литекс и черноморец,ама както да е
НИЕ ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ НА ВЪРХА.......ТОВА Е НАШАТА СЪДБА