Сега виждам какво сте писали и ще се опитам да ви отговоря на всичките.
1. Някой твърдеше, че Рейнджърс и Селтик искат да се преместят в Премиършип заради конкуренцията. ИМЕННО, но ние не сме Англия - ние нямаме 40 отбора, които да могат да се конкурират непрекъснато за местата зад топ 4 и Висшата Лига. Именно затова, по-малкото отбори ще трябва да отговарят на по-сериозни изисквания.
2. Аз лично бих бил най-щастлив пловдивските отбори да се оправят, но в момента те са в просто ужасно състояние. Ако за вас петте гола, които отнесоха Ботев и Локо в първият кръг, или шестте миналата година са конкуренция, здраве да е. Точките, взети от Локото срещу Левски са плод не на уникалната игра от тяхна страна, а на кризата в Левски - който не игра с нас, той не ни взе точки.
3. Абърдийн в момента СА във Висшата Лига на Шотландия, или греша?
4. В момента отборите под 7-8 място в А група са пълен ташак - от колко слаби отбора е по-лесно да вземеш точки - от 10 или от 3?
П.С:
5. Кое е причината и следствието в Шотландия - упадъкът на отборите или намаляването на формата?
6. Всеки сезон ходя на поне 3-4 от домакинствата на Ботев, защото много ги харесвам. Така че не си мислете, че ще се радвам, ако изпаднете. Просто сегашното ви състояние заслужава само това. Както Левски заслужава да бъде бит от който дойде в Европа, защото са слаби, така в мометна чисто спортно-технически Пловдив няма място в А група.
БФС иска „А” група без пловдивски отбори
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: БФС иска „А” група без пловдивски отбори
maldin1 написа:Neo M написа:Това се отнася само за мачовете в ЕКТ и за националните гарнитури. За вътрешните шампионати е пожелателно, но не и задължително условие!
Нео ,вашите стадиони не отговарят и на минималните изисквания и в момента.Не знам за какво се пените.Виновни са само вашите управници,никой друг.Хората се стремят да доставят на публиката максимално удобни условия.Кажи ми на кой стадион в Пловдив има пластмасови седалки във всички сектори? Това е най-простото не искам повече....
То само до седалките ако опираше с мед да го намажеш проблема! Положението със стадионите е повсеместен проблем. Само че, ти ми кажи колко от проблемите със спортните бази в България са решени. До предишното управление на държавата, ст. "Христо Ботев" беше на МО и въпросното министерство нямаше никакво желание да го актува като общинско, което е условие за отдаването му на концесия. Към ден днешен положението е съвсем малко променено- МО е готово да се съгласи. Това е фактор, който може да накара и някой човек с пари да се заинтерисува. Положението на "Лаута" си го знаят черно- белите и нека те да говорят по този въпрос. Когато "брокерите" бяха силни, Х. Александров искаше да реконстроира ст. Спартак" / сега "Тодор Диев"/ и да го превърне в тип английски стадион. Беше започнат строежа на източната трибуна, но тогавашната градска управа му отказа концесия. За Марица не съм осведомен, но и там положението е трагично. Стадион "Пловдив" дори беше даден на концесия, но областния съвет я оспорва в съда и забави осъществяването и. В началото на годината общината спечели въпросното дело, но състоянието на съоражението се влоши и вече са нужни повече средства за реконструкцията му, което автоматично води до нуждата от преразглеждането на параметрите на въпросната концесия. Друг въпрос е колко е способен А. Търев да изпълни условията по тази концесия. Това са някои от проблемите на футболните стадиони в Пловдив и както сам можеш да си направиш изводите, много повече се пречи отколкото да се помага на спорта. Всичко това можеше да се избегне ако държавата беше приела ясен и точен закон за спорта и спортните бази, който да бъде безпрекословно спазван. Данъчни облекчения за този, който реши да инвестира в спорт, ясни правила за управлението на ФК и т.н. са някои от нещата, които политиците можеха да направят за да подпомогнат тази обществена сфера. Ами направи си извода, щом във Англия принудиха Флавио Бриаторе да търси купувач на дела си в КПР заради наложеното му наказание във връзка със скандалите свързани с отбора на Рено във Ф1!!! Хората създават продукт, който би трябвало да има привлекателна стойност за инвестиции и искат да запазят реномето на въпросния продукт. На ДХ-С обаче му се разрешава да си разиграва коня и закона нехае за това. Не върви аргумента за това, че Ботев е частен клуб, защото за КПР важи абсолютно същия извод, но реакцията на компетентните органи в Англия беше коренно различна. Но, там Скай не хвърлят луди пари за тв права за да предават някакъв блудкаж, който гръмко се титулува футбол, както това става у нас. И се лъжите, че това е нещо, което засяга само пловдивския футбол. Ами отбора на Миньор например, който прави силни игри и постига интересни резултати, също би бил заплашен от подобна участ и т.н. Това са само част от проблемите, но като за начало е някаква отправна точса за дискусия.
