Ботев-Левски или Ботев-Локо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rooster1912
Контакти:

Re: Ботев-Левски или Ботев-Локо

Мнениеот Rooster1912 » 08 юни 2012 16:54

Ботевист съм 3-то поколение и ходя на мачове от средата на 80-те, когато с баща ми не пропускахме домакински мач. За нас винаги най-големият дразнител е бил Левски Сф и това бе мачът на сезона. Казвам го с чиста съвест и с ръка на сърцето. Така бе и с всички ботевисти. На стрелочниците от задния двор на ВСИ винаги се е гледало с насмешка, с презрение дори в онези години, и като на по-малко братче. Тръпката в мачовете ни срещу тях бе на много по-различно ниво, отколкото срещу омразните ни шопи. Мачовете с Левски и ЦСКА бяха друга бира. Като по-големият , по-титулуваният и по-популярният отбор от Пловдив, двубоите ни с шопите и най - вече с Левски се превръщаха в битка Пловдив срещу София и имаха много по-голям заряд от някакво си местно градско дерби със стрелочниците. За съжаление нещата в края на 90-те след ерата на брокерите, когато селската мастия застана начело на любимия ни отбор, се промениха. Превърна ни в един посредствен отбор и "битката срещу Левски и шопите" не бе вече същата. Нямаше с какво и как да им се противопоставим така да се каже. В същото време буферите, след изпадането им, изкуствено ги спаси един мафиот, и ги направи шампиони. Надигнаха глава и отвориха големи усти, напомпани с изкуствено самочувствие, което никога преди това не са имали. Времето си минаваше, малките ни взеха да се дъхат на буферите, тъй като не са били така да се каже съвременници на силния Ботев и се принизихме на това ниво да си мерим пишките с тях. За 12 години селската мастия ни съсипа и ни докара дотам - да се сравняваме с Локо (ПД). Но вече всичко ще си дойде на мястото.

За мен лично най-голяма тръпка винаги ми е била Ботев-Левски. Следва Ботев-ЦСКА . И накрая Ботев-Локо (Пд)
Последна промяна от Rooster1912 на 09 юни 2012 15:47, променено общо 2 пъти.

stanislav89
Контакти:

Мнениеот stanislav89 » 08 юни 2012 17:17

Първо хартиените грандове, после съседките! ;)

Потребителски аватар
vhpvhp
Контакти:

Мнениеот vhpvhp » 08 юни 2012 17:22

Смятах участието си в темата за приключено. Но понеже болният мозък от лаута по-горе патетично е задал въпрос--- "От коя загуба най-много ви боли , с ръка на сърцето ?" Аз пък взех ,че се замислих сериозно , кога най-ме е боляло за загуба на любимия ми клуб ? И разбира се пред мен изплува едно знаменателно дерби с подуянци на Голямата Къща - мисля че беше 1982 -или 1983... /?? не ми се проверява статистиките/ . Беше дерби след няколко страхотни години ,в които буквално размазвахме говедоците в Пловдив /4-0 , 4-1 - сериите на Антон Милков и Красю Манолов , а 1981 мисля , излезнахме с осакатен отбор и пак ги бихме с 2-0 - Коцето и дебютен гол на Митко Аргиров с глава... / Та така традицията да разгромяваме ЛЕВСКИ у дома беше набрала сили , когато във въпросното дерби пак поведохме с 1-0 , но после играта се закучи , изпуснахме много положения , шопите изравниха , и обърнаха до 1-2 /Руси Гочев ?/ ... Шопите обезумяха от радост , явно бяха очаквали поредния разгром. 40 000 публика беше покрусена... Този мач ми се е запечатал в спомените като най-болезнената загуба за всички времена. :idea:

Потребителски аватар
костенурк
Контакти:

Мнениеот костенурк » 08 юни 2012 17:34

Интересно пловдивкоч който преди време твърдеше че ЦВ няма нищо общо с Ботев пак искочи :mrgreen: След тва ни обесняваше че ремонт на стадиона ни няма да има :mrgreen: Сега е дошъл да ни обесни с кой ни е дербито :mrgreen: И кой има комплекси :mrgreen: Наистина стана интересно :lol:
Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 08 юни 2012 18:04

