rump_shaker написа:Мое мнение е, че отбори като Арда, Асеновец, Димитровград.... които са от що годе големи градове, а не селца и малки градчета, са отбори които независимо от аматьорският им статут, не са лесно за преодоляване. В крайна сметка, в тези градове живеят хора занимаващи се с футбол и отборите имат традиции в развитието на този спорт за самият град. Имат си школи, треньори, поколения които са играли в тези тимове. В някои от тях дори и заплати се дават.
Друго яче са селските отбори които нямат ни школи ни и бази ни стадиони. Там се играе квото може и колкото може.
Умирате си тук да философствате
Какви традиции, какви истории, школи, треньори...
Ти кога за последно си бил в някой от изброените градове?
Кърджали е останал една дупка, с има - няма 25 хиляди души, повечето от които са получовеци от околните села..., няма бизнес, няма работа, няма култура, няма спорт..., няма нищо.
Димитровград - град със залязващи функции, от гордостта на социалистическата индустрия са останали само панели, желязобетон и гладни бивши бригадири...
Асеновград - единствено близостта му до Пловдив го предпазва до някаква степен от съдбата на горните два.
Другите от т. нар. градове в групата - Казанлък и Ямбол са същата история, ако не и по-зле...
Тотална разруха и обезличаване, хора, които се чудят как да се махнат от там, а ти ми говориш с наизустените фрази, за футбол, традиции, школи..., понятия, които съществуват само във въображението ти, защото съм сигурен, че дори нямаш спомен за това, за което говориш, защото си твърде малък
Казвам това от позицията на запознат, защото работа ми изисква на всяко тримесечие да обикалям всички т. нар. областни центрове в Югоизточна България, навсякъде е трагедия, за съжаление.
В неделя бием с лекота