А група за догодина 1.левски 2.цска 3.литекс 4.локо софия 5.славия 6.черноморец 7.черно море 8. виза сте си оспорват(миньор и пирин) това е то
OFK PIRIN
Валентин Михов отдавна се е доказал като една от най-големите ку-ви в българския футбол.Яко лапа толкова година наред.Срам няма.А така с по-малко отбори ще прави още повече далавери.Бахти и боклука.Беше казал веднъж че отбори като Ботев,когато падна от Левски с 6-0 не трябва да бъдат допускани в А група.А това синъо говедо мога ли да го попитам има ли място Левски в ШЛ след като ги помляха всички и трябва ли такива куци коне да го допускат.Дейба и мастията долна!!!
Ако жълто-черно е твоето сърце,МВР-то даже не може да ни спре!!!
Neo M написа: И се лъжите, че това е нещо, което засяга само пловдивския футбол. Ами отбора на Миньор например, който прави силни игри и постига интересни резултати, също би бил заплашен от подобна участ и т.н. Това са само част от проблемите, но като за начало е някаква отправна точса за дискусия.
Именно това искам да кажа аз от самото начало - нали това искате вече 20 години(понеже аз го искам само от 7-8, преди това съм бил прекалено малък, за да мисля за такива неща) - всички да се третират с един аршин?
Corwin, ами ти ми предлагаш точно шотландсия вариант. Все едно "Левски" и ЦСКА да поискат де се включат във гръцкото или турското първенство заради същите причини като тези на "хайгландърите" от Рейнджърс и Селтик. С намаляването на отборите в "А" група няма да се вдигне нивото на футбола в милата ни татковина!!!! Разберете го веднъж завинаги! Това само би улеснило силните на деня да постигат още по- лесно целите си!
Мечтай си! Преди няколко години, бяха само 6 отбора в битката за титлата. Тогава бяха най-нагласените и слаби като продукция мачове, които съм гледал.mon_cool написа:Аз бих казал 12 отбора са идеалната бройка така ще се вдигне и нивото на футбола и така наречената златна среда няма да я има и уговорените мачове ще бъдат по малко.
neo,по неговата логика те и РЕАЛ М.НЯМАТ МЯСТО В ПРИМЕРА ,че отладнаха от някакви от н-м коя дивизия
Teo написа:
Вие по селата и паланките нямате ли си отбори, че сте фенове на софийските... баси селянията!
Станко
Че то и ти си селянин,ама неосъзнат
damageplan
Софийските агитки на Левски и ЦСКА са не по-големи от тези на Локо Сф и Славия .
Вие по селата и паланките нямате ли си отбори, че сте фенове на софийските... баси селянията!
Станко
Че то и ти си селянин,ама неосъзнат
damageplan
Софийските агитки на Левски и ЦСКА са не по-големи от тези на Локо Сф и Славия .
Corwin, да приемем, че ще се съглася за някои неща с теб. Все пак има неща, които обаче съвсем не са както ги описваш или поне не са съвсем така. Примерно Абърдийн са си в елита на Шотландия, но са се превърнали в нещо като Славия - просто регистрират присъствие.
