БИТКАТА ЗА ПЛОВДИВ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bultrasa
Контакти:

Re: БИТКАТА ЗА ПЛОВДИВ

Мнениеот bultrasa » 13 юни 2009 11:23

Rame......rame....колко ти отива да си английска овчица....... генно модифицирана в някой влак..........(овнешки буфер)!!

п.с.....това не може да те обиди нали?
100 години ПЛОВДИВСКИ футбол

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 13 юни 2009 11:35

terro
Наистина не разбирам за какво говориш?
Какво общо има дядо ми ? - лека му пръст

Ами въпроса е ти какво намесваш "Македонските сказки" в темата, която се казва "Битката на Пловдив" и какво общо могат да имат те... В този смисъл ми стана интересно какъв може да е мотивът ти... дори да ми отговаряш на диалекти, които нямат нищо общо с Пловдив и са типични за краищата, които ти "ни-в-клин-ни-в-ръкав" намеси в Битката за Пловдив... Оттам се сетих, че Ботев Пловдив в огромната си част от началната си история е свързан с квартал, които на практика е създаден имено от бежанци от онези региони и е твърде възможно имено оттам и да е интереса ти към историята на Македония!!! Лека му пръст иначе на човека.

terro
Идваш тук в нашия дом и се месиш в нещо, което нас ни вълнува и дискутираме от доста време - Александър Македонски.

Съжелявам... Не съм разбрал, че Александър Македонски е участвал в Битката за Пловдив и той именно е темата тук... Ако е така само да ви припомня, че неговият баща със сигурност е участвал, но за самият Александър незнаех... Аааа... може би точно него сте имали предвид, когато казвате, че

PLOVDIV PEE 1912
Спортклуб Пловдив е създаден на 26. 07. 1926 година след обединението на малките махленски отбори "Караджа" и "Атлетик" които са действали на територията на "Понеделник Пазара", почти до настоящият идеален център на град Пловдив и приемането на компактна група младежи желаещи да спортуват организирано от новият "гръцки квартал" в покрайнините на града.

...та може би сте имали предвид, че Филип след като е дал името си на града... няколко години по-късно Александър се е върнал и основал "новата" гръцка махала... нищо, че и баща му и самият Александър не са смятани за "гърци", но е всеизветсно желанието на младия да бъде считан за такъв.... та младежите във въпросната "нова" махала след като решили да се подготвят за следващата олимпиада основали "Спортклуб"...

Съжалявам явно наистина не съм ви разбрал какво имате предвид... и сега, когато всичко ми се изясни... наистина съжалявам за неуместната ми намеса!!!!

Rame......rame....колко ти отива да си английска овчица....... генно модифицирана в някой влак..........(овнешки буфер)!!

Не... наистина неможе да ме обиди... иначе не бих сложил тази думичка в ника си, но ако това е била целтта ти наистина не говори добре за начина по който водите тази дискусия, която аз всъщност разбрах, че съм се намесил не на място!!! За което още веднъж извинявайте!!!
Изображение

Потребителски аватар
terro
Контакти:

Мнениеот terro » 13 юни 2009 11:55

ТОЙ ВЪПРОСЪТ Е - ТИ КАКВО СЕ НАМЕСВАШ ВЪВ ФОРУМА НА БОТЕВ?
Какво си разправяме ние и какво си дискутираме тук, теб какво те касае?
Смешни сме били, такива сме били...Кашпировски, стига си ни облъчвал!
Главата ме боли.
plovdivram написа:Ами въпроса е ти какво намесваш "Македонските сказки" в темата, която се казва "Битката на Пловдив" и какво общо могат да имат те...

След братята Кирил и Методий, и Орфей стана македонец

Македонско издание пише, че Орфей бил свързан "с едни от най-хубавите македонски митове"

Автор на статията
Апостол
Апостол Апостолов
apostol@econ.bg
Активизацията на спора за името на Македония започва да дава тотално отражение върху македонските медии и да се превръща в истерия. Според днешните анализи на македонския „Утрински весник” митичният Орфей, един от символите на древна Тракия, бил македонец, съобщи Агенция "Фокус"

Изданието пише, че Орфей бил свързан „с едни от най-хубавите македонски митове, а дори се предполага че написал и азбуката”. Той е бил свързан и с топонимията на Македония, въпреки че по-голямата част от живота си прекарал в Тракия”.
Освен това, приказките за Орфей са отражение на съвременното състояние на Македония и на съдбата на сегашните македонци, защото земята им била важна връзка между световете и времената”.

