bulgaro написа:
Умирате си тук да философствате![]()
Какви традиции, какви истории, школи, треньори...
Ти кога за последно си бил в някой от изброените градове?
Кърджали е останал една дупка, с има - няма 25 хиляди души, повечето от които са получовеци от околните села..., няма бизнес, няма работа, няма култура, няма спорт..., няма нищо.
Димитровград - град със залязващи функции, от гордостта на социалистическата индустрия са останали само панели, желязобетон и гладни бивши бригадири...
Асеновград - единствено близостта му до Пловдив го предпазва до някаква степен от съдбата на горните два.
Другите от т. нар. градове в групата - Казанлък и Ямбол са същата история, ако не и по-зле...
Тотална разруха и обезличаване, хора, които се чудят как да се махнат от там, а ти ми говориш с наизустените фрази, за футбол, традиции, школи..., понятия, които съществуват само във въображението ти, защото съм сигурен, че дори нямаш спомен за това, за което говориш, защото си твърде малък![]()
Казвам това от позицията на запознат, защото работа ми изисква на всяко тримесечие да обикалям всички т. нар. областни центрове в Югоизточна България, навсякъде е трагедия, за съжаление.
В неделя бием с лекота
Ами всъщност фирмата в която работих до преди година, в пордалжение на 1 година изпълнявахме поръчки именно от кърджали. Няма нужда да обяснявам каква част от Еврофондовете се изля именно в този град. Както и да е, неможе да се сравнява с Пловдив но ти ме разбра погрешно.
Говоря ти че едно е да играеш срещу отбор който го има от как има футбол независимо в коя дивизия е, друго е да играеш срещу оитбори които са събрани онзи ден и са чеда на някой селки бек който притежава 2-3 ресторанта