Бюджетен отбор разхищава милиони в кризата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
balgarin
Контакти:

Re: Бюджетен отбор разхищава милиони в кризата

Мнениеот balgarin » 25 яну 2013 15:26

CHE написа:Ако половината от тия 5мил. ги дават за ремонт на базата в това няма лошо защото тя остава за поколения напред а не всичките пари да отиват за високи заплати на 25 човека независимо дали са Българи или чужденци.Миналата година направиха доста ремонти на стадиона ако го направят и тази [обещаха да направят сектор В като в Ловеч и да покрият останалите трибуни с козирка,както и да направят трибуни и осветление на тренировъчните игрища над стадиона*]ще е добре.Така още 1 стадион в България ще стне модерен и ще вземе лиценз за евротурнирите[защото е срамно да имаме само 4 такива стадиона *].

Прави се ремонт на стадион "Локомотив", тъй като там трябва да бъде изнесен ДЮШ. До колкото знам в момента ще се правят съблекални, бани, общи части. А и основния и тренировъчния терен към тази база също ще се рехабилитират. Февруари ще започват трибуната на средното игрище (с изкуствената настилка) над стадион "Берое". По друго направление ще се подменя пистата на стадион "Берое" мисля, че от Март. Осветление на най-горното затревено игрище на което тренира мъжкия отбор (тревата е същата като на стадион "Христо Ботев" в Пловдив) може би няма да се прави, тъй като непосредствено над игрището се изгражда модерна кардиоклиника и собственика и е забранил да му светят на бъдещите пациенти-клиенти :) .
Относно сектор В на стадион "Берое" не мога да ти кажа какво ще става тази година. Беше обявено, но ръководството си знае какво ще прави. При нас няма фанфари, прожекции на стадиони четвърта категория. Просто се работи без много-много приказки. Вече взехме да им свикваме на начина им на работа.

BOSS
Контакти:

Мнениеот BOSS » 25 яну 2013 17:40

balgarin написа:И с втори чужденец подписахме :mrgreen: . И двамата са със свободен трансфер, но само Зарков може да каже дали е така. Сигурно поне 100 хил. евро комисионни са раздадени под масата. Нищо, че всяка една изразходена стотинка се отчита пред БЕХ (Български енергиен холдинг). И бюджета на отбора се гласува предварително, и пари се харчат само след одобрение на БЕХ. На отбора редовно се правят одити, но според Зарков те не са верни сигурно. Десет човека ви обясниха на вас двамцата, че две-трети от годишния бюджет на отбора е определен за ремонт на базата (което много лесно може да бъде проверено), но вие едно си знаете. И за сведение на BOSS, и собственост на Общината е бил клуба последните години, но това е една друга тема. В преден пост го бях посъветвал да се поинформира малко и тогава да си търка клавиатурата. Само, че не всичко може да бъде научено от гугъл.
И не викай за написаното от bigfish, че са глупости, защото това е човека, който е може би най-навътре в кухнята на отбора. Главен редактор е на фен-сайта на Берое и момчето заедно с екипа на сайта на доброволни начала поддържат и развиват може би най-добрия фен-сайт на територията на България. Радвай се, че ти се нави на акъла да ти разяснява с подробности, защо всичко написано от Зарков е ЛЪЖА, подло поднесена по начин уронващ престижа на ПФК Берое.

Като почнете с тоя стадион и с тая база .............имам чувството , че говорите за строеж на детска болница . Ставате смешни бе ,момчета . Тоя стадион на БЕХ ли е та толкова безкористно се хвърлят луди пари ? Щом БЕХ има толкова много пари и ги хвърля за неща които не са техна собственост ,да поправи и стадионите в Пловдив примерно .
Написаното от bigfish , са глупости защото това са някакви смешни оправдания които леко се разминават с написаното от Зарков . Иначе момчето бая се е потрудило , не го оспорвам :) Викаш да не вярваме на Зарков , а на пристрастните фенове на Берое :) :) :) Един от вас не каза тука ,„ да бе държавни пари харчим " без значение 1 500 000 или 2 200 000 лв. на година ! Едва ли не искате да убедите съфорумниците , че си заслужавало!
Зададох ви много простички въпроси по-нагоре , не им одговаряте , а се надпреварвате да се оправдавате за някакви глупости които никой не го интересува за да отклонявате същината на въпроса .Някой си не взимал 6000 евро , 4000. Не сте харчили по 2 200 000 , а по 1 500 000 . Не били всички пари за заплати и за стадиона се давало . Не бил взел някой 100 000 евро комисионни , а 80 000 били . БЛЯ–БЛЯ–БЛЯ !!! Не ви е срам !!!
Въпроса е , че вие сте единствения държавен отбор . 1989 г. одавна отмина . Харчите на поразия държавни пари и накрая ви хваща разнебитения Миньор и ви пречуква като маче у дирек . Защо ??? Защото който е бил на държавна хранилка не е прокопсал . Защото си чака заплатката и му дреме има ли резултат от неговата работа Нищо добро не ви чака , бъдете сигурни и това ще ви остане като черно петно в историята - да папкате държавни парици на спокойствие докато всички фалират . Пир по време на чума , осъзнайте го !