:mrgreen: Пак "старата песен" за "болния мозък"... Нищо!!!
Да сме живи и здрави ще дойде първенството... и двата мача предстоят! Там всичко ще е на показ. Тогава ще дойде времето, когато ще покажете на цяла България - кое е по-голямото дерби за вас... От приказки няма нужда... Според мен колкото и да се "подготвяте" за този момент ПРЕДВАРИТЕЛНО :mrgreen: ЕМОЦИЯТА ще е по-силна от "разума" :mrgreen... "Разум" който много ви се иска да демонстрирате /умишлено не казвам дали е "болен" или "здрав"/... дотогава се "лекувайте" със САМОНАДЪХВАЦИЯ :mrgreen ... Успех в начинанието!!! :mrgreen: Честно да ви кажа, за нас би било добре наистина да споделяхте ИСКРЕНО нещата, който се опитвате да си самоналожите... тогава щяхме да избегнем всички тези БЕЗСМИСЛЕНИ, ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКЪВ АРГУМЕНТ дългогодишни спорове от ваша страна по отношение на неща, които касаят Локомотив Пловдив!!! Нещо, на което са свидетели всички и няма как да го заличите... това, както и хилядите теми за "курви", зрънкови, стрелочници, вълчовци, черешари, кюстендилци, "сто липи", Зеки байрямови шатри и дворци, бездомници и ред ред други "остроумия" родени от "безразличието" ви към нас!!! :mrgreen:... Поне на половината на тези да имахте нещо подобно към Левски, като отношение и отделяне на внимание, та човек да ви се "хване", ама сигурно пак бяхме ние си 'дето преди има-няма седмица-две-три, дето ходеха да се крият по тъмното, в ранните часове по стадиони, паркове и гари да питат чрез "графити" КЪДЕ НИ Е КУПАТА?!!! :mrgreen: А... да... забравих... то това си е "забавление" на местна почва!!!

На фона на всичко това как да не му се струва смешно на човек това, което правите в тази тема и как да не си помисли, че се опитвате да си "самовнушавате" нещо, в което дори и вие не вярвате или по-скоро, в което ви се иска да вярвате... Или с други думи казано... за да не кажете ПАК, че се опитвам да "мисля вместо вас"... ще ви го кажа ПРОСТИЧКО... Няма как на фона на всичко това, което правите по отношение на Локомотив Пловдив да убедите хората, че за вас ние сме най-малкото предизвикателство в сравнение с "голямото" ви дерби с Левски и на тотално "измислената" глупост, че между вас и ЦСКА е имало някога Дерби... Просто действията ви показват обратното... Тези неща по-трудно ще ги заличите оттова да наложите да не се пеят песни срещу нас на мачовете ви... нещо, за което ви поздравявам... ако можех и аз щях да направя същото и при нас... Изкуствено тези неща не стават майна и това ще се види като дойдат тези мачове!!!

костенурка, /позволявам си да те нарека така, за да съм ти поне малко на "нивото" :mrgreen: /
Къде съм твърдял, че нямате нищо общо с Цветан Василев бе майна... Имах един спор със Скай1, който все още /предвид развитието на неща/ не ме е убедил, че не бях прав в твърденията си!!! За друго не си спомням да съм ви се "месил"!!!
Изображение

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 08 юни 2012 18:30

plovdivram написа::mrgreen: Пак "старата песен" за "болния мозък"... Нищо!!!
Да сме живи и здрави ще дойде първенството... и двата мача предстоят! Там всичко ще е на показ. Тогава ще дойде времето, когато ще покажете на цяла България - кое е по-голямото дерби за вас... От приказки няма нужда... Според мен колкото и да се "подготвяте" за този момент ПРЕДВАРИТЕЛНО :mrgreen: ЕМОЦИЯТА ще е по-силна от "разума" :mrgreen... "Разум" който много ви се иска да демонстрирате /умишлено не казвам дали е "болен" или "здрав"/... дотогава се "лекувайте" със САМОНАДЪХВАЦИЯ :mrgreen ... Успех в начинанието!!! :mrgreen: Честно да ви кажа, за нас би било добре наистина да споделяхте ИСКРЕНО нещата, който се опитвате да си самоналожите... тогава щяхме да избегнем всички тези БЕЗСМИСЛЕНИ, ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКЪВ АРГУМЕНТ дългогодишни спорове от ваша страна по отношение на неща, които касаят Локомотив Пловдив!!! Нещо, на което са свидетели всички и няма как да го заличите... това, както и хилядите теми за "курви", зрънкови, стрелочници, вълчовци, черешари, кюстендилци, "сто липи", Зеки байрямови шатри и дворци, бездомници и ред ред други "остроумия" родени от "безразличието" ви към нас!!! :mrgreen:... Поне на половината на тези да имахте нещо подобно към Левски, като отношение и отделяне на внимание, та човек да ви се "хване", ама сигурно пак бяхме ние си 'дето преди има-няма седмица-две-три, дето ходеха да се крият по тъмното, в ранните часове по стадиони, паркове и гари да питат чрез "графити" КЪДЕ НИ Е КУПАТА?!!! :mrgreen: А... да... забравих... то това си е "забавление" на местна почва!!!

