Don Rumen написа:И аз си мился, че сделка ще има и силно се надявам, но ако няма защо да не започнем от някъде? Като гледам против тук са десетина човека и 20, а знаете ли че на христоловия отбор не са стъпвали поне десетина или 20 хиляни ботевисти? Ако ние сме единни това, което подкрепяме това ще си бъде нашия отбор. Дори и да изпаднем, да ни изхвърлят или в затвора да влезне христолов клуба пак ще бъде негов, нищо не ни грят тези неща. С протестите, концертите и натиска който упражнихме се разбра едно, никой няма да ни помогне, нито община, нито бфс, нито нап, нито бойко, нито мойко, само ние можем да си помогнем. И тези, които са против искам да ги попитам, вие радвахте ли се на победите над Барселона или над Байрн? И защо? Да не би по-вашата логика Ботев да ги е бил, тогава отбора се казваше Тракия, но не е бил друг бил си нашия, защото си го подържахме!
Отче, добра логика, но не си прав! Много от тези n хиляди фенове, които не ходят на мачове на сегашния отбор няма да припознаят и новия такъв. Една част може да ходят известно време от любопитство и нищо повече. Тънкия момент е в подчертаната от мен част на твоите думи- да вярно е, че тогава отбора се казваше Тракия, но си имаше неуспоримо "родословно дърво", че е същият "Ботев" Пд от 1912 г. с променено име. Официалната статистика водеше отбора като "Тракия", но когато съм коментирал с други фенове, със семейството ми /баща ми, чичо ми и т.н./ винаги сме говорили за "Ботев" и знаехме много точно кой клуб имаме предвид. А, ако въпросните фенове, на които ще разчита новото формирование не припознаят новият "Ботев"? Не ми казвай, че това ще означава, че не са истински фенове, защото ще е крайно неправилно и некоректно към тези хора. Още повече ако съществува и АД-то! Според мен ако не грешка, то ще е безмислено да се създаде нов отбор, докато съществува сегашния, пък дори и живуркащ под Христоловото иго.