Ричард Еромоигбе е в Стара Загора!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ричард Еромоигбе е в Стара Загора!
От днес Ричард Еромоигбе е играч на Берое. Договора е за 1,5+1 г. Успех и дано даде най-доброто от себе си!
1916'
-
- Контакти:
burnstz написа:От днес Ричард Еромоигбе е играч на Берое. Договора е за 1,5+1 г. Успех и дано даде най-доброто от себе си!
Интересно ми е какво ще покаже.В Левски игра много добре, после в Русия и в Кипър май се е представял зле, дано в Берое пак намери правилния ритъм.
е игра в Шампионска Лига с "Левски" ще ми е интересно да го гледам пак по българските терени 

Ричард Еромоигбе:
Не съм приключил за големия футбол
Ако трябваше да си избирам българско име, щях да се казвам Светльо, признава халфът на Берое
Преди няколко години един нигериец бе любимец на феновете на Левски. Със сините Ричард Еромоигбе постигна почти всичко, за което може да мечтае един футболист в български отбор - взе две титли и две купи, игра 1/4-финал на УЕФА, влезе в групите на Шампионската лига. След това Ричард се премести в руския Химки, игра малко в Кипър и следите му се загубиха. От зимата 27-годишният халф е футболист на Берое. Пред "7 дни спорт" той говори за целите си с тима от Стара Загора и спомените си от Левски.
- Как се чувстваш в Берое, след като три месеца вече си в Стара Загора?
- Чувствам се много добре, защото навсякъде по света футболът има един език. Що се отнася до българския, опитвам се да го говоря и мога да кажа, че разбирам езика по най-добрия начин, по който мога да го разбирам. Момчетата ме приеха добре. Градът ми харесва или поне това, което съм видял от него. Има много места обаче, които не познавам.
- Свикна ли с новите си съотборници?
- Да. Свикнах много лесно. Познавам някои от тях от преди. А и трябва да съм свикнал с тях, защото се нуждая от тях. Все пак сме един отбор.
- Какви са амбициите ти в Берое?
- Амбициите ми с Берое са преди всичко да излезем напред в класирането, защото позицията, в която се намираме сега, не е нашата позиция.
Искам Берое да играе в Лига Европа
Аз разбирам, че те играха в Лига Европа преди два сезона и ще е хубаво пак да участваме.
- Кой те покани да играеш в Стара Загора?
- Поканиха ме от клуба и аз приех. Това е. Не мисля, че е нужно да назовавам имена. Важното за мен е, че някой е оценил способностите ми. Аз наистина исках да се върна в игра и това се случи.
- Защо прие офертата на Берое? Имаше ли интерес към теб от други отбори?
- Защото мисля, че отборът е перспективен и може да постигне много.
- Игра пет години в Левски. Какви са спомените ти от там?
- Моите пет години в Левски бяха изпълнени с добри и не чак толкова приятни моменти. С удоволствие си спомням трофеите, които взех в първенството и Купата на България, както и играта за Купата на УЕФА и Шампионската лига. Всичко това създаваше изумителна атмосфера.
Спомням си обаче и деня, в който претърпях автомобилна катастрофа в центъра на София
И както можете да се досетите, за това не ми се говори.
- В продължение на 3 години се губят следите ти. Има информация, че си бил в родината си. Така ли е?
- В действителност истината е, че през всичките тези години съм бил в Нигерия, играейки в нигерийски отбор, но не мога да скрия, че търсех възможност да играя някъде в Европа. Преди да дойда в България, пътувах до Китай и Виетнам.
- Защо се получи така?
- Да, наистина изгубих няколко години от кариерата си като футболист, което не е добре, но това се дължеше на факта, че трябваше да се възстановявам след операцията, която претърпях. Трябваше да съм здрав, за да вляза отново в игра.
- Игра малко мачове за руския Химки и кипърския Алки. Защо?
- Имах много добър сезон в Химки. След заболяването си се оперирах в Москва и се оттеглих от футбола за една година. Що се отнася до Алки - там много неща тръгнаха на зле след предсезонната подготовка в Полша. Според мен това са мои грешки и такива на клуба, които не е редно да коментирам.
- Имаш ли амбиции за националния отбор по футбол на Нигерия, след като спечели световната титла при юношите?
- Да, все още имам амбиции, но сега не мога да играя, защото току-що се върнах на терена след няколко години прекъсване. Знаете, че всяка страна иска футболистите й да са в най-добрата си форма. Когато спечелих световната титла за младежи в Тринидад и Тобаго и си заминах, аз играх за националния отбор на Нигерия и за Купата на Африка през 2008 г. в Гана. Тогава бях напълно готов да продължа напред, но когато получих травмата, оставих амбициите си на заден план. Трябваше преди всичко да се възстановя, а и
Нигерия е голяма страна с твърде много население и прекалено много футболисти
- С какво се занимаваш през свободното време?
- В свободното си време понякога излизам навън да се разхождам, понякога оставам вкъщи, говорейки с приятели по скайп или фейсбук.
- Имаш ли желание да получиш български паспорт? Ако трябваше да си избираш българско име, кое би избрал?
- Да, бих искал да имам български паспорт и предполагам, че ще получа такъв. Досега не зная защо не съм получил, макар че съм бил в България дълго време. Ако трябваше да си избера българско име, може би щеше да е Светльо (смее се).
- Любима храна, отбор, музика.
- Да, имам любима храна и това е нигерийската кухня. Обичам много супа Гари&Егуси, но за съжаление не мога да я ям в България. Любимият ми отбор е Барселона, а музика – нигерийската, като името на изпълнителя е 2face.
Стефан Стефанов
7 Дни Спорт
- Avgusta 1916
- Контакти:
Светльо
Ричи има чувство за хумор!

Ако искаш да летиш високо в небето , не кълви на земята с кокошките.Завинаги зелено - бели.
Avgusta 1916 написа:Светльо![]()
![]()
![]()
Хаха, направо ме разби с тоя Светльо

1916'