Ван Гаал напуска след края на сезона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Ван Гаал напуска след края на сезона

Мнениеот dxl » 08 мар 2011 10:41

Как ще коментирате новината и какви са мислите ви за нов треньор?

Аз лично се надявах Ван Гаал да остане (тая криза все някога ще прключи). Голяма лисица е и определено разбира футбола. Малко са треньорите, които имат такава философия. Може би само Венгер и Гуардиола. Обаче беше ясно, че Ван Гаал няма да остане много. Той сам беше казал, че след края на сезон 2011/2012 ще напусне отбора.

От една страна може би така е най-добре. Много противоречив треньор е. Изпокара се с Ван Бомел, Клозе, Демикелис, Буитен, но от друга страна даде път на играчи, като Мюлер, Контенто, Бадщубер, Крафт.

Аз лично смятам, че следващият треньор няма да е някое голямо име. Може би наистина ще е Матиас Замер, както се пише из медийте, макар, че има много време. От друга страна Румениге и Хьонес гледат да не повтарят грешките си, тип Клинсман... Може и да има изненади, свързани с името на треньора. Сигурно е обаче, че ще има нови играчи на лято. Най-вероятно Нойер, ляв бек (Коентрао или Мишел Бащош от Лион), може би друг централен, тъй като Буитен и за резерва вече няма да става. Задължително трябва и крило, което да е алтернатива на Робен и Рибери, както и да покрива техните контузии. Пише се за Ашли Иънг, но предвид другите отбори, интересуващи се от него, не виждам как ще избере Байерн. Един приятел ми каза, че имало сакути във Франция, които оглеждали Еден Азар от Лил. Дано го вземем.
Предвид печалбите, които реализира Байерн, пари за трансфери има. Нападател не мисля, че ще бъде взет, предвид, че дори и Клозе да се махне, то Олич, който до известна степен е свършил за футбола, може да е резерва.

Колкото до Нойер-Крафт сагата. Аз лично предпочитам Нойер. Много по-опитен е. Вярно, че Крафт има голям талант, но дали ще го реализира (като Нойер, например) е относително. Пък и в крайна сметка, на Байерн му трябват играчи в момента. Както Ван Гаал казва - ако Крафт не съгласен с трансфера на Нойер, най-добре тогава да си потърси друг клуб.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Blue_Girl
Контакти:

Re: Ван Гаал напуска след края на сезона.

Мнениеот Blue_Girl » 08 мар 2011 11:11

Моето мнение е, че трябва да остане още поне 1 г.
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 08 мар 2011 11:25

За мен най- добрият вариант е Хитцвелт, но няма как да стане. Матиас Замер вече е правил Дортмунд шампион. Ако дойде в Байерн не знам какво ще се получи. Аз се сещам за друг холандски треньор Гус Хидинк, но и това няма как да стане, въпреки че не се знае.

Играчите които ни трябват са Нойер, двама защитници, но супер класни защитници, както и още един нападател. Хумелс да се върне в защитата ни- безценно, но няма да стане :(
Този Ашли Иънг не ща да го чуя. Има 2 причини в поради които не трябвада се купува футболист от Англия в момента:
1. Те са свръх надценени на пазара; 2. Гледал си последните мачове на английският национален отбор.
За ляв бек по- скоро съм съгласен, но и там трябва да се внимава. Крило трябва да има още един играч, който да може да заменя Робери. Байерн имат пари. Както е казал Хьонес: ние можем да си позволим всеки един играч на този свят, но спазваме приличие.

За ван Гаал макар и противоречив, макар и надут, макар и арогантен... ще ми липсва. Благодаря му за Мюлер, Бадщубер, Контенто, Крафт, Олич и др.!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
ruashh
Контакти:

Мнениеот ruashh » 08 мар 2011 13:23

Blue_Girl написа:Моето мнение е, че трябва да остане още поне 1 г.

Ако остане, ще сте вечно трети!

Сектор-Б

Мнениеот Сектор-Б » 08 мар 2011 14:00

ruashh написа:

Ван Гаал ми е най-антипатичният треньор! Още от престоят му в Барселона ми е омразен. Та Барселона се бореше за топ 4 при него! Абсолютен бездарник!
Frankie Lampard написа:Бием ли Копенхаген няма да пиша повече...

Нали сте толкова сигурни в победата, сигурно потривате ръце, че няма да ме има вече...

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 08 мар 2011 14:26

Сектор-Б написа:
ruashh написа:

Ван Гаал ми е най-антипатичният треньор! Още от престоят му в Барселона ми е омразен. Та Барселона се бореше за топ 4 при него! Абсолютен бездарник!

Като класира Байерн на финала миналият сезон ,бе добър , а сега е най-лошият !

