Всекидневна за Ботев Пловдив

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Re: Всекидневна

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 20 апр 2015 12:27

[center]Градско дерби при набор 99 утре[/center]
[center]Изображение[/center]
Ботев и Локомотив ще изиграят във вторник (21.04) отложения мач от 23-ия кръг в първенството при набор 99. Двубоят стартира в 16:00ч. и ще се играе на базата на "канарчетата" в "Коматево".

По програма градското дерби трябваше да се проведе на 11-ти април, но двата тима се разбраха да го играят на по-късен етап. В класирането "канарчетата" са лидери с актив от 57 точки, докато "смърфовете" са трети с 45 пункта.

http://academy.botevplovdiv.bg/nabor-19 ... uv-vtornik
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 22 апр 2015 15:28

[center]Ботев с нелепа загуба от Локомотив при набор 99[/center]
Изображение
Ботев допусна нелепа загуба от Локомотив с 1:2 в отложен мач от първенството при набор 99. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево" и бе изгледан от около 100 зрители.

"Канарчетата" изиграха един от най-слабите си мачове от началото на сезона, но въпреки това имаха много повече чисти голови положения от съперника си, които обаче бяха пропиляни с лека ръка. "Смърфовете" разчитаха изцяло на контраатаки, но се възползваха от малкото си положения и стигнаха до трите точки.

Още във втората минута "жълто-черните" направиха фрапантен пропуск. "Черно-белите" сбъркаха при изнасянето на топката и тя попадна в Здравко Жилов, който стреля към опразнената от стража врата, но защитник на Локомотив притича и изби от голлинията. В 5-ата минута Мартин Татаров центрира към Георги Стайков и той шутира, а кълбото профуча над гредата. В 7-ата минута при първата си атака "смърфовете" поведоха, след кратко разбъркване и удар, който рикошира в защитник и влезе във вратата на Симеонов - 0:1.

Само 4 минути по-късно момчетата на Румен Байрев изравниха. Милен Златков пусна диагонален пас към Ерик Смилянов, защитник в "черно-бяло" не се намеси добре и Смилянов с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:1. В 20-ата минута Смилянов бе близо до втория си гол, но прехвърлящият му удар прати топката на сантиметри над напречната греда на излезлия напред вратар на "смърфовете". В 28-ата минута Здравко Жилов центрира от свободен удар и Васил Василев засече с глава, но въпреки че бе оставен непокрит стреля слабо и право във вратаря. В 33-ата минута ботевистите изтърваха ново положение, след като центриране от ъглов удар намери на втора греда Мартин Татаров и той шутира, но над вратата.

След почивката "жълто-черните" продължиха да имат сериозно преимущество във владението на топката и чистите положения, а "смърфовете" печелиха по-голяма част от единоборствата. В 43-ата минута "канарчетата" направиха поредния си изумителен пропуск. Ерик Смилянов проби по лявото крило и центрира към Милен Златков, който бе оставен непокрит на 5-6 метра от вратата на Локомотив и стреля, но вместо да прати топката във вратата я насочи към вратаря, който спаси. В 48-ата минута, противно на показаното от двата тима, "черно-белите" поведоха за втори път. Играч на "смърфовете" направи добър индивидуален пробив по десния фланг, преодоля защитник на "канарчетата" и с удар в близкия ъгъл направи безпомощен Симеонов - 1:2.

В 52-ата минута "черно-белите" бяха близо до трети гол, но след ъглов удар играч в "черно-бяло" засече топката в аут. В 56-ата минута Ерик Смилянов бе изведен очи в очи със стража на "смърфовете" и шутира, но вратарят на гостите се намеси отлично и спаси. В 65-ата минута Пламен Упинов центрира към Здравко Жилов, който стреля от отлична позиция, но слабо и без да затрудни стража.

В последните 10 минути играта се водеше изцяло в половината на "черно-белите", а "канарчетата" създадоха куп положения, които пропиляха с лека ръка. В 70-ата минута Мартин Татаров проби отдясно, навлезе в наказателното поле и пробва успореден на голлинията пас, но в последния момент защитник на "смърфовете" се хвърли на шпагат и пресече подаването. В 74-ата минута Божидар Софков получи отличен пас зад гърба на "черно-бялата" отбрана, но не овладя топката и пропусна добра възможност да остане очи в очи с вратаря на Локомотив.