Потребителски аватар
balgarin
Контакти:

Мнениеот balgarin » 25 яну 2013 18:08

Абе Зарков ли си, бос ли си, обут ли си, не мога да те разбера безработен ли си, пуснали са интернет в лудницата или си пъпчасал тийн с комплекси!? Кво си тръгнал в подфорума на Берое да търсиш признание от фенове на Берое за нещо, което е станало без да са правени референдуми и е решение свише. И пак повтарям от фенове на Берое да искаш да си плюят върху собствения си отбор ли? Като толкова искаш отговори, утре в 14:30 играем контрола с Видима на тренировъчното зад стадион "Берое", ремонтирано с държавни пари, ела и си задай въпросите на цялото ръководство на клуба, на спортно-техническия щаб и ако не си удовлетворен ела при нас феновете да ни питаш с какво нахалство сме фенове на този отбор, издържан с "твоите пари"!
Говори ти се за стадиона, защото единия път кажеш "ми те ако бяха дадени парите за базата добре", после най-любезно ти се отговаря ама ти си истински натурален български ръб и веднага сменяш плочата и така може да си търкаме клавиатурите още двеста страници. Пристрастни сме ама и ти си пристрастен, въпроса е с какво и дали имаш още шанс да се изчистиш! На въпросите ти няма какво да се отговаря, защото си задаваш отговори. Да питал защо се давало на Стара Загора и емблемата й ПФК Берое ми не на други. На кои други? На Каспичан ли (нищо лично към Каспичан :) )? Няма как да ти бъде отговорено на такива въпроси, това е все едно да питаш фен на Ботев Пд или Локо Пд "Добре де, какво толкова е този отбор, че да си му фен и да настръхваш за него, да обиколиш България за него, да останеш без глас и пари за него?" Аре пореден форумен плъх, баста и пак ти казвам ходи си търкай клавиатурата в някой друг форум. Тук мисля, че аз ще съм последния отговорил ти, па ако ще и да ме баннат.
Последна промяна от balgarin на 25 яну 2013 18:29, променено общо 1 път.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 25 яну 2013 18:16

имаш крава, пиеш мляко.
;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

BOSS
Контакти:

Мнениеот BOSS » 25 яну 2013 18:21

Пак бля-бля , но поне ме разсмя ! Балгарин, и аз няма какво повече да ти отговарям - ти си знаеш .
Последна промяна от BOSS на 25 яну 2013 18:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bigfish
Контакти:

Мнениеот bigfish » 25 яну 2013 18:22

На въпроса ти "Защо?" вече е отговорено - ТЕЦ Марица Изток 2 е структуро-определящо предприятие за региона, в което работят предимно старозагорци. Това предприятие има ангажимент към града и региона и е избрало (по една или друга причина) да инвестира в Берое - в базата и в подобряването на отбора. Бавно, но сигурно се превръщаме в добре управляван клуб със солидна база и след време доста като теб ще плачат.

А ако искаш точен отговор на въпроса си "Защо?" мисля, че този ще е най-кратък:
"Защото можем!"

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 25 яну 2013 18:28

Плащат ли ти за това дето го пишеш, Миньор закриха ли го, че си намери друг подфорум да си натрпаваш присъствието или си от онези лесни за манипулиране овце, дето като прочетат една статия и сляпо й вярват? Опитахме се като на човек да ти обясним каква е действителността, а ти едно си знаеш, едно си говориш.

Структурирай си въпросите малко- 1,2,3 и т.н. Трудно ми да видя въпрос сред цялостна словестна мастурбация, с която ни заливаш. Дали са държавни пари- ок, такива са. Дали изпитваме срам? Тези пари са нищожни на фона на това, което се прави в държавата.

И какво ли се занимаваме с теб вече втори ден- даваме ти факти, ти говориш общи неща. Порасни малко, пък може и да ти дойде акъла в главата.

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 25 яну 2013 18:41

balgarin написа:
CHE написа:Ако половината от тия 5мил. ги дават за ремонт на базата в това няма лошо защото тя остава за поколения напред а не всичките пари да отиват за високи заплати на 25 човека независимо дали са Българи или чужденци.Миналата година направиха доста ремонти на стадиона ако го направят и тази [обещаха да направят сектор В като в Ловеч и да покрият останалите трибуни с козирка,както и да направят трибуни и осветление на тренировъчните игрища над стадиона*]ще е добре.Така още 1 стадион в България ще стне модерен и ще вземе лиценз за евротурнирите[защото е срамно да имаме само 4 такива стадиона *].