Все пак да оставим Highlanders на мира.
1. Съгласен съм, че две професионални Б групи са твърде много. Предпочитам обаче намалението да не е в броя на играещите там отбори, а в броя на футболистите с професионален договор в клубовете. 9 - 10 са достатъчно.
2. Не съм сагласен с намаляването на броя на отборите в А група.
По умно ще е да се намалят безумните пари, които им са раздават като заплати. Днес направо бях втрещен - 8769 BGN средна заплата в Левски ?????
????? Как бре хора? Аз съм лекар, зная четири езика, работя за международна лекарствена фирма и отговарям за продажби от над милион и не мога да докарам и 1/4 от тази заплата. Могат ли хора като Йовов, Сърмов, Миланов, Рабех и разни подобни, да гарантират, че ще докарат в касата на Левски ПО четири милиона на човек? Къде е икономическата логика??? НЯМА ??? Затова и Футбол няма, защото като си решил да се правиш на БИГ-БОС и раздаваш подобни заплати, единственият начин да продължаваш да го правиш с години е ИЗМАМА и КРАЖБА по всички възможни начини.Скоро бях писал в един форум, че ако съм служител на фирма и разбера, че фирмата ми раздава такива заплати на пишман ритнитопковци като нашите, ще вдигна стачка на втория ден.
Но и футболистите не са виновни, защото, те ядат баницата, която други им дават.
Хайде нашите футболни управници, вместо да мислят простотии, да помислят, колко от играещите в първенството наистина заработват заплатите си?
Хайде да дам предложение - като в Америка, всяка лига има правила за заплати на играчите - от толкова до толкова. Ама Лейкърс имат мноого фенове и могат да дават повече - сори
Да погледнем ФИА - максимален бюджет толкова. Ама ... ние можем да изхарчим и повече, мрънкат от Ферари - най-популярния тим. Сори - правилата са за всички еднакви. Добруването на ФИА и Спорните лиги е по-важно от това на един или друг отбор.
Така е и у нас. Не сме по-различни. Никак.
Вместо да намаляват отборите, нека сложат рамки на заплатите. От толкова, до толкова. И какви данъци се плащат, ще е ясно и колко чинат прехвалените звезди също. А най-баш ясно ще е откъде се взимат парите.
Все пак да оставим Highlanders на мира.
1. Съгласен съм, че две професионални Б групи са твърде много. Предпочитам обаче намалението да не е в броя на играещите там отбори, а в броя на футболистите с професионален договор в клубовете. 9 - 10 са достатъчно.
2. Не съм сагласен с намаляването на броя на отборите в А група.
По умно ще е да се намалят безумните пари, които им са раздават като заплати. Днес направо бях втрещен - 8769 BGN средна заплата в Левски ?????
Но и футболистите не са виновни, защото, те ядат баницата, която други им дават.
Хайде нашите футболни управници, вместо да мислят простотии, да помислят, колко от играещите в първенството наистина заработват заплатите си?
Хайде да дам предложение - като в Америка, всяка лига има правила за заплати на играчите - от толкова до толкова. Ама Лейкърс имат мноого фенове и могат да дават повече - сори
Да погледнем ФИА - максимален бюджет толкова. Ама ... ние можем да изхарчим и повече, мрънкат от Ферари - най-популярния тим. Сори - правилата са за всички еднакви. Добруването на ФИА и Спорните лиги е по-важно от това на един или друг отбор.
Така е и у нас. Не сме по-различни. Никак.
Вместо да намаляват отборите, нека сложат рамки на заплатите. От толкова, до толкова. И какви данъци се плащат, ще е ясно и колко чинат прехвалените звезди също. А най-баш ясно ще е откъде се взимат парите.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
- plovdivmraziselskiq
- Контакти:
МЕЧТАЙТЕ СИ, ШОПИ МРЪСНИ!!!!!!!!! ПЛОВДИВ СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!