XIV кръг БОТЕВ-Лудогорец 28.11.2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Eто как се прави по света

Мнениеот джони » 01 дек 2012 15:39

Казахстанската футболна федерация анулира мач от първенството, нареди въпросната среща да се преиграе, а съдията получи доживотно наказание заради представянето си. Това стана по време на срещата между Тобол (Костанай) и Тараз, завършил 1:0 за отбора на гостите, чиито треньор е Люпко Петрович. Любопитното е, че треньор на отбора на Тобол е друг бивш наставник на Левски- украинецът Вячеслав Грозни.

Заради решението срещата да бъде преиграна, Терез обяви, че най-вероятно ще се оттегли от първенството на страната. Тази позиция е подкрепена от администрацията на Жамбълската област, която финансира клуба на Тараз. Отделно от това, федерацията взе решение да извади съдията Сергей Паско за винаги от футбола за ръководство на мача, изцяло в противовес с правилата. Единият от страничните съдии- Сергей Васютин, е спрян от нарядите до края на първенството.

"Съдиите направиха сериозни грешки. Грешките бяха от такова естество, че реално не кореспондираха с правилата на футбола. Затова взехме решение срещата да се преиграе, коментира говорителят на Казахстанската футболна федерация Измаил Бзаров. Днес пък оставка подаде и шефът на Съдийската комисия на страната Александър Мазманян. Двамата треньори дадоха противоположни изказвания тези дни.

"Не вярвам, че федерацията ще направи така, че мачът да се играе отново. Това го няма никъде по света, каза Люпко Петрович, чийто отбор спечели с 1:0.

"Изказвам възхищението си от решението на Федерацията за преиграване на срещата и лично от президента Саян Хамитжанов, който зае принципна позиция в случая. Не знам как ще завърши втората среща, но след като се разбра, че ще преиграем мача, значи футболът в Казахстан е цивилизован, коментира Грозни. Единственото попадение беше реализирано малко преди края на първото полувреме от доста спорна дузпа, реализирана от сенегалеца Абдулай Диакате. Реферът Паско изгони по един човек от двата отбора, а в края на срещата отмени изравнителен гол на отбора на Тобол.

"Това решение удря много сериозно по имиджа на казахстанския футбол. Решихме нашият клуб да се откаже в знак на протест. Решението е обсъдено с всички заинтересовани в града, се казва в съобщение на областта на Тараз. И двата отбора са в челото на класирането и имат реални шансове да излязат начело. Тобол е 3-и с 42 точки, а Тараз- 4-и с 41. Начело е Шахтьор (Караганда) с 47, а Иртиш (Павлодар) има 42 на 2-ата позиция.

http://www.sportal.bg/news.php?news=387706
ето какво се прави след очевидно поръчково съдийство,още на следващия ден си доживот аут от футбола,мача разбира се преиграва и оставка на шефа на съдийте

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Re: Eто как се прави по света

Мнениеот veni__85 » 01 дек 2012 16:19

Най-смешно ми става , когато накажат в България някой съдия в края на ноември да не свири до края на годината.
Иначе до колкото съм запознат трудно се преиграва мач , ако няма някакво голямо нарушение на правилата.

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 01 дек 2012 16:49

veni__85 написа:Най-смешно ми става , когато накажат в България някой съдия в края на ноември да не свири до края на годината.
Иначе до колкото съм запознат трудно се преиграва мач , ако няма някакво голямо нарушение на правилата.

А-а-а, недей така, Таско ще бъде наказан жестоко - за 3 месеца, не до края на годината, като сиропираните ;)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 01 дек 2012 16:59

Наистина,Казахстан е една прекрастна страна,която може да бъде мерило,затова кое е правилно или не ;) Адски много паднахте в очите на неутралните хора.Такова реване,такива драми,за един прост мач,който едва ли не щеше да определи шампиона на Европа....Надявам се в края на сезона да останете извън местата даващи право на участие в Европа,представям си тогава какви революции и сцени ще станат.
Последна промяна от dunavfc на 01 дек 2012 17:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 дек 2012 17:00

Хм, подозирам, че в някои африкански страни съдиите направо ги бесят по палмите. Така се прави по белия свят, а не като тук... :(
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 01 дек 2012 17:14

Ох, писна ми от реването на Тракия. Мач се преиграва ако има формално нарушение на правилата. Такова НЯМА в мача им с Лудогорец. Колко грешни засади се вдигат или не се вдигат, вие наясно ли сте? То бива мрънкане, то бива ревове. Ами дайте да преиграем и мача от предишния кръг, когато не дадоха чиста дузпа за Ботев Враца срещу Тракия! По тая логика може да си преиграваме всеки втори мач! Няма да сте шампиони, няма и в Европа да играете, не схващате ли, канари?

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 01 дек 2012 17:17

dunavfc написа:Наистина,Казахстан е една прекрастна страна,която може да бъде мерило,затова кое е правилно или не ;) Адски много паднахте в очите на неутралните хора.Такова реване,такива драми,за един прост мач,който едва ли не щеше да определи шампиона на Европа....Надявам се в края на сезона да останете извън местата даващи право на участие в Европа,представям си тогава какви революции и сцени ще станат.