На фона на всичко това как да не му се струва смешно на човек това, което правите в тази тема и как да не си помисли, че се опитвате да си "самовнушавате" нещо, в което дори и вие не вярвате или по-скоро, в което ви се иска да вярвате... Или с други думи казано... за да не кажете ПАК, че се опитвам да "мисля вместо вас"... ще ви го кажа ПРОСТИЧКО... Няма как на фона на всичко това, което правите по отношение на Локомотив Пловдив да убедите хората, че за вас ние сме най-малкото предизвикателство в сравнение с "голямото" ви дерби с Левски и на тотално "измислената" глупост, че между вас и ЦСКА е имало някога Дерби... Просто действията ви показват обратното... Тези неща по-трудно ще ги заличите оттова да наложите да не се пеят песни срещу нас на мачовете ви... нещо, за което ви поздравявам... ако можех и аз щях да направя същото и при нас... Изкуствено тези неща не стават майна и това ще се види като дойдат тези мачове!!!

костенурка, /позволявам си да те нарека така, за да съм ти поне малко на "нивото" :mrgreen: /
Къде съм твърдял, че нямате нищо общо с Цветан Василев бе майна... Имах един спор със Скай1, който все още /предвид развитието на неща/ не ме е убедил, че не бях прав в твърденията си!!! За друго не си спомням да съм ви се "месил"!!!
Абе човек, ние си казваме кое е дербито за нас и какво мислим, ти си тръгнал да ни убеждаваш, че не знаем какво говорим, а това е смешно и прави и теб такъв. Все едно някой да ти каже че го боли ръката а ти да му кажеш , че не е така а го боли петата, това е най простия пример, който мога да ти дам и дано разбереш за какво става дума.
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 08 юни 2012 18:44

loko2004 написа:
П.с. последната ни победе е от 13.06.2009 ;) не от 5 април 2008

Ти сериозно ли визираш мач който не се е състоял? :)
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 08 юни 2012 18:45

plovdivram написа:....

Владо ай стига майна. Просто прекалихте в пренаписването и измислянето на кво ли не.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 08 юни 2012 18:46

никки1912
Абе човек, ние си казваме кое е дербито за нас и какво мислим, ти си тръгнал да ни убеждаваш, че не знаем какво говорим...

В голяма грешка си... Изобщо не се опитвам да ви убеждавам в нещо... Правете си каквото си искате!!! Просто отбелязвам колко смешно изглеждате отстрани, да водите такъв дебат на фона всичките "действия" демонстрирани от вас по отношение на нас през всичките години и в същото време, да си го кажем "нулева" или граничеща с НИЩОТО, активност по отношение на иначе "големите" ви дразнители... Сега ако ми кажеш, че това е така 'щото сте нямали едва-ли не скорошен допир с тях само можеш да потвърдиш думите ми, защото едно дерби е ВЕЧНО, когато се живее ПОСТОЯННО С НЕГО, а не "part-time"... ей затова ви казвам, че сте НЕ ИСКРЕНИ в твърдението си, защото с действията си показвате, че живеете с Пловдивското дерби, а твърдите, че то е без значение за вас!!! Когато, както си наложихте да не пеете песни срещу нас в останалите мачове си наложите и да не се занимавате с нас и насочите вниманието си изцяло към Левски, тогава ще убедите и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, че дербито ви е с Левски, а не с нас!!! Това имах предвид... Сега дано си ме разбрал, 'щото по-ясно оттова наистина няма как да ти го обясня!!!
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 08 юни 2012 18:48

rump_shaker написа:
plovdivram написа:....

Владо ай стига майна. Просто прекалихте в пренаписването и измислянето на кво ли не.

Иво, готов ли си да защитиш твърденията си за измислянето и пренаписването открито?!
Изображение

Върни се в “Ботев”