Мнениеот Sunway » 10 дек 2009 12:51
Искам и аз да изкажа мнение по темата.Първо поздравления на автора за темата, много ми хареса заглавието.Няма да коментирам тука разни "селяндури" левскари, които ми се пишат пловдивчани, защото всички пловдивчани знаем за какво става въпрос.Но да се върнем към темата.
Първо какво значи, че ще изгубим българската си идентичност.ТАКОВА НЕЩО НЯМА В СЛУЧАЯ.Според мен най-добър би бил варианта, да има един вид подбор между най-добрите италиански и български футболисти (тези които стават), защото има и от италианците, които са сега в отбора, които не стават за Ботев, а за Цалапица примерно.Съвременният модел на управление на европейски клуб (какъвто мисля, че е Ботев понеже сме в Европа, но за жалост сме с български манталитет и мислене) е развитие в две посоки.Стабилна школа и добра база (на този етап за отлична не можем да говорим).Да ме извиняват националистите ни, но италианският футбол се е доказал в целият свят.Формата на управление, треньорските решения и т.н. са на съвсем друго ниво от нашите.Аз НЕ ИСКАМ да ставаме българският "Черноморец", по простата причина, че там се хвърлят пари, но не прецизно.Първо за да стане голям български клуб на поне средно европейско ниво, трябват няколко неща: да има европейско мислене, управление, манталитет, средства и идеи.Това са нещата, които са най-важни за просперитет.Нито Левски, нито Цска ще бъдат един ден такива, по-простата причина, че управляващите ги мислят по "български"-нито имат пари, нито идеи.Най-голямата простотия пък се случва в момента в Ловеч и Бургас.Джуджето не може да разбере, че европейски отбор БЕЗ публика няма, ами и на "Черноморец" е същото.Погледнете им колко човека им ходат на мачовете, хората просто знаят, че това не е автентичният отбор и бойкотират.За това любовта на хората прави един отбор голям нали така.В този ред на мисли Ботев има най-голямото богатство публиката.И искам дебело да подчертая за разни "субекти" тук, че издръжката на отбора НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ФЕНОВЕТЕ.Привържениците НЕ СА СПОНСОРИ И НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ.Те са да ходат на стадиона, да пеят и подкрепят отбора.Това е.За тези които ми сравняват и казват, че нещата които се случват в Ботев не може да се случат в Левски и Цска са прави, защото "държавата" няма да го позволи.Нали така другарки и другари-сини и червени "еврограндове" и отбори на "народа" с по 3-4 000 човека на мач от А група.А мерси предпочитам да съм си от Ботев и всичко около мен да е истинско, а не ръководено от държавата.Вие сини и червени сте рожби на комунизма и държавното управление и винаги ще си останете такива, за това не се месете сред българските отбори като: Ботев, Берое, Славия, Черно море и т.н.
What about my broken heart
What about my broken dreams
What about the things you said
Does it matter
What about the end of this
"Coz the Best Things in Life Are FREE"