Само 60 секунди по-късно Пламен Упинов направи поредния си пробив по крилото и извади към Тони Класанов, който бе останал непокрит на дъгата на наказателното поле, но шутира слабо и в стража. В заключителните минути "канарчетата" заложиха на центрирания, които на няколко пъти хванаха неподготвени защитниците на Локомотив, но до гол така и не се стигна. Най-фрапантният пропуск за "жълто-черните" бе направен във втората минута на продължението. Тони Класанов центрира от свободен удар и топката кацна на главата на Здравко Кехайов, който от 2 метра не уцели опразнената врата и прати кълбото в аут.

Въпреки загубата, Ботев остава на върха в класирането с актив от 57 точки. "Черно-белите" са трети с 45 пункта.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 22 апр 2015 15:30

[center]Пресконференцията на Апостол Апостолов и Иван Джиджев[/center]
Изображение
Ръководството на ПФК "Ботев", в лицето на председателя на УС на Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" и президента Иван Джиджев, даде пресконференция, на която бе разяснено актуалното състояние на Клуба и плановете за бъдещето.

Пълен запис на пресконференцията, продължила близо час, може да видите във видеото:

[center][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JIOa44IoQKs[/youtube][/center]
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 22 апр 2015 15:32

[center]Филипов с разкъсан менискус, но ще тренира, Балтанов и Огнянов с леки травми[/center]
Изображение
Защитникът на Ботев (Пловдив) Филип Филипов е с разкъсан менискус на дясното коляно. Това показа прегледът на ядрено-магнитен резонанс, който бе направен на левия бранител на "канарчетата" във вторник.

Становището на медицинските специалисти е, че Филипов има възможност да тренира наравно със съотборниците си, въпреки травмата. При евентуално усложнение на контузията, е възможно играчът на претърпи оперативна намеса.

Заради прегледа Филип Филипов пропусна първата тренировка на Ботев за седмицата, но от сряда той ще поднови занимания.

Началото на подготовката за гостуването на Локомотив (Сф) пропуснаха още Мариян Огнянов и Лъчезар Балтанов. Двамата страдат от леки травми след двубоя с Берое, като очакванията са да бъдат на линия за срещата със столичните "железничари".

https://botevplovdiv.bg/Filipov-mina-pr ... -3006.html
http://gong.bg/bg-football/a-grupa/fili ... vmi-325516
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 25 апр 2015 17:10

[center]Разтрогнахме с Ромен Инез[/center]
Изображение
ПФК "Ботев" се раздели с централния си защитник Роман Инез. Договорът на 26-годишния французин с клуба бе прекратен по взаимно съгласие, считано от 24.04.2015г.

Роман Инез бе привлечен в "Ботев" в началото на месец септември м.г., като с жълто-черната фланелка той записа 13 официални мача, в които получи 3 жълти картона.

От началото на пролетния полусезон в първенството Инез няма записан двубой, а в последните няколко седмици французинът страда от травма в бедрото и дори не тренираше наравно с отбора.

https://botevplovdiv.bg/Botev-se-razdel ... -3008.html
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 25 апр 2015 17:14

[center]Градският стадион в Стамболийски вече носи името на Георги Славков [/center]
Изображение
Градският стадион в Стамболийски вече ще носи името на Георги Славков. Решението, взето с пълно единодушие от местния общински съвет, влезе официално в сила от 24 април 2015 г.

Преименуването на стадиона, на който Бенкса прави първите си стъпки във футбола, бе осъществено на скромна церемония, в присъствието на семейството, роднини и съотборници на легендарния носител на "Златната обувка".

Майката на Славков получи решението на общинския съвет, а слова по адрес на големия майстор на футбола изрекоха видните фигури от историята на "Ботев" - Петър Зехтински и Иван Глухчев.

Дъщерята на Георги Славков - Десислава, също взе думата, за да изкаже благодарност от името на цялата фамилия за оказаната чест и признателността, които Бенкса продължава да получава след внезапната си смърт на 21.01.2014 г.

