Юли Попов е президент на най-стария тим в България - „Ботев” (Пловдив). Той застана начело на 100-годишния клуб, след като собственик стана банкерът Цветан Василев. Въпреки финансовата стабилност, „жълто-черните” не се представят добре в Югоизточната „Б” група, където се намират на 6-о място, и съществува реална опасност тимът да не получи промоция да играе от новия сезон в елита. Заради слабите резултати преди дни беше освободен поредният треньор на отбора.
Без да се притеснява от ситуацията около клуба, Юли Попов бе безкрайно откровен пред репортера на „Акцент”.
- Г-н Попов, ще влезе ли „Ботев” в „А” група, или вече сте отписали този сезон?
- Едва ли има човек в Пловдив, който иска повече от нас „Ботев” да влезе в „А” група. Но очевидно това ще бъде много трудна работа, макар че лично аз в началото не съм очаквал да се сблъскаме с толкова проблеми. Но явно ни е писано да прескочим бариерата на „А” група по най-трудния начин. Аз обаче все още не мога да разбера как е възможно да имаш всички условия за тренировки, възстановяване, абсолютна финансова стабилност, и да не можеш да побеждаваш отбори, които с нищо не са повече от теб. Дори има парадокси като домакинския ни мач с „Несебър”. Срещу нас излязоха момчетата, които 8 месеца не са получавали заплати, а за малко щяха да ни бият. Едва завършихме 1:1. Да ме извинят нашите футболисти, но има срещи, в които дори и без треньор трябва да побеждават. Очевидно е, че в състава ни има играчи, които се държат на терена като абсолютни чиновници. И трябва да кажа, че с тях ще се разделим. А сезона не сме го отписали. Ще играем до дупка, пък каквото сабя покаже.
- Ако се разминете с елита, какво ще стане?
- Във всички случаи светът няма да свърши. Ние сме обявили дългосрочна програма и ще се придържаме стриктно към нейното изпълнение. Вярно е, че собственикът Цветан Василев е доста загрижен за случващото се в „Ботев”, но той е човек с характер и знае как да води клуба напред.
- През „Ботев” минаха двама добри треньори. Най-напред започнахте с немския възпитаник Петър Хубчев, а тези дни освободихте Милен Радуканов, който показа страхотни резултати с ЦСКА. И двамата обаче не постигнаха нищо в „Ботев”. Какви са причините?
- Анализите за тяхната работа ще направим след края на шампионата, защото в момента имаме по-важни неща, свързани с представянето на „Ботев”. Мога само да кажа категорично, че и двамата имаха всичко, от което се нуждаеха - нови играчи, лагери и какво ли не. Пак казвам - анализи сега няма да правим, но е видно, че успехи нямаше.
- Сред феновете се заговори упорито, че в съблекалнята атмосферата не е на нужно ниво. Често ставали скандали, стигало се дори до обиди и шамари.
- За шамарите не е вярно. Поне аз не знам за такива неща. Но дрязги е имало. Вижте, когато на едно място се съберат около 25 млади хора с различни мнения, винаги се случват разправии - някъде по-големи, другаде по-малко. Така че съблекалнята на „Ботев” не прави изключение. Мислите ли, че в „Манчестър Юнайтед” всичко е наред? Спирам се на този клуб, защото там играе най-добрият български футболист - Димитър Бербатов. Мислите ли, че Митко е мълчал непрекъснато през всичките тези години, след като за цял свят беше ясно, че там непрекъснато му правеха номера и Роналдо, и Нани, и Ернандес. Нали всички виждаме как не му подават, когато е в изгодна позиция. Но за скандали там не се е чуло, защото има здрава треньорска ръка, въпреки че Алекс Фъргюсън вижда какво става на терена.
- Очаквате ли нови скандални изявления от най-опитния - Александър Александров, и един от най-младите - Атанас Курдов.
- Искрено с надявам те да са си взели поука и повече да нямат неподходящи медийни изяви. Особено Атанас Курдов, който още не е казал „Физкултура”, а вече започва да дава акъл какво трябва да стане.
- Мислите ли вече за нова селекция?
- Определено да! Сега не мога да кажа точно как тя ще протече, но при всички положения от следващия сезон ще имаме нови играчи. Разбира се, думата ще им новият треньор, защото той трябва да си подбере футболистите, на които ще разчита. Така ще отпаднат оправданията, че друг е правил селекцията и той не е могъл да прокарва идеите си на терена.
- Ще има ли попълнения от детско-юношеската школа на „Ботев”?
- Не съм много сигурен. Детско-юношеската школа в клуба е по-скоро на книга. Ние заварихме пълна разруха. Така че тръгнахме не от нулата, а под нулата. Но съм сигурен, че вървим в правилната посока и резултатите не може да не дойдат.
- От няколко дни стартираха ремонтните работи на стадион „Христо Ботев”.
- Да, започнахме сериозна работа и стадионът ще се превърне в истински красавец. Бутнахме част от едната трибуна, за да могат големите камиони да влизат на терена. Най-напред ще направим тревното покритие на игрището и след това всички останали неща.
Ю. Попов-В Ботев има чиновници, а не футболисти
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- slash1912
- Контакти:
Re: Ю. Попов-В Ботев има чиновници, а не футболисти
Очевидно е, че в състава ни има играчи, които се държат на терена като абсолютни чиновници. И трябва да кажа, че с тях ще се разделим.
А защо изобщо трябваше да бъдат привличани?С играчите които имахме едва ли положението щеше да е по-лошо."Чиновниците" да се стягат в неделя и да бият,че вече няма накъде повече...
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]
маринчо да си поеме отговорноста най-накрая.като си помисля,че тая мастия ако не бяха феновете щеше да вземе и мечечиев и дани кики и после защо сме се били напълнили с чиновници 