„Утрински весник” смята, че „Орфей бил персонификация на Христос” и образът му, според който той свирел на лира на дивите зверове, бил „символика за Македония, обкръжена от своите съседи”.

"Македонците трябва непрекъснато да си повдигат самочувствието с разни невероятности, каза в предаването “12+3” по БНР директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров по повод излязлата публикация. Македония е построена върху фалшив исторически фундамент, коментира още професор Димитров.

Във връзка с тиражираните напоследък мнения, че и първият човек на света е македонец на 6 милиона години, Божидар Димитров отговори - "да, вероятно той е македонец. Tова показват изследванията, но за съжаление майка му и баща му вероятно са българи".

По случая даде становището си и проф. Николай Овчаров. “Това, което е записано, е пълен идиотизъм, защото Македония не съществува като понятие през Античността. Тогава областта не се намира на мястото на днешна Македония, а между днешните градове Одрин и Солун – т.е. Източна Тракия. Краденето на история е посестрима на македонските историци. Преди крадоха и от българската история, сега се насочиха към Античната история. Можем да кажем, че такива опити са смешни, защото ние с гърците можем да спорим за Орфей. От ІV век Орфей навлиза много силно и в гръцката митология”. Овчаров допълни, че в последното време българските и гръцките учени излизат с общия лозунг за “Свещената планина Родопа – родината на Орфей”.

“Аз вчера се завърнах от един туристически форум в Швейцария, където на двете общини Кърджали и Хасково представиха щанд, който спечели и награда. На него имаше голям трансперант – “България – Свещената Земя на Орфей”, посочи още археологът.

Агенция "Фокус" пояснява още, че Орфей е тракиец, смятан за най-великия музикант и поет на древността. Предполага се, че родното място на певеца е в планината Родопи, Смолянско. Според легендата, той е син на тракийския речен бог Еагър и нимфата Калиопа. Приписват му се голямо количество химни, наричани орфически, в които възхвалява божествата на природата и се стреми да научи сънародниците му с простичка молитва да отдават почитта си към тях.

Според легендите, лирата му е имала седем струни. Орфей е обявен и за автор на една от поемите „Аргонавтика“.Сред многобройните варианти на орфическите легенди най-популярни са за изумителната му дарба като музикант и певец. От тях е и началото на неговия канонизиран образ на укротител на дивия свят и чудодейната му лира. Счита се, че той е основател на орфическите мистерии, които стават особено актуални в епохата на елинизма след завоеванията на Александър Велики.

Учението му (което днес наричат “орфизъм”) е опит да облагороди суровите нрави и научи хората на по-висока хигиена и култура. Намесата му в религиозната доктрина за отвъдния живот и пътя към безсмъртието, с която влиза в противоречие с официалната тракийска царска идеология, е вероятната причина за неговата трагична гибел. Според гръцкия мит, той е бил разкъсан от тракийките поради това, че е скърбял за починалата си съпруга и не е обръщал внимание на жените около него.

Първите му изображения са от 600 г. пр.н.е. Известни са десетки негови изображения върху атически вази. На тях са изобразени сцени от основните орфически легенди — за смъртта на жена му Евридика, която била ухапана от змия в деня на сватбата им и опита му да я спаси от подземното царство. Орфей слязъл в подземния свят и пленил с тъжните си песни бога на смъртта — Хадес. Той се съгласил да му върне Евридика, но при условие, че няма да се обръща, за да я види, преди да излязат на горния свят. По пътя певецът не издържал и се обърнал назад. Така Евридика отново се върнала в подземното царство.

Орфей загинал, разкъсан от вакханките, край бреговете на река Хеброс (Марица). Частите от тялото му били отнесени от вълните и изхвърлени на брега на остров Лемнос, където били погребани.
Аз ще направя ръцете си на чукове, кожата на тъпан и главата си на бомба, пък ще да изляза на борба със стихиите ... Христо Ботйов

Потребителски аватар
waFry BSFC
Контакти:

Re: АНКЕТА:ЛОКО-БОТЕВ

Мнениеот waFry BSFC » 13 юни 2009 12:13

2:1
ТИЧА ДО ГРОБ !
Изображение

URBaN_ORDeR
Контакти:

Re: АНКЕТА:ЛОКО-БОТЕВ

Мнениеот URBaN_ORDeR » 13 юни 2009 12:40