Георги Славков е роден на 11.04.1958 г. в с. Мусомище. В ранна детска възраст семейството му се мести в гр. Стамболийски. Там носителят на "Златната обувка" прави първите си стъпки във футбола, а години по-късно Бенкса е привлечен в школата на "Ботев" Пловдив, откъдето започва славния му път в най-популярната игра.

Стадион "Георги Славков" е открит през 1964 г. Оттогава до момента на своето преименуване той носи името "Димитър Шакаданов".

Снимки от събитието може да видите тук.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 25 апр 2015 17:27

[center]Мариян Огнянов: Бих останал в Ботев и за по-малко пари, клубът ме спаси след катастрофа[/center]
Изображение
Юношата на Левски Мариян Огнянов дойде в Ботев в труден за него момент но бързо се утвърди като основен играч в тима на жълто-черните. Привлече го треньорът Милен Радуканов през януари 2012 година. Оттогава Мариян е почти неизменен титуляр, а взискателната публика на Ботев го уважава не само заради класата и постоянството му. Миналото лято той беше един от първите футболисти в отбора, които се съгласиха финансовите параметри в договорите му да бъдат намалени след фалита на КТБ.

"Аз и моето семейство се чувстваме отлично в Пловдив", разказва Огнянов. "Вече доста време сме тук. това е градът, който най-добре ни пасва. По-малък е от София, но има всичко. Миналата година се преместихме в един комплекс до Мол Пловдив, където се чувстваме много добре. Районът е перфектен, близо е до Гребната база. Комплексът е затворен тип. което е много подходящо за малкия ни 7-годишен син. Когато не е на градина, по цял ден е в двора, а ние си го гледаме от терасата - няма къде да избяга", допълва халфът.

През 2011 г футболистът преживява сериозен инцидент, но твърди, че вече е преодолял слабостите си и се е променил като човек. Катастрофа в нетрезво състояние го вади известно време от футбола, а в предишния му отбор Левски за наказание го пращат при юношите. "Чаках някакво развитие, бях в ужасно труден период. Неприятен инцидент, трагичен момент, моя слабост, която вече съм преодолял. Но благодарение на нея се стигна до това да дойда тук, споделя Мариян. Мениджърът ми тогава Боби Божинов разговарял с Радуканов, който е проявил желание да ме вземе. Не съм мислил много, все пак стоях без отбор, синът ми беше на 2-3 години, не виждах някаква алтернатива и пристигнах. Нещата се развиха бързо - за 4-5 дни. Поразрових се в интернет да прочета повече за Ботев - голям клуб с богата история. Много се радвам, че предприех тази стъпка и нещата потръгнаха, спомня си Огнянов. Не питае лоши чувства към предишните си работодатели. Не обичам да се оправдавам, особено когато вината е моя. Принципно можеше в Левски да застанат зад мен. но тогава така бяха решили. Още помня думите на Иво Тонев, че трябва да ме накажат за да може другите момчета в тима да разберат, че не могат да правят каквото им скимне. Искаха да ме пратят в Ботев Враца, но аз не пожелах. Бях на 23 години, исках сам да си взема решението. Не сме се карали с никого. Така са преценили хората, не им се сърдя", допълва Огнянов.

Цял живот ще помни гола срещу "Челси" през 2006 г в Шампионската лига. "Няма как да го забравя. Всеки говори за този гол. Но откакто съм в Ботев, малко го позабравиха за сметка на мои мачове и попадения с жълто-черните. което е много добре", радва се Мариян. И дните му при канарчетата не минават безпрепятствено. На една двустранна игра получава лоша контузия в коляното. "Бях в добро състояние, както и отборът. За жалост подобни неща се случват. Беше ми трудно, но се радвам, че преминах и през това. Усетих подкрепата на отбора и ръководството и сравнително бързо се възстанових. Трудно се работи с тази честа смяна на треньори, допълва Мариян по повод рокадите в тима. Аз съм на мнение, че не е добре често да идват нови наставници, защото така трудно може да се изгради отбор. Всеки си има виждания за игра и схеми и всичко започва отначало. Според мен трябва да се работи в по-дългосрочен план", казва футболистът.

