Берое по модел на Байерн и Борусия Дортмунд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

tapatop
Контакти:

Re: Берое по модел на Байерн и Борусия Дортмунд

Мнениеот tapatop » 07 май 2013 17:48

ralimavridov написа:Немските отбори залагат много на школата си.Берое нямат такава.

Това твърдение показва единствено незапознатост със ситуацията в момента - почети малко тука :

http://www.beroe.bg/category/junior/

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 май 2013 17:52

Играйте си по немския модел, ние ще ви играем Система "Аякс" - всичко защита, всичко нападение. :) На 15-16 май пресата в Герания ще гръмне: "Немският модел е мъртъв! Левски София го разби на пух и прах". :lol: :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
balgarin
Контакти:

Мнениеот balgarin » 07 май 2013 17:56

Viktor4o_Rs написа:
balgarin написа:
mtaraduda написа:Дори споменаването на Берое в 1 изречение с Байерн и Борусия си е живо кощунство.

Що бре, те да не са от друга планета? Това, че футбола ни е затънал е проблем на цяла България! Едно време един Марек Дупница ги е опраскал. Берое е бил Ювентус, Атлетик Билбао. Ботев Пд е играел като равен с равен с Байерн и Барселона мисля че бяха. Е тогава кощунство ли е било :?: Първо се замисли и тогава се присмивай на сънародници :idea:

Нужно ли е да се обяснява защо едно време е било така, мисля че не :roll: Освен това нищо общо няма, дори и на 0.0001 %, между стиловете на Байерн и Дортмунд и стила, който налага Хубчев. Първите играят красив, привлекателен, атрактивен футбол, наслада за окото, който смазва противниците им с много голове. Хубчев залага на прагматичен, дефанзивен футбол, на контраатаки и максимална ефективност напред, като обикновено се постигат минимални победи и мрежата ви остава суха ;) Така че ако търсите някакви немски аналогии, то това е Гърция на Ото Рехагел - за това съм напълно съгласен, че Берое го копира почти до съвършенство. 8-)

Не знам какво е имал в предвид автора на тази толкова ненужна тема, може би изхожда от там, че в Берое играчите са дисциплинирани и всеки се старае да изпълнява тактическите указания на старши треньора.
Викторчо, виждам, че още те държи. Пак започваш да се заяждаш безсмислено, после ще викаш, че други започнали. И с 10-0 да ви бяхме били все тая, пак просто щяхме да сме стигнали до финала. Нямаше директно да ни дадат купата.

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 07 май 2013 17:59

balgarin написа:
ralimavridov написа:Немските отбори залагат много на школата си.Берое нямат такава.

Нямаме школата на Байерн, за това си прав. Ама от около година и половина се направи толкова за ДЮШ, колкото над 20 години не е правено. Рано или късно ако се работи по този начин, ще има резултат и вложената работа ще си проличи в резултатите на школата.
п.п.: Не съм много-много в час с отбора на Байерн ама колко от титулярите им са техни юноши :?:

Филип Лам, Томас Мюлер, Бастиан Швайнщайгер, Тони Кроос и Бадщубер, който обаче не твърд титуляр ;) Школа не се гради за месец-два, но адмирации ако сте съсредоточили усилия натам.

Потребителски аватар
bigfish
Контакти:

Мнениеот bigfish » 07 май 2013 18:00

Написаното в първото мнение не е на място по две причини.

Първо не може след половин година работа да говорим за модели. Това се гради с години. В Германия им трябваше пълна промяна на мисленето и футбола, която започна с Евро 2000 и последното място в групата. В България сме много далеч от това. Става дума за инвестиции в бази, школи, строене на нови стадиони, цялостна платформа за развитието на футбола. В следващите години немците ще берат плодовете на 13 години целенасочена работа и финансова политика - няма немски отбор в Бундеслигата, който да е на загуба или да харчи повече от колкото печели например. В Берое сме много далеч от това и макар да се правят правилни стъпки има още много вода да изтече докато можем да говорим за модели.

И второ след мача със Славия на Хубчев беше зададен въпрос с подобна констатация и Хубчев реагира много добре на него:

beroe.bg написа:В края на пресконференцията треньорът на “Берое” бе попитан за възхода на немския футбол след успехите в шампионската лига на “Байерн” и “Дортмунд” и дали, след като е бил дълги години в Германия, е пренесъл нещо от това и в Стара Загора. “Много пъти са ме питали и е голяма грешка. Ясно е, че бях няколко години в тази държава и благодарение на това ми харесва този футбол, и последните резултати го доказват по категоричен начин. Но да вземем начина, по който тренират немските отбори и да го пренесем в България, не става. Това са много неща. Има много малки неща, които играят влияние – манталитет, заплащане, условия, възстановяване, храна, професионален начин на живот. Не е реално на този етап да се сравняваме с тях. Съвсем нормално е, при положение че няколко години съм бил там, някои неща от техния футбол да ги вземем. Но всичко трябва да бъде пречупено през призмата на нашия бит тук” – отговори Петър Хубчев.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 07 май 2013 18:01

Златко Живков определи футболното първенство като цирк и заяви, че е "радостен" от изпадането на Монтана в "Б" група.

