103 години Ботев!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Re: 103 години Ботев!

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 17 мар 2015 16:57

slavia_forever написа:Някой ще разясни ли кой-кой е на снимката и като говорите за факти, някой ще разкрие ли възрастта на Пухтев към март 1912 г.?

В историята си пише, че футболното дружество "Христо Ботев" е създадено от ученици, също както си пише, че ФК "Левски" е основан от гимназисти, но предполагам знаете това, г-н Форевър. Това, че ФД "Христо Ботев" не е регистрирано в съда през 1912 г., не означава, че не го е имало през 1912 г. :)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 17 мар 2015 18:40

Forever,явно сме ти бръкнали доста дълбоко с това,че 1912 е преди 1913 ;) Радвам се,че сме ти интересни повече ,отколкото твоя отбор и че ни мразиш-значи сме на прав път!Отново оспами темата за рождения ни ден,но ние не сме злопаметни,догодина ще пуснем пак за 104-я 8-)
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 17 мар 2015 23:26

Ботевъ Пловдивски написа:
slavia_forever написа:Някой ще разясни ли кой-кой е на снимката и като говорите за факти, някой ще разкрие ли възрастта на Пухтев към март 1912 г.?

В историята си пише, че футболното дружество "Христо Ботев" е създадено от ученици, също както си пише, че ФК "Левски" е основан от гимназисти, но предполагам знаете това, г-н Форевър. Това, че ФД "Христо Ботев" не е регистрирано в съда през 1912 г., не означава, че не го е имало през 1912 г. :)

Значи Ботев е учреден от 10-12 годишни деца?! :shock: Аз имам деца на 9 и на 12 години, не знам кои от вас имат също така, за да си дават сметка за това, доколко това е възможа подобна ситуация. Че и след "основаването" съществуващата дупка от няколко години в историята, обосновавайки се с войните (основателят на Славия също се е бил и е загинал във войните, но Славия няма дупки в историята, както и основателите се знаят кои са, кога са родени и кога са починали).
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 18 мар 2015 07:18

Я, колко желаещи да пият бира. И аз да се включа ;) А дано, ама надали. То за тая работа се иска малко мъжество.

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 18 мар 2015 07:53

“Разбрахме, че “Ботев” се готви тази пролет за юбилей, както ще го направим и ние със стогодишнината си през 2013-а - каза Венцеслав Стефанов, президент на “Славия”. - Наясно сме, че документи за най-ранните години на българския футбол почти липсват, с изключение на архивното богатство, с което разполагаме. Затова само “Славия” знае абсолютно всичко за създаването си, и всичко е доказано с документи. Ще помагаме на другите клубове в това отношение.”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1166640
Това е положението.Искаш или не,трябва да се задоволиш с наличните документи.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 18 мар 2015 08:49

slavia_forever написа:
Ботевъ Пловдивски написа:

Значи Ботев е учреден от 10-12 годишни деца?! :shock: Аз имам деца на 9 и на 12 години, не знам кои от вас имат също така, за да си дават сметка за това, доколко това е възможа подобна ситуация. Че и след "основаването" съществуващата дупка от няколко години в историята, обосновавайки се с войните (основателят на Славия също се е бил и е загинал във войните, но Славия няма дупки в историята, както и основателите се знаят кои са, кога са родени и кога са починали).

Като привърженик на клуба на евреите в София да си чул, че за тях на 13 години момчето възмъжава и започва да носи отговорностите на мъжа (имаха даже някакъв празник по този случай)? Такава традицията е трудно разбираема в съвременното общество, където играч на 24-25 години се води млада надежда, но преди 100, 200 и повече години се е гледало по съвсем различен начин в много общества. Поинтересувай се на колко години са вземали момчетата за бойна подготовка ...
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 18 мар 2015 16:50

slavia_forever написа:Значи Ботев е учреден от 10-12 годишни деца?! :shock: Аз имам деца на 9 и на 12 години, не знам кои от вас имат също така, за да си дават сметка за това, доколко това е възможа подобна ситуация. Че и след "основаването" съществуващата дупка от няколко години в историята, обосновавайки се с войните (основателят на Славия също се е бил и е загинал във войните, но Славия няма дупки в историята, както и основателите се знаят кои са, кога са родени и кога са починали).

Да, футболното дружество е основано от възпитаници на Първа мъжка гимназия и Френския колеж на възраст 10-16 години, нито е странно за времето си, нито е причина да се срамуваме или чувстваме неудобно от този факт. Защо да изпитваме неудобство, че отборът ни е основан от будната младеж на Пловдив :?: Аз лично съм горд от това, предполагам колегите също. Това, че днешните деца на тази възраст живеят, за да играят на телефоните и лаптопите си и зяпат още "Картуун Нетуърк", е проблем на днешните деца и цялото ни общество. Лошото е, че технологичните забавления са изместили спорта като занимание и вероятно нещата ще се влошават за в бъдеще, макар че всичко е въпрос на възпитание и навици в семейството, разбира се.
Изображение Изображение

Върни се в “Ботев”