Кой клуб да бъде поканен за 100годишнината на Ботев?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Re: Кой клуб да бъде поканен за 100годишнината на Ботев?

Мнениеот venomcho » 16 юни 2011 02:18

slavia_forever написа:Прекалено много други фактори и съвпадения оборват цялостната картина около клуба Ботев Пд, която НЕ АЗ, а историческата фактология говори за безпрецедентен опит за подмяна на футболната история на България.

Пак ви казвам, пожелавам да изкарате весел празник с гост отбор като Байерн например! А ако един ден успеете да докажете недвусмислено рождения си ден, аз ще съм един от първите, които лично ще ви го призная и поздравя чистосърдечно! Но на база на това, с което аз ровейки се в историята назад съм се запознал, не съм видял и едно категорично доказателство за годината, в която твърдите, че Ботев Пд е създаден, а именно 1912-та година.

Предлагам повече да не оспамваме темата. Ако решите, че искате, мога да отключа другата тема и там да си говорим за история.

Първо - Да, само ТИ говориш, никой друг, а и онея морските, ама тях кой ли ги брои за живи :mrgreen:
Второ - Абсолютно на никой не му дреме някой си там дали щял да ни поздрави, тва кога ще го разбереш най-накрая :?:
Трето - Ще си поканим, който си искаме, а вече кой ще се съгласи си е чисто НАШ "проблем" :!:
/само да не вземеш да ги предупредиш, че според теб ще уважат "фалшива" годишнина, моля те не ни проваляй празника, защото съм сигурен, че ще ти се доверят/

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 16 юни 2011 02:56

venomcho написа:
slavia_forever написа:Прекалено много други фактори и съвпадения оборват цялостната картина около клуба Ботев Пд, която НЕ АЗ, а историческата фактология говори за безпрецедентен опит за подмяна на футболната история на България.

Пак ви казвам, пожелавам да изкарате весел празник с гост отбор като Байерн например! А ако един ден успеете да докажете недвусмислено рождения си ден, аз ще съм един от първите, които лично ще ви го призная и поздравя чистосърдечно! Но на база на това, с което аз ровейки се в историята назад съм се запознал, не съм видял и едно категорично доказателство за годината, в която твърдите, че Ботев Пд е създаден, а именно 1912-та година.

Предлагам повече да не оспамваме темата. Ако решите, че искате, мога да отключа другата тема и там да си говорим за история.

Първо - Да, само ТИ говориш, никой друг, а и онея морските, ама тях кой ли ги брои за живи :mrgreen:
Второ - Абсолютно на никой не му дреме някой си там дали щял да ни поздрави, тва кога ще го разбереш най-накрая :?:
Трето - Ще си поканим, който си искаме, а вече кой ще се съгласи си е чисто НАШ "проблем" :!:
/само да не вземеш да ги предупредиш, че според теб ще уважат "фалшива" годишнина, моля те не ни проваляй празника, защото съм сигурен, че ще ти се доверят/

Ако на теб ти харесва това, което за пореден път си написал в отговор на мнението ми, което е в рамките на добрия и толерантен тон, ок. Някак иронията ти на база на него е меко казано неуместна, защото аз съм добронамерен. Пак повтарям, ако искате да оспамваме темата, мога да отключа другата.

Ако можеш да извадиш от нея всичките ви доказателства, заедно с на колегата "абсолютно всичките историци", където "разбират от материята" - ок, съгласен. Въпреки че някои от вас си признават в темата, колко ви струва тезата за 1912-та година, приканвайки ме да я заключа.
Отново предлагам да спрем да оспамваме тази тема. В момента обмислям в близко време, да отворя нова "важна тема" в подфорума на Ботев Пд, "Доколко е автентична годината на създаване на СК Ботев Пд - 1912 и всичко свързано с това", в която ще може (и всички ще могат) да се цитират доказателствата на абсолютно всички историци разбиращи от материята.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 16 юни 2011 06:27

Слависте от всичките ти постове до тук забелязвам ,че си придаваш голяма тежест и едвали трябва да бъдеш смятан за капацитет по темата.
Прекалено много други фактори и съвпадения оборват цялостната картина около клуба Ботев Пд, която НЕ АЗ, а историческата фактология говори за безпрецедентен опит за подмяна на футболната история на България.

Значи жълтата пропаганда заблуди цяла България обаче теб не можа ,така ли?
Но на база на това, с което аз ровейки се в историята назад съм се запознал, не съм видял и едно категорично доказателство за годината, в която твърдите, че Ботев Пд е създаден, а именно 1912-та година.