"От 3 години съм тук. Ботев винаги е имал добри футболисти. Не знам точната рецепта защо в момента се движим добре и успяхме да влезем в първата шестица. Явно ни е трябвала повече увереност. Представяме се добре през целия сезон, радващото е. че го правим с повече българи в състава. Сега комуникацията е много по-добра, има млади момчета, на които им се работи, слушат и изпълняват Разбира се голяма е заслугата и на новите треньори, чиито виждания и желания за футбола съвпадат с нашите. Сега залагаме на повече разиграване и владеене на топката", коментира Мариян Огнянов.

Парите са важни, но за мен никога не са били на първо място. Така футболистът коментира решението си да се съгласи да играе за по-малка заплата в Ботев. "Обичам, когато някой направи нещо за мен. аз да му се отблагодаря Иначе оставам с впечатлението, че нещо не е както трябва, не се чувствам комфортно. А Ботев направи много за мен в онзи момент в който бях в много тежко положение. Нямаше как да си тръгна при първата по-трудна ситуация. Не съм такъв човек и изобщо не съжалявам за решението си", допълва полузащитникът.

"Водили сме разговори с ръководството, чакам да видя как ще се развият нещата - аз и още няколко човека. Моето желание е да остана, харесва ми тук, харесват ми вижданията на треньорите, което за мен е много важно. С този стил на работа бих останал и за по-малко пари. От Левски никой не ме е търсил, не зная откъде се появяват подобни информации", коментира бъдещето си Мариян. "Миналото лято си говорехме, че трябва да спасим клуба, да играем за честта си и ако можем - да влезем в първата шестица Постигнахме я, сега се опитваме да се забавляваме и да дадем максимума. Всички сме максималисти. никой не се примирява със загубите. Имаме сили. Докъде ще стигнем - времето ще покаже", допълва той.

Огнянов има една контрола с националния отбор, но признава, че той не му е фикс идея. "Ако ме извикат, няма да откажа, но за мен това никога не е било самоцел. Все пак вече съм на такава възраст, че има и други важни неща за мен. На първо време искам аз и семейството и роднините ми да сме живи и здрави - много държа на всички тях. Във футбола съм реалист. Ще ми се да направим нещо с Ботев, да спечелим трофей. Днес минах покрай стадиона и точно това си мислех - да вдигнем купа на препълнен нов стадион", казва Мариян Огнянов.

http://plovdivderby.com/kategorija-bote ... trofa.html
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 25 апр 2015 17:38

[center]ДА ПОДКРЕПИМ ПОЛЕТА НА МАЛКИТЕ КАНАРЧЕТА![/center]
Изображение
Уважаеми Ботевисти, скъпи приятели,

Кампанията по набиране на средства в помощ на любимия ни клуб, набира сила. Убедени сме , че доброто дело с което се заехме, ще донесе радост на всеки ботевист. Гарантираме Ви, че всеки лев, дарен от Вас, ще бъде използван за доброто на клуба ни и за неговия просперитет.

Приятели, ние, а надяваме се и всеки ботевист си задаваме въпроса – кое е най-важно за любимия ни клуб. Знаем, че това не са титлите и купите, убедени сме, че красотата по трибуните , вярата в идеалите на патрона ни и борбата докрай на терена, са неща за които сме съгласни на много жертви и добри дела.

Ботевисти, сигурни сме, че има една кауза за която абсолютно всички сме единодушни – бъдещето на любимия ни „Ботев” Пловдив, бъдещето, което виждаме ежедневно да гони топката по терените на прекрасната ни база. „Нашите” деца, бъдещите Чико, Зико, Бенкса, Магьосника и много други радвали ни по терените в България и по света.

Обединени фракции „BULTRAS”, „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив” и „Сдружение Ботев Пловдив”, Ви предлагаме да насочим започнатата кампания в помощ на бъдещето на любимия ни клуб. В средата на месец май, юношите от набор 2002/треньор Марчо Дафчев/, са поканени за участие в турнира „Jorn Feestra” в град Снеек, Холандия , който през миналата 2014 г. нашия отбор, набор 2001 спечели.

По тази причина отборът ни е поканен на разноски на домакините по време на престоя си, необходимо е да се осигури само стойността на самолетните билети. В турнира, нашите малки канарчета, ще се срещнат с отборите на Саутхямптън и Кристъл палас – Англия , Малмьо – Швеция, Хееренвеен – Холандия и др. и надяваме се, ще ги победят.