Прави се ремонт на стадион "Локомотив", тъй като там трябва да бъде изнесен ДЮШ. До колкото знам в момента ще се правят съблекални, бани, общи части. А и основния и тренировъчния терен към тази база също ще се рехабилитират. Февруари ще започват трибуната на средното игрище (с изкуствената настилка) над стадион "Берое". По друго направление ще се подменя пистата на стадион "Берое" мисля, че от Март. Осветление на най-горното затревено игрище на което тренира мъжкия отбор (тревата е същата като на стадион "Христо Ботев" в Пловдив) може би няма да се прави, тъй като непосредствено над игрището се изгражда модерна кардиоклиника и собственика и е забранил да му светят на бъдещите пациенти-клиенти :) .
Относно сектор В на стадион "Берое" не мога да ти кажа какво ще става тази година. Беше обявено, но ръководството си знае какво ще прави. При нас няма фанфари, прожекции на стадиони четвърта категория. Просто се работи без много-много приказки. Вече взехме да им свикваме на начина им на работа.

От 2010г.следя всички ремонти и строежи на стадиони тренировъчни бази и спортни зали които се правят в България като почнеш от стадионите в малките градчета Криводол и Златоград та чак до Софииските грандове.Знам подробно и за вашите ремонти и концесиите на 2та стадиона Берое и Локомотив ибъдещите планове [или обещания*]интерсува ме дали ще сложат осветление на изкуственото игрище[бяха казали че освен трибуна там ще поставят и осветление*] както и дали ще покрият всички съществуващи трибуни с козирка и изградят нова в сектор В като тази в Ловеч[това също бяха го казали че ще го направят*].Относно стадион Локомотив баха казали че ще подменят 2та терена тренировъчния и офицялния както и ремонт на съблекалните и тн.аз си мисля че може да сложат старите седалки от сектор А на ст.Берое на стадион Локомотив.И последното което ме интерсува дали ще кандидатстват са лиценз за евротурнирите за да имаме още 1 стадион с такъв лиценз[според мен дори в сегашното си състояние може да вземе такъв поне за предварителните кръгове *]щом в Разград получиха а вашия по нищо не му отстъпва.

BOSS
Контакти:

Мнениеот BOSS » 25 яну 2013 18:55

А бе , бяхте много симпатичен отбор като спечелихте купата . Искренно съм се радвал , на доблестта и мъжеството което проявихте тогава . Капка завист не съм изпитал , въпреки че Миньор можеше да е на вашето място . Наистина вие и само вие заслужавахте тази купа !
Сега сте ми на едно ниво с Левски и ЦСКА - отборите на всяка власт , а вие на сегашната власт .Нищо лично .
Пожелавам ви сериозен частен инвеститор да дойде да ви откупи от ТЕЦ-а и по този начин държавата да си върне похарчените пари , а вие с чиста съвест да си подкрепяте отбора .

Потребителски аватар
balgarin
Контакти:

Мнениеот balgarin » 25 яну 2013 19:05

CHE, аз знам, че се интересуваш. За това и ти пиша :) . За осветление на терена с изкуствената трева не знам дали ще слагат осветление. Защото то е основен тренировъчен терен за ДЮШ, но след ремонтите на базата на стадион Локомотив, ДЮШ ще бъде изместен там. Така че аз лично не виждам защо да се слага осветление тук. Трибуна започва да се прави от другия месец. Но честно нямам спомен някой да е обещавал монтаж на осветление на терените зад стадиона. Малки трибуни-да, но осветление нямам спомен.
Относно стадион Локомотив правилно си предвидил, че старите седалки ще бъдат монтирани там. Те и след демонтажа директно там ги складираха. Въпроса е че към момента няма върху какво да ги монтират. Времето и природата са превзели по-голямата част от трибуните и доста пари ще трябва да се налеят в нови бетонови редове. А там главно ще тренират и играят мачове ДЮШ, а може и мъжкия отбор да си играе контролите там в зависимост от времето.
За сектор В на стадион Берое както писах преди, много слухове се чуват в града, така че не ми се коментира в аванс. Много неща се промениха последните месеци. След слабите резултати голяма част от феновете настръхнаха и може би и ентусиазма на ръководството се поизпари. Но така или иначе го има заложено в инвестиционната програма, така че ще трябва да го правят този сектор В.
Но като гледам сега какви настроения има срещу нас, не ми се мисли ако си завършим стадиона за каква жлъч и помия тогава ще става на въпрос. А никой не се замисля, че след подмяната на пистата, с модерна такава и завършването на трибуните, може да кандидатстваме за международни турнири по лека атлетика, а и Европейското за младежи 2015 г. чука на вратата. А както казваш, полза от добри бази има не само града, а цял регион. Ама никой не се замисля, че в момента няма база за лекоатлетите, избора е Сливен, НСА и нац. стадион.

Върни се в “Берое”