Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Agnostic front 1912
Контакти:

Re: Представиха новият проект на ст. Хр. Ботев.

Мнениеот Agnostic front 1912 » 05 мар 2014 11:52

Изображение
[wrapimg=]http://img2.sportal.bg/uploads/news/2012_11/images/00354091.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Agnostic front 1912
Контакти:

Мнениеот Agnostic front 1912 » 05 мар 2014 11:56

На специална пресконференция днес ръководството на Ботев представи новата визия на стадион "Христо Ботев". Тя е още по- впечатляваща от първоначално представения проект. 18 777 седящи места ще има на новото бижу. 75% от тях ще бъдат покрити. 1500 пък са местата в сектора за гостуващия отбор. Както вече многократно писахме стадиона ще отговаря на 4-та категория на УЕФА и на него ще може да се играе полуфинал за Шампионска лига и лига Европа. Стадионът трябва да бъде готов най- късно в края на април 2015 г.
Впечатляващ е надписа №12, който ще бъде изписан на трибуна "Север", която е предвидена за агитката на жълто- черните. В Ботев №12 е запазен за феновете и никой футболист не може да играе с него.
Последна промяна от Agnostic front 1912 на 05 мар 2014 11:56, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://img2.sportal.bg/uploads/news/2012_11/images/00354091.jpg[/wrapimg]

zergRush
Контакти:

Мнениеот zergRush » 05 мар 2014 11:56

Стадиона ще е красавец! Нямам търпение да гледам мач на него! Само дано паразитите които продават семки и вода да бъдат разкарани един път завинаги. Преди мача за купата с Черноморец доста шутове изядаха.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 05 мар 2014 11:57

MoNteSo написа:
Капацитетът на стадиона е 43 500 места с ложите. По наредба на UEFA 10% от тях са отделени за гостуващите агитки.

http://nsb.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80% ... pi.11.html
Това е информация от сайта на националната спортна база. По-официален източник не успях да открия.

Не ме разбирайте погрешно, надявам се всичко да е наред и да бъде изпълнено така както е на картинките. Точно това ме притеснява, че се нагледахме на проекти от снимки в един куп български градове, а до сега не видяхме нищо построено от тия картинки.
Успех със строежа, успех и на отбора ви!

Напълно прав си принципно в това съждение за действителността в България, но от друга страна има достатъчно много доказателства, че хората, които представиха проекта, не си правят вятър на устата. Виж базата на отбора в Коматево. На всичкото отгоре бе завършена и предсрочно. Както вече се каза, по стадиона не се спира да се работи в момента- нито заради климатичните условия, нито заради празници и почивни дни. Както и Палийски каза, архитекта и той ходиха на стадиони в чужбина, за да се запознаят как са направени, какви проблеми са имали при строителството и т.н. Специално се гледаха стадиони, които имат сходна заобикаляща ги среда- улици, инфраструктура и прочие. Това се направи с цел да се оптимизира работата по отношение на тези фактори. Най- близкият стадион, който казаха, че се доближава до условията на "Христо Ботев" е този на Славия Прага. Мисля, че има и доста сходни моменти в представения проект. Що се отнася до капацитета- говореше се за възможност за увеличаване при предишния вариант, но за настоящия никой от ръководство не е споменавал такова нещо. Говореше се между феновете, но това са били по-скоро желания. Друг слух между феновете беше, че ще е 100 % покрит. От днешната пресконференция стана ясно, процента ще е 75.

Потребителски аватар
bold
Контакти:

Мнениеот bold » 05 мар 2014 11:59

на мен лично ми харесва стадиона,дано повечето отбори в България да имат възможност да имат такива стадиони,тогава и посещаемостта ще се увеличи.

Потребителски аватар
kikooo1912
Контакти:

Мнениеот kikooo1912 » 05 мар 2014 12:03

Стадиона е уникален, не мога да спра да го гледам! Имам обаче един голям проблем: как ще издържа година и половина докато го завършат? Този стадион ще е пълен всеки мач. Недейте да сравнявате сегашната посещаемост с това, което ще бъде след като се построи стадиона, защото съм сигурен, че ще идват от цяла България да гледат Ботев Пловдив на този стадион. Феновете ни най-малкото ще се удвоят, дори и утроят. Сигурен съм, че след като завърши стадиона, боса ще насочи инвестициите си към отбора. Тогава къде другаде освен на нашата къща ще може да се гледа европейски футбол на европейски стадион в България???

Потребителски аватар
Dexter Lord
Контакти:

Мнениеот Dexter Lord » 05 мар 2014 12:03

Пълно густо, наздраве, майна! 8-)

П.С. шопските медии яко мълчат. :lol:
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 05 мар 2014 12:06

Дано всичко бъде построено, а не само обещано на картинки. И след вас други да последват примера, и да започнат да се правят стадионите приветливи за мачове. Крайно време е да има малко европейско и в нашите стадиони. Успех.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

motg
Контакти:

Мнениеот motg » 05 мар 2014 12:08

Всичко е много хубаво, но няма нито едно паркомясто този стадион.
Или специално за него полицията няма да си спазва разпоредбите за охрана?

Потребителски аватар
nib
Контакти:

Мнениеот nib » 05 мар 2014 12:08

Bourgas написа:Дано всичко бъде построено, а не само обещано на картинки. И след вас други да последват примера, и да започнат да се правят стадионите приветливи за мачове. Крайно време е да има малко европейско и в нашите стадиони. Успех.

Ми като знаеш кой го обещава, мислиш ли че ще е само на картинка.

Върни се в “Ботев”