ПРИЯТЕЛИ, НЕКА ПОДКРЕПИМ ПОЛЕТА НА МАЛКИТЕ КАНАРЧЕТА, ВЯРВАМЕ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ЗАПОМНЯТ ЖЕСТА ЗАВИНАГИ И ЗАВИНАГИ ЩЕ ЛЕТЯТ С ЕМБЛЕМАТА НА „БОТЕВ” В СЪРЦАТА.

Даренията си можете да направите със закупуването на символичните билети. Билетите могат да бъдат намерени във фен магазина на базата в кв. Коматево, в магазина на КПБП на улица „Нестор Иванов“ 1, както и преди, a и по време на мачовете на Ботев Пловдив

Открита е дарителска сметка в лева в Тексимбанк на името на Сдружение „ПФК БОТЕВ“.

„ТЕКСИМ БАНК“ АД

IBAN: BG30TEXI95451004018001

BIC: TEXIBGSF

Специално за ботевистите в чужбина са предвидени опции за по-бързо, лесно и евтино изпращане на даренията.

Първата опция е да се направи директен превод към посочената по-горе сметка на Сдружение „ПФК БОТЕВ“ посредством онлайн платформата transferwise.com, където таксите за международни транзакции са до 90% по-ниски от стандартните. Тази опция е за предпочитане при изпращане на по-сериозни суми.

Втората възможност е изпращането на средства посредством PAYPAL на познатия имейл на КПБП: paypal@kpbp.bg

Обединени фракции „BULTRAS”

“Клуб на привържениците на Ботев Пловдив”

„Сдружение Ботев Пловдив”

http://kpbp.bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%B ... %80%D1%87/
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 30 апр 2015 14:09

[center]Набор 2001 стигна финала на турнира в Сопот със суха мрежа след 3 победи нас ЦСКА, Левски и Металик[/center]
Изображение
Ботев постигна трета поредна победа на турнира SKF за набор 2001 в град Сопот. В протоколен мач "канарчетата" победиха с 4:0 домакините от Металик и по този начин записаха три победи от трите си срещи в груповата фаза и се класираха за големия финал.

Наставникът на "жълто-черните" Стефан Стоянов даде почивка на някои от основните си играчи и в игра се появиха футболисти, които записаха по-малко минути при победите с 2:0 над Левски и ЦСКА.

На почивката пловдивчани водеха с 1:0 след автогол на играч на домакините. През втората част ботевистите отбелязаха три попадения, които бяха дело на Теодор Митрев, Иван Василев и Габриел Земярски. Вчера малките "канарчета" надиграха с 2:0 "Левски". Точни за победата над столичани бяха Димитър Тонев и Кристиан Добрев, като "жълто-черните" вкараха по един гол в двете полувремена. Всичко пък започна с победата над ЦСКА с 2:0 във вторник, като тогава попаденията реализираха Атанас Янков и Петър Караангелов.

В петък от 12:30 ч. е големият финал, но на този етап не е ясен съперникът на Ботев. В битката за трофея "канарчетата" ще срещнат някой измежду Черно море и Локомотив (Пловдив).

Победителят от турнира се класира за най-голямия юношески футболен турнир "Meet the World", който по традиция се провежда в Швеция. Миналата година "канарчетата" триумфираха в Сопот, след което записаха рекордно за България класиране в Швеция и достигнаха до 1/8 финалите.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 30 апр 2015 14:20

[center]Преместиха Литекс - Ботев за понеделник, 11 май :!:[/center]
Изображение
Странна промяна в програмата предприе СТК към БФС. Двубоят между Литекс и Ботев от 7-ия кръг от втория дял на шампионата беше преместен от петък 8 май за понеделник 11 май.

Съгласувано с Нова Броудкастинг груп и „Футбол про Медиа” срещата от ХХІХ-ти кръг „А” ФГ - между отборите на ПФК „Литекс” и ПФК „Ботев”Пд, ще се играе на 11.05 /понеделник/ 2015 г. от 19.45 часа, вместо на 08.05 /петък/ 2015 г. от 20.00 ч., срещата ще се излъчва по Диема Спорт.
Изображение Изображение

Върни се в “Ботев”