Да ,Ботев Пловдив е създаден 1912 година .Само ти и още няколко души не "признавате" и търсите категорични доказателства.Това ,че ТИ си ровил и не си намерил е лично твой проблем.Твърдението за годината на създаване на клуба не е от вчера.Ботев Пловдив празнува рожденния си ден вече 90 години и няколко поколения назад са го правили и това е отразено на много места и всички историци го признават.Това че ти изискваш официалния докомент ...еми сори загубен е.
Искаш да пи посоча един ,който признава 1912 за рождена година на Ботев/Президентът на Славия Венци Стефанов много кратно е посочвал този факт пред цялата футбиолна общественост.Именно Славия е клубът който винаги е поздавявал Ботев по случай рождения му ден мноого преди ти да се родиш.
И на края ти никога няма да признаеш нищо.Ще ти кажа защо.Ако някой ти предостави изчезналата клубна книга ти ще искаш касова бележка от платен членски внос или нещо друго подобно..
Много хора са се занимавали с тези въпроси много преди ние с теб да се родим и признали 1912.

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 16 юни 2011 09:00

slavia_forever написа: В момента обмислям в близко време, да отворя нова "важна тема" в подфорума на Ботев Пд, "Доколко е автентична годината на създаване на СК Ботев Пд - 1912 и всичко свързано с това", в която ще може (и всички ще могат) да се цитират доказателствата на абсолютно всички историци разбиращи от материята.

Е това вече ще е безподобна провокация! И то при положение, че има много други отбори, на които годината им е повече от съмнителна. Като наскоро подмладилите се с цяла декада наши "съграждани" или пък моряците, които си привояват 1913 от Тича, но пък взимат титлите на Владислав, щото видиш ли са повече... Да не говорим, че и още по-стари се изкарват, само понеже някакъв чичко от чужбина им показал как изглежда футболната топка...
Щом си "радетел за истина", пусни ако искаш там теми! За нас 1912 не подлежи на коментар. Това, че винаги ще се намери човек (било ти или някой друг), на койдо не му харесва е отделен въпрос. Но това не значи, че при всеки подобен случай ще се повдига въпрос от обществана значимост!!!
Има си безброй КНИГИ, писани от футболни ИСТОРИЦИ, а не от нас, които сме във форума. Не смяташ ли, че е редно ако имаш въпроси, да се обърнеш лично към тях и да ги питаш какво точно са имали предвид като са признали 1912 ???!!!
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 16 юни 2011 09:22

Raoul_Duke написа:
slavia_forever написа: В момента обмислям в близко време, да отворя нова "важна тема" в подфорума на Ботев Пд, "Доколко е автентична годината на създаване на СК Ботев Пд - 1912 и всичко свързано с това", в която ще може (и всички ще могат) да се цитират доказателствата на абсолютно всички историци разбиращи от материята.

Е това вече ще е безподобна провокация! И то при положение, че има много други отбори, на които годината им е повече от съмнителна. Като наскоро подмладилите се с цяла декада наши "съграждани" или пък моряците, които си привояват 1913 от Тича, но пък взимат титлите на Владислав, щото видиш ли са повече... Да не говорим, че и още по-стари се изкарват, само понеже някакъв чичко от чужбина им показал как изглежда футболната топка...
Щом си "радетел за истина", пусни ако искаш там теми! За нас 1912 не подлежи на коментар. Това, че винаги ще се намери човек (било ти или някой друг), на койдо не му харесва е отделен въпрос. Но това не значи, че при всеки подобен случай ще се повдига въпрос от обществана значимост!!!
Има си безброй КНИГИ, писани от футболни ИСТОРИЦИ, а не от нас, които сме във форума. Не смяташ ли, че е редно ако имаш въпроси, да се обърнеш лично към тях и да ги питаш какво точно са имали предвид като са признали 1912 ???!!!

