Capitan Puyol написа:Не знам що ми беше изтрито едно от мненията където написах, че след контузията на Тиаго Алкантара нещо взе да не върви както беше до средата на март. Вие по-отблизо следите отбора си в детайли и може да кажете нещо по въпроса. Но както бях написал в изтритото ми мнение с една шесторка отпред - ако са 2 опорни (Хави Мартинез и Швайнщайгер) пред тях Тиаго като трекуартиста, Робен и Рибери по крилата и отпред Гьотце, който да ретранслира ролята на Меси от Барса, мисля че с тази шесторка ако всички са здрави нещата щяха да изглеждат отлично. Вижда се че центриранията към Манджукич не вървят в мачовете срещу силните отбори в ШЛ, но веднага като влезе Гьотце започнахте да плетете бързи комбинации и в края на мача защитата на белите взе да се пропуква яко...на Гьотце просто му липсваше Тиаго с когото да разцъкват, а хърватина да е резерва. Гледам че Пеп леко се притеснява да оставя Манджата резерва че оня много демонстративно показва колко е сърдит като го изкара в някой мач, но ще ви кажа че същото беше и с Ибра в Барса...просто му беше натрапен играч, който не пасва на стила на Пеп и треньора се чудеше как да го вмести че да играят заедно с Меси. Сега Манджукич го имаше в заварено положение и нямаше как да го разкара. Според мен проблемът е именно че Пеп прави компромиси с някои играчи за да няма сърдити само и само за да не изтърве съблекалнята...но от това страда концепцията му за игра, която не включва тежък централен нападател и въобще безкрайните центрирания като прийом.
Гьотце не е Меси ... никой не е Меси , освен самия той . Което прави цялата концепция безпредметна , след като нямаш Меси . Освен всичко друго - Гьотце беше изпробван като фалшива девятка ... резултатите въобще не бяха впечатляващи . А центриранията , когато имаш играчи като Робен , Рибери , Кроос и Мюлер са си чиста проба тактическо безсилие .
При шесторката отпред - Мартинес , Кроос , Мюлер , Робен , Рибери и Марио Гомес отпред , нещата щяха да са още по- идеални от това което ти предлагаш . А със спестените 60 милиона хвърлени на вятъра за Алкантара и Гьотце можеше да се вземе поне един читав централен защитник като Хумелс например ... или Компани .
Иначе си прав - контузията на Тиаго се оказа голям проблем ... за Гуардиола . Който върна Кроос да играе на неговото място . Вместо просто да замени Тиаго с Мартинес . Иначе казано - не е проблем , че Тиаго се контузи . Проблем е , че след неговата контузия , Кроос бе върнат в задни позиции и се отвори дупка за нападателя . Реално Гуардиола смени схемата о от 4-1-4-1 , отбора заигра 4-3-2-1 , като Кроос на моменти играе между двамата централни защитници . Където всичките му качества се губят .