Сектор-Б

Re: Ван Гаал напуска след края на сезона

Мнениеот Сектор-Б » 08 мар 2011 14:39

Миналият сезон също не го харесвах. Някъде 1997/8 за последно съм казвал добра дума за това холандско недоразумение!
Frankie Lampard написа:Бием ли Копенхаген няма да пиша повече...

Нали сте толкова сигурни в победата, сигурно потривате ръце, че няма да ме има вече...

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 08 мар 2011 14:45

Много добър тренъор и аз ще съжалявам, че ще напусне. Самата философия, която изповядва е много добра и офанзивна. Точно това, което трябва на Байерн. Затова си мисля, че той бе най - подходящия тренъор за нас. Надявам се ръководството да намери адекватна алтернатива за тренъор, който не само да замени Гаал, но и да повиши класата на отбора, иначе няма смисъл. Също така трябват и нови попълнения. Според мен вратар НЕ ни трябва! Трябва Крафт да пази. В защита много ми се иска да видя тандем Бадщубер - Мертезакер, като централна двойка. За ляв бек ми звучи много добре един Бастош. Той е играч, който може да играе както бек, така и крило. Също задължително ни трябва още едно крило тип Робери.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Мнениеот football.total » 08 мар 2011 14:52

Пич ти верно ли си фен на Байерн? Защото коментара ти е доста непрофесионален и пълен със абсурдни твърдения. Май аз съм доста по "запознат" със проблемите на любимия ти отбор.
Първо основния проблем не е Ван Гаал а ръководството около него. В Байерн винаги основна роля са имали лица които не са пряко свързани със отбора и играчите. В работата на всеки един треньор се бъркат ръководни личности било то Румениге, Бекенбауер и най вече Хьонес. Постоянно има критики и несъгласие с тактики на треньора и избор на играчи итн. Нито един голям специалист няма да се съгласи да работи в такава обстановка. В Байерн треньорите винаги са били малко или много "безгласна буква" (изключвам Хитцфелд който е просто футболна легенда на нивото на Сър-а и Венгер). Така че заради тези всезнаещи ръководители, които несъмнено са постигнали много във футбола, но активният им футболен живот като футболист или треньор е приключил, Байерн винаги ще има посредствени треньори които са послушковци или ако дойде голям треньор той ще изкара най-много година, две.
Второ - Ван Гаал не е чак толкова голям треньор! Ван Гаал има проблеми със играчи които са лидери, той не търпи мнение различно от неговото! Затова изгони точно лидерите в отбора - Лусио и Ван Бомел (АБСУРДНО е да си продадеш капитана на полусезона без да имаш финансови причини за това!!! ЧИСТО БЕЗУМИЕ!) Ван Гаал прави ненужни рокади като примерно тази на Крафт за Бут. Бут беше започнал да изживява втроа младост (подобно на Ван дер Сар в Юнайтед) и беше доста солиден вратар през първия полусезон. И тогава хоп идва треньора и обръща всицко с галавата на долу и слага един сополанко на вратата. Още повече че защитата на отбора е на трагично ниво! И когато на вратата имаш един неуверен и млад вратар нещата стават критични! И то само и единствено благодарение на некадърността на треньора! Ван Гаал сам си създава проблемни зони в тима! Ненужно и безумно! Когато имаш стабилен вратар не го сменяш на полусезона!
Ван Гаал поставя играчите на нерпавилни позиции! Забележи един Швайнщайгер който е класическа 6-тица и там е от световна класа, той го мъчи със позицията на 10-ка и убива таланта му. Същото е и със Тимосчук (типичен халф забит централен защитник).
Ван Гаал във всеки мач изповядва една и съща тактика - безцелно владeeне на топката и хиляди пасове по ширината на терена. Всички отбори в Германия вече се научиха да противодействат на нея и Байерн е абсурд да има успехи на местна сцена ако не промени начина си на игра.
Основен проблем са и изпънителите! Рибери за мен е адски надеценен футболист! Той има не повече от 3-4 силни мача за цяла година че и две дори! Другото е една гаща плява. Ненужно мачкане на топката. Робен има скорост и един единствен финт в арсенала си (пускане на топка напред, прибиране и след това удар със левачката). И той се изчерпа. Друг кой да ти коментирам? Мюлер? ОК млад но далеч от класата на Торес, Дрогба дори Бербатов. Гомез - важи същото.
А най голямата глупост която си написал е за Олич! Как ще е свършил за футбола! Ако Олич оздравee и върне формата си и Гомез и Мюлер ще са му резерви! Че това е най добрия нападател в Бундеслигата, осъзнай се малко!

Потребителски аватар
BAYERNBG
Контакти:

Мнениеот BAYERNBG » 08 мар 2011 15:04

Аз предпочитам Йоахим Льов за селекционер на Байерн.
Изображение

Върни се в “Байерн”