Недей намесвай други отбори. Питай авторите на безбройните КНИГИ от ИСТОРИЦИ как така първия ви мач като отбор е през 1918 пък сте създадени 6 години по-рано :mrgreen:
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 16 юни 2011 09:24

Аз се абстрахирам от това, дали дадено твърдение е направено от мен, от теб, от Венци Стефанов, който ви честити, от Славия като клуб или от "абсолютно всички", както ги наричаш историци, пък не видяхме дори и един. За мен е важно зад това твърдение да има разумна, аргументирана с доказателства обосновка, а не само твърдения и множество уж съвпадения, които ГЕНЕРАЛНО говорят за абсолютна подмяна на историческите факти, чрез препредаване на изрезки и химери от поколение на поколение. Не, аз не съм експерт, но Ботев, а и не само този отбор винаги ми е бил интересен, отбор с традиции и уважаван от мен такъв. Именно затова много съм се ровил по темата. Не става дума само за прословутия документ, а за множество несъответствия в историята, липса на такава в определени моменти, учредители с неясен произход с една съществуваща паспортна снимка, който нито знаете еднозначно кога е роден, нито кога е загинал, нито кой е той в снимката на учредителите. Това са все исторически НЕЯСНОТИ, на база на които няма адекватна предпоставка 1912-та година да бъде логично призната по недвусмислен начин. И след като толкова много хора са се занимавали по темата, как пък никой от тях не доказа по недвусмислен начин, че Ботев е създаден 1912-та година?! Не говоря тук за мое мнение или отказ да приема фактите. И това, че за някои тази дата не подлежи на коментар, а като има такъв е неудобен, аз нищо не мога да направя. Докажете чрез всичките ви историци и книги, че сте създадени 1912-та година и никой-нищо няма да може да каже.
И явно грешно съм разбран. Аз казах, че важното е не аз какво мисля или искам, а какво говорят фактите! Нито вие нито аз сме били живи тогава за да знаем какво се е случило. Разбира се това, че нямате доказателства, това не значи, че не сте учредени 1912-та година. НО НЕ ЗНАЧИ И ЧЕ СТЕ! До момента от това, което е видно като доказана фактология е, че Ботев Пд НЕ може категорично да твърди, че създаването му е през 1912-та година. Нито "всички" историци можаха да докажат това, нито толкова многото фенове подплътиха желанията и въжделенията си с някакви логични доказателства. Само общи приказки, как всички признавали нещо, как всички историци, навътре в материята били признали нещо, а на практика ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 16 юни 2011 09:31

Raoul_Duke написа:

Защо да е провокация? Би следвало тази година да е гордост за вас. Не трябва ли да има специална тема свързана с това събитие?! Сега ще каните отбор по случай според вас 100 годишнината! Ако наистина годината 1912-та е доказана от историците, тогава като я докажете и затворите на всички устите ще я заключа темата и ще оставя доказателствата видни за всички, за да не се занимават повече и да ви дразнят, че годината на учредяване не било сигурно, че е истинска. Не намесвай "морските" - безпредметно е. На тях каквото имаше доказахме за ученическото-туристическо дружество Река Тича. Дори и НЕ спортно такова, те реално имат протокол за учредяване от март 1913 година, за разлика от Ботев Пд! Към момента все още ги очакваме да се завърнат от архива, където и други са били преди това!

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 16 юни 2011 09:36

slavia_forever написа: Докажете чрез всичките ви историци и книги, че сте създадени 1912-та година и никой-нищо няма да може да каже.

По-ясно от това не мога да го кажа - ПИТАЙ ИСТОРИЦИТЕ, КОИТО СА ПИСАЛИ КНИГИТЕ! Освен това те не са "наши" историци, а са ВСИЧКИ, които се занимават с това. Във всяка една книга пише едно и също - 1912, 1912, 1912.........
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 16 юни 2011 09:40

Raoul_Duke написа:
slavia_forever написа: Докажете чрез всичките ви историци и книги, че сте създадени 1912-та година и никой-нищо няма да може да каже.

По-ясно от това не мога да го кажа - ПИТАЙ ИСТОРИЦИТЕ, КОИТО СА ПИСАЛИ КНИГИТЕ! Освен това те не са "наши" историци, а са ВСИЧКИ, които се занимават с това. Във всяка една книга пише едно и също - 1912, 1912, 1912.........

Аз съм чел множество книги! Повтарям се, че в тях не намерих доказателство за 1912 г. Ако ти си чел повече, давай историческо доказателство, свързано с Ботев Пд, за да затвориш устите на хората. Ако аз имах такива доказателства за Ботев щях да ги публикувам веднага, вместо да повтарям като латерна "всички историци казват 1912, 1912, 1912" и не видяхме нито един да го доказва.

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 16 юни 2011 09:53

Raoul_Duke написа:

Питахме Румен Минков - според него изигравате първия си мач през 1918 година. През 1912 сте въздържателно СПОРТНО, а не футболно дружество. Интересно и защо 1912 година се появява на емблемата ви чак през 1962 - доста удобно за юбилейни празненства :)
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Върни се в “Ботев”