мен това ,че точно неутралните хора ни подкрепят най-много ме радва-Херо,Тити Папазов и т.н се изказаха в наша подкрепа,докато за отсрещната страна публично абсолютно никой не събра смелост,само единични форумни мишки
А за Казахстан,вижте колко мача са изиграли тази година в евротурнирите и какъв коефициент имат,до 3 години ще ни разминат като малка гара и не защото наливат страшно много пари във футбола,което е необходимо но не достатъчно условие,а защото са осигурили най важната предпоставка-честна игра

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 01 дек 2012 18:05

джони написа:
dunavfc написа:Наистина,Казахстан е една прекрастна страна,която може да бъде мерило,затова кое е правилно или не ;) Адски много паднахте в очите на неутралните хора.Такова реване,такива драми,за един прост мач,който едва ли не щеше да определи шампиона на Европа....Надявам се в края на сезона да останете извън местата даващи право на участие в Европа,представям си тогава какви революции и сцени ще станат.

мен това ,че точно неутралните хора ни подкрепят най-много ме радва-Херо,Тити Папазов и т.н се изказаха в наша подкрепа,докато за отсрещната страна публично абсолютно никой не събра смелост,само единични форумни мишки
А за Казахстан,вижте колко мача са изиграли тази година в евротурнирите и какъв коефициент имат,до 3 години ще ни разминат като малка гара и не защото наливат страшно много пари във футбола,което е необходимо но не достатъчно условие,а защото са осигурили най важната предпоставка-честна игра

Абе братле,скрий се някъде,че ставаш вече за присмех...Колко неутрални хора са Херо и Тити Папазов а ? Аз пък ти казвам,че почнахте да писвате на всички със вашите претенции,все едно са ви отрязали главата на финала на ШЛ...Дузпата 50/50 казаха го поне 10 човека,които разбират много повече от съдийство от колкото аз и ти,засадата беше дадена заради лоша преценка на страничния,това със сигурност не е най-скандално отмененият гол в история на футбола.Ако кажеш,още някакви суперлативи за Казахс тан,ще се самоубия,най-вероятно чрез подпалване.България е на 28 място в класацията на УЕФА,Казахстан е на 38 място.Националният отбор на България е на 40 място в ранглистата на ФИФА,Казахстан е на 140.Казахстан,не знам колко точки са спечелили в Европа тази година,нп нямат нито един участник в групите на ШЛ или Лига Европа.Е питам се аз,ти малоумен ли си ?

Потребителски аватар
plan-2012

Re: БОТЕВ отговориха на декларацията на Лудогорец

Мнениеот plan-2012 » 01 дек 2012 18:13

Вчера ръководствата на Ботев (Пловдив) и Лудогорец обявиха, че са готови да преиграят мача помежду им, който се състоя на 28 ноември 2012 година в Пловдив и завърши с успех на разградчани (0:1). В Наредбата на БФС ясно е записано, че при определени условия мач все пак може да се преиграе.

Член 21 (16) Формално нарушение

1. Формално нарушение има, когато съдията е нарушил някоя повелителна разпоредба на Правилата на играта футбол, изискваща да вземе само предвиденото в нея решение, а той се е отклонил и е заменил с друга повелителна разпоредба, на базата на която е взел друго решение.

2. Формалното нарушение на правилата се описва от делегата в доклад или в жалба от отбор-участник в срещата.

Докладът или жалбата се подават до СТК, със съответния доказателствен материал. Събраните данни се предават на СК за становище.

Когато Спортно-техническата комисия установи, че има формално нарушение, футболната среща се преиграва само когато нарушението:

а) директно е повлияло на резултата на футболната среща или

б) е допуснато по правила 1, 3 и 7 от Правилата на играта футбол.

Когато СТК вземе решение за преиграване на футболната среща, тя се насрочва през същия полусезон и се играе на същия стадион, където е било допуснато формалното нарушение.

Разходите се заплащат съобразно решението на администриращия орган.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 01 дек 2012 18:24

dunavfc написа:
джони написа:мен това ,че точно неутралните хора ни подкрепят най-много ме радва-Херо,Тити Папазов и т.н се изказаха в наша подкрепа,докато за отсрещната страна публично абсолютно никой не събра смелост,само единични форумни мишки

Абе братле,скрий се някъде,че ставаш вече за присмех...Колко неутрални хора са Херо и Тити Папазов а ? Аз пък ти казвам,че почнахте да писвате на всички със вашите претенции,все едно са ви отрязали главата на финала на ШЛ...Дузпата 50/50 казаха го поне 10 човека,които разбират много повече от съдийство от колкото аз и ти,засадата беше дадена заради лоша преценка на страничния,това със сигурност не е най-скандално отмененият гол в история на футбола.Ако кажеш,още някакви суперлативи за Казахс тан,ще се самоубия,най-вероятно чрез подпалване.България е на 28 място в класацията на УЕФА,Казахстан е на 38 място.Националният отбор на България е на 40 място в ранглистата на ФИФА,Казахстан е на 140.Казахстан,не знам колко точки са спечелили в Европа тази година,нп нямат нито един участник в групите на ШЛ или Лига Европа.Е питам се аз,ти малоумен ли си ?

Стойчо Младенов също ни подкрепи и говори по тв7 и той ли не е неутрален,дузпата е 100% само от последната седмица се дадоха 3 такива дузпи,самият таско тасков дава без замисляне такава дузпа на берое-левски,факт който 3 дена не може да бъде обяснен и вкаран в клишето 50/50.а за Казахстан виж само за какви треньори става въпрос в статията-любко петрович и грозни и как се работи там,пак ти повтарям,че до 3 години ще са ни разминали с разлика,последните 2 години са с много по висок коефициент от нас,пред тях сме само защото коеф се изчисляват за период последните 5 години

Върни се в “Ботев”