Знакови песни на Ботев
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Странната история на една песен. "Тъжно канарче".
Наистина е много интересен текста. Браво за положения труд.
-
dobermanche
- Контакти:
Респект ,приятел,много яка тема!А защо си мисля,когато играхме с цска тази година,пак я пускаха?Или се бъркам,това всъщност ми е последния мач който гледах на "Хр.Ботев".Както и да е ,много загадъчна песен,и велика в същото време:)
Първо, браво на КиЧо, много хубава и позитивна тема,която ни кара ДА НЕ СЕ ПСУВАМЕ като хамали, а да обсъждаме нещо...
За песента мога да кажа на Деми 26 /виден фен на Ботев/, че е станала химн на Ботев случайно. Говорителят на стадиона през 60-те много е харесвал тази песен и я е пускал ей-така, по свое решение, когато отборът е излизал да загрява преди мач... след това тя става неделима част от добротo настроение по трибуните на КОЛЕЖА... Аз лично като я чуя, пак ставам лапе на 7 години, което е с баща си на мач и чака дали ще бием с 5-0 или 7-1...
И да добавя - има жестока хеви-метъл версия на руснаците от Крайная плоть, всеки може да я намери в youtube...
За песента мога да кажа на Деми 26 /виден фен на Ботев/, че е станала химн на Ботев случайно. Говорителят на стадиона през 60-те много е харесвал тази песен и я е пускал ей-така, по свое решение, когато отборът е излизал да загрява преди мач... след това тя става неделима част от добротo настроение по трибуните на КОЛЕЖА... Аз лично като я чуя, пак ставам лапе на 7 години, което е с баща си на мач и чака дали ще бием с 5-0 или 7-1...
И да добавя - има жестока хеви-метъл версия на руснаците от Крайная плоть, всеки може да я намери в youtube...
СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ!
Браво за темата, и за изключително подробната информация.Аз лично влезна ли на Христо Ботев имам чувството че съм я чул песента без значение пускали ли са я или не.
Една от най-смислените и хубави теми, котио съм виждал във форума. Поздрави на автора. Научих много интересни неща и малко ми стана тъжно, като прочетох, че са използвали канарчетата в мините за да разберат дали има метан
Още веднъж, поздрави на автора и дано повече хора могат да видят тази чудесна тема 
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- Captain Stottlemeyer
Хубава тема с интересен подтекст
за много хубава песен
Пожелавам ви още дълги години да я слушате и да имате добри моменти на вашия стадион (изключвам мачовете с "Левски"
). Нека "Blue canary" не изчезне като "Бургаски вечери" 
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Abbiati написа:... И да добавя - има жестока хеви-метъл версия на руснаците от Крайная плоть, всеки може да я намери в youtube...
Всъщност групата се казва Boney NeM /
Blue Canary e петото парче от албума им от 2005 година "Крайняя плоть". "Крайняя плоть" на медицински български е препуциум. Тоест онази част от мъжкото достойнсто, която се изрязва, често по религиозни причини.
За съжаление в Youtube не може да се намери, но я има по торентите. Здрав вариант - много жица, много дисторшън ...
В първия пост казах, че има ренесанс на песента. Boney NeM са потвърждение. Дано отборът я последва СКОРО!
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
На мен лично най ми допада вариантът на Мариса Фиордалисо и Карло Бути
Аз ще направя ръцете си на чукове, кожата на тъпан и главата си на бомба, пък ще да изляза на борба със стихиите ... Христо Ботйов
- PLOVDIV PEE 1912
Не знам,за мен тази песен винаги е била химн на Ботев.Звучи на всеки мач на любимия отбор от както се помня.Може би ,ще има много песни за Ботев ,но тази ще си остане завинаги.
п.п.Чакам с нетърпение Митко Кърнев и Д2 да направят химн в съвременен вариант.
Поздрави на автора на темата.
п.п.Чакам с нетърпение Митко Кърнев и Д2 да направят химн в съвременен вариант.
Поздрави на автора на темата.
Благодаря на Кичо и от мое име за интересната тема , едно позитивно форумно убежище от ругатни , "сделки" и прочие актуалности... Тая песен и за мен е била винаги като химн , фона на който излизаха да загряват големите ни играчи , и фон на който ПРИКЛЮЧВАХА мачовете с победи...
Защо тази песен на Винсент Фиорино /това му е пълното име/ е станала химн на Ботев , не зная. Все пак е било през 60-те...
Предполагам ,че просто се е вързала идеално с прозвището "канарчетата" ,което играчите ни са имали много по от рано ! По точно - от 20-те години на века , когато след знаменитото турне в Турция и силните прояви срещу местните професионални клубове /Фенербахче.../ , на връщане в Пловдив футболистите са получили като награда кафези с канарчета от тогавашните "фенове"...
Та - първо е прозвището , по-късно идва и песента.