Кметът на Монтана Златко Живков направи разпален коментар след загубата на тима си от ЦСКА в 26-тия кръг на „А" група.

Финансираният от общината отбор върви към изпадане от футболния ни елит, а това афектира Живков, който осмя качествата на футболистите на ЦСКА, както Левски и Лудогорец. Живков заяви, че отбори като ЦСКА, Левски и Лудогорец не заслужават да играят в Европа. Той също така разкритикува новия формат на футболното първенство, който ще е в сила от другия сезон, включващ намален до 14 брой на отборите.

„Това не е последният голям мач на Монтана. Като гледам повторенията от мача май е по-добре че излизаме от този пътуващ цирк (б.а. визира „А" група). Скъсах си нервите през последните години. Като гледам каква група остава за догодина си мисля, че е по-добре да приключим в тази ситуация. Стягаме се и ще доиграем шампионата. Догодина ще играем на осветление, не за съжаление в „Б" група, като гледам какво е положението", коментира Живков след мача.

„Есента загубихме 5-6 точки, които ни взеха другите отбори, сега ние сме си виновни. ЦСКА трябва да се срамува от такава победа, трябва да ги изгонят с тояги от „Армията", заяви градоначалникът във връзка с плахата и слаба игра н ЦСКА в днешния двубой.

„Със спорни положения да стигнат до това да пазят резултат срещу нас е голям майтап", добави той като същевременно заяви, че футболистите на ЦСКА са отбелязали два нередовни гола.

„Развиваме базата и се надявам нещата в държавата да се подобрят и такива държавни отбори като Берое да се махнат".

„Догодина ще гледаме дербита с Локо София и Славия с по 100 човека. Малко съм афектиран от днес, но аз лично очаквах, че ЦСКА ще се бори за медали. Това е много далеч от истината. Когато и да ги изгонят все ще е късно".

„Не сме зависими от мутри, държавата или капризите на един или друг човек. Имаше приказки, че все лягаме на Левски, но ги спряхме. По-гадното и неприятното е, че ЦСКА ще играе в Европа, а с този футбол няма да мине и първия кръг. Левски и Лудогорец не са много по-добре".

http://livesport.bg/Kmetat-na-Montana-i ... agi!-89640

Потребителски аватар
balgarin
Контакти:

Мнениеот balgarin » 07 май 2013 18:07

Тоя може да е афектиран ама точно той да говори за Берое някак си не върви. Наглост и безочие е това. Берое били държавен отбор, а Монтана са общински. Което е още по-зле.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Bayern ,Dortmund,Beroe

Мнениеот bubka » 07 май 2013 18:18

Avanti_Ragazzi написа:Единственото общо между Борусия Д, Байерн от една страна и Берое от друга е, че и на трите отбора името им започва с буквата Б! И Нищо друго!

+1000
:lol: :lol: :lol:
Ееее, не. Днес ми повдигнахте настроението с тази тема. Сравнение Берое-Байерн/Дортмунд, все едно триколка и космическа совалка.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

sandi74

Мнениеот sandi74 » 07 май 2013 18:22

Viktor4o_Rs написа:Приликата между Берое и Байерн наистина е поразяваща :lol: :lol: :lol:

Шшшшшшттттт 100 години бяла тишина,тихо.Шшшшшшштттт.

tapatop
Контакти:

Мнениеот tapatop » 07 май 2013 18:50

И второ след мача със Славия на Хубчев беше зададен въпрос с подобна констатация и Хубчев реагира много добре на него:

beroe.bg написа:В края на пресконференцията треньорът на “Берое” бе попитан за възхода на немския футбол след успехите в шампионската лига на “Байерн” и “Дортмунд” и дали, след като е бил дълги години в Германия, е пренесъл нещо от това и в Стара Загора. “Много пъти са ме питали и е голяма грешка. Ясно е, че бях няколко години в тази държава и благодарение на това ми харесва този футбол, и последните резултати го доказват по категоричен начин. Но да вземем начина, по който тренират немските отбори и да го пренесем в България, не става. Това са много неща. Има много малки неща, които играят влияние – манталитет, заплащане, условия, възстановяване, храна, професионален начин на живот. Не е реално на този етап да се сравняваме с тях. Съвсем нормално е, при положение че няколко години съм бил там, някои неща от техния футбол да ги вземем. Но всичко трябва да бъде пречупено през призмата на нашия бит тук” – отговори Петър Хубчев.
[/quote]

Абсолютно съм съгласен с Хубчев,ние пък се радваме на резултатите до момента и изразяваме очакванията си за следващата кампания - Берое като Байерн и Дортмунд, :) а ако имаме късмет и да ступаме някой немски отбор в евротурнирите.

Върни се в “Берое”