Левски избра Берое да е шампион през 1986-а

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

radovasto
Контакти:

Re: Левски избра Берое да е шампион през 1986-а

Мнениеот radovasto » 14 апр 2011 22:34

bai hoi написа:Проблема не е това че сме си върнали титлата, а в това че ни беше отнета,не може заради ексцесии в един турнир /купата на НРБ/участвалите отбори да търпят наказания в съвсем друга надпревара като първенството,Тракия се облагодетелстваха достатъчно като играха вместо Левски в турнира за КЕШ.Най-нормалното нещо е да бъде върната несправедливо отнетата титла на Левски,случая няма нищо общо с отнетите титли на Ювентус -за доказана корупция в първенството.

Никой истински ботевист не се радваше на присъдената титла през 1985 година, но всички тогава знаеха, че отборът класирал се трети е истинския шампион, а не отборите на партията - ЦскА и Левски.

Потребителски аватар
Рикелме
Контакти:

Мнениеот Рикелме » 15 апр 2011 08:20

radezki написа:
Avanti_Ragazzi написа:И още нещо а ми кажи честно,говорим чисто хипотетично!!!Последен кръг на първенството първи са ЦСКА а втори на 1 точка зад тях са Локо Пловдив или Левски примерно избери си сам!!!И вие посрещате ЦСКА на Колежа и ако ги биете Локо Пловдив или Левски става шампион!!!Как според теб ще свърши мача а и дали ще направите омразните ви Локо или Левски шампиони,и дали няма да се радвате ако може да ги прецакате!!!!

Точно така стана, и преди години дори Наско Сираков го призна в едно друго интервю.Той каза че въобще не им се искало Ботев да стават шампиони , за което могат да се изтъкнат много причини-в годините преди христоловото безвремие,Ботев беше най-големият извънстоличен съперник на Левски.Съперничество започнало още през 20-те години и много кратно изправяло двата отбора във важни мачове в различните турнири.За всички привърженици на Ботев това бяха най-чаканните двубои,а пък левскарите не хранеха много добри чувства към нас ,предвид често инкасираните от тях загуби в Пловдив/на два пъти с по 4 гола във вратата в онези години /, а и рекордната им загуба с 1:6 в София е именно от Ботев.Освен това предната 1985 ,когато Левски 3 кръга преди края беше станал шампион, след разправиите им с ЦСКА на Финала за Купата,бяха извадени от А група и шампион стана Ботев,който игра в КЕШ 1985/86 вместо ЛевскиТа обяснения могат да се намерят много.
Моето мнение е ,че Ботев заслужаваше най-много титлата,отборът играеше много красиво и резултатно,записваше победи с резултати като с 7:2 ,6:0,6:1,5:0 и най-вече 8:1срещу бъдещия шампион Берое!
Ние загубихме титлата най-вече в 2 мача-в Свищов срещу Академик, където в 10-тата минути водехме с 2:0 ,но после мача беше прекратен и вместо да го доиграем го започнахме от 0:0 и завършихме 1:1 и в София срещу Славия,която по време на този мач имаше реални шансове за титлата,където на почивката водехме с 1:0 , но прибирайки се към съблекалнята нашият вратар Вичев беше ударен с хвърлена бутилка в главата и беше откаран в сериозно състояние в болница.Футболлистите на Ботев не са искали да излезнат за второто полувреме , което е нормално, но с големи увещания да не стане голям скандал и т.н. излезнаха и загубиха с 1:3 , а и шансовете за титлата , защото след този мач Берое ни изпревари и повече не сдаде първото място.Реално погледнато със служебна победа над Славия /която си беше резонна,като се има предвид че в онези години и за по-малки прегрешения наказваха сериозно, а там едва не убигха Вичев/,ние щяхме да сме шампиони или сдоиграване в Свищов от 2:0,и евентуална победа,пак ставахме с равни точки.
Но връщане назад няма и по една или друга причина в историята пише-1986г. Шампион Берое Стара Загора,така че няма смисъл да коментираме повече.

Само ще добавя още 2 или 3 равенства с резултат 0:0, за което не се даваха точки. Други отбори се уговаряха и в края правиха бързо 1:1, а ние играхме феърплей и загубихме.

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 24 апр 2011 15:44

botev23 написа:
bai hoi написа:
gargamel написа:Повечето фенове на Левски явно подкрепят случилото се.Да са живи и здрави,щом смятат,че няма за какво да се срамуват и си мислят,че това,което е станало,подхожда на името на патрона им и на най-великият им футболист-бивш играч на същия този "омразен" Ботев!

Ботев не ми е омразен отбор,предполагам и на голяма част от останалите фенове на Левски не е ,на мен лично ми бяха неприятни през "брокерския период" и преди това по време на соца,когато бяха АФД Тракия/основно заради това че добрите им футболисти отиваха в ЦСКА/,иначе ги уважавам като достоен противник и за мен са третия по значимост отбор в България.

Еми то май само по времето на гнидата сме ти били симпатични?

Тогава бяхме симпатични на всички - и защо не - отбор без никакво лоби в БФС, което спокойно могат да бият (ако се наложи и със съдията, няма кой да им каже копче), едновременно с това се избиват комплекси, че мачкаш един от кръвните си врагове, а същевременно същият отбор е удобен източник на безплатни таланти. Само гледай след 2-3 години, когато се завърнем на мястото си, каква помия ще има от всички посоки към нас. То и сега можеш да я видиш, само че е насочена към Литекс. Нека, още 2 години ловчанлии да ги мачкат и унижават, а след това да поемем ние щафетата :lol: И така, максимално дълъг период без шопски шампиони - МЕЧТА!

Иначе bai hoi, и на мен ми бяхте много симпатични миналия сезон, особено есента когато бяхте трагични. И в Португалия ми бяхте симпатични, особено 5ков ;) И сега сте ми симпатични как всеки втори провинциален отбор ви прави смешни. Само не сте ми приятни когато сте шампиони :lol:
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

stanislav89
Контакти:

Мнениеот stanislav89 » 24 апр 2011 17:06

Това ,че Левски са предпочели Берое да станат шампиони е ясно , но според мен няма нищо ненормално , все едно да псувате Ливърпул ,че пуснаха на Челси миналата година , за да станат шампиони сините ,а не Ман Юн.

Това е част от играта и.... програмата! :)

Върни се в “Ботев”