- publicimage
- Контакти:
Особено Атанас Курдов, който още не е казал „Физкултура”, а вече започва да дава акъл какво трябва да стане.

-
Ю. Попов да гони хрантутниците и некадърниците, както сред фитболистите, така и сред ръководството!
Те ни отровиха 100-годишнината мамичката им!

Те ни отровиха 100-годишнината мамичката им!

джони написа:маринчо да си поеме отговорноста най-накрая.като си помисля,че тая мастия ако не бяха феновете щеше да вземе и мечечиев и дани кики и после защо сме се били напълнили с чиновници
Айде малко да се съобразяваш как говориш за една легенда на Ботев, която е направил доста за отбора, а ? Аман от тъпи коментари.
est. 1912
Яка чистка трябва ако не влезнем в А група. И селекция с пари а не свободни баберици![offtopic]И откога играем в Югоизточната "Б" група?
[/offtopic]

- rump_shaker
- Контакти:
джони написа:маринчо да си поеме отговорноста най-накрая.като си помисля,че тая мастия ако не бяха феновете щеше да вземе и мечечиев и дани кики и после защо сме се били напълнили с чиновници
Тая "мастия" е радвала 2 поколения ботевисти. Тая "мастия" бе една от малкото който и се занимаваше с разрушения и съсипан Ботев. Благодарение на тази "мастия" Ботев се вдигна от пепелта. А това че е сгрешил в преценката си за селекцията не знам дали го прави толкова голяма "мастия". Просто ми е ужасно гнусно като слушам как такива като теб, които първо са никакви на Ботев, си позволяват да говоря така по доказали се и не само товам ами и дали живота си за Ботев, хора!

rump_shaker написа:джони написа:маринчо да си поеме отговорноста най-накрая.като си помисля,че тая мастия ако не бяха феновете щеше да вземе и мечечиев и дани кики и после защо сме се били напълнили с чиновници
Тая "мастия" е радвала 2 поколения ботевисти. Тая "мастия" бе една от малкото който и се занимаваше с разрушения и съсипан Ботев. Благодарение на тази "мастия" Ботев се вдигна от пепелта. А това че е сгрешил в преценката си за селекцията не знам дали го прави толкова голяма "мастия". Просто ми е ужасно гнусно като слушам как такива като теб, които първо са никакви на Ботев, си позволяват да говоря така по доказали се и не само товам ами и дали живота си за Ботев, хора!
Браво за написаното.Много момчета пишещи по форумите не са виждали в игра този великолепен футболист,както и негови колеги от онова страхотно поколение,затова без свян пишат глупости.Не плюйте по легендите,четете историята на любимия клуб.
- botev_1912
- Контакти:
rump_shaker написа:джони написа:маринчо да си поеме отговорноста най-накрая.като си помисля,че тая мастия ако не бяха феновете щеше да вземе и мечечиев и дани кики и после защо сме се били напълнили с чиновници
Много добре си го написал.
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]