ШЛ 1/2 финал: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен - 1:0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Re: ШЛ 1/2 финал: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Мнениеот Robbery » 24 апр 2014 01:10

Der Führer написа:
Robbery написа:Резултатът не е непоправим, но задачата ще бъде нож не с две, а с 4 остриета. Ако Реал вкарат, ще стане много трудно. Днес положения имахме, но завършващата фаза беше зле.

Едно положение , което "37-те милиона на пейката" изпорти ... срещу 3 чисти голови положения на Реал .

Имаше два блокирани шута по посока на вратата, единият от които бе на Кроос и след него тръгна головата контраатака, от друга страна само Робен изработи 3-4 положения, но вместо те да бъдат изиграни добре, топката или бе връщана назад или нямаше на кого да се подаде. Това имам предвид под положения.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 апр 2014 01:12

Capitan Puyol написа:Това че имахте контри при това като домакин не означава че не сте паркирали буса. То оставаше и с Роналдо, Ди Мария и после Бейл да не минете центъра на Бернабеу и да не направите няколко контри. Просто е срамно с отбор на който първите двама играчи струват 200млн. да играе по тоя начин вкъщи. На Моуриньо вчера му липсваха Азар и Ето'о и беше гост, така че беше обяснима неговата тактика...да не говорим че не разполага с Роналдо/Бейл. Тази на Анчелоти си е чист късмет и просто му върза тая вечер както и на финала за Купата, когато пусна 6 защитника в края и тогава Неймар удари гредата...ако беше станало 2-2 в продълженията умирахте...
Иначе Пеп в ШЛ е много силен домакин, контрастно на гостуванията така че тоя резултат не бива да заблуждава фенчетата на Реал. Щото още помня фенчетата на Арсенал 2010г. как ни се канеха преди реванша на Кампа и там дори вкараха първи, но после ги насрахме с 4-1 и замлъкнаха! :twisted:

То хубаво ... ама реално Реал играха без Бейл и с половин Роналдо . Другото елементарно - когато съперника е много добър на контри ... ами не му позволяваш да играе така . Даваш му той да води играта и му елиминираш основното оръжие . Колкото до силния домакин Пеп ... Ман Сити и Арсенал , ако си спомняш ;)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 24 апр 2014 01:17

Capitan Puyol написа:Иначе Пеп в ШЛ е много силен домакин, контрастно на гостуванията така че тоя резултат не бива да заблуждава фенчетата на Реал.

Барселона - Интер 1:0
Барселона - Челси 2:2

И двата са полуфинали в Лигата и след двата мача Барселона отпадна ;)
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 24 апр 2014 01:18

Не знам що ми беше изтрито едно от мненията където написах, че след контузията на Тиаго Алкантара нещо взе да не върви както беше до средата на март. Вие по-отблизо следите отбора си в детайли и може да кажете нещо по въпроса. Но както бях написал в изтритото ми мнение с една шесторка отпред - ако са 2 опорни (Хави Мартинез и Швайнщайгер) пред тях Тиаго като трекуартиста, Робен и Рибери по крилата и отпред Гьотце, който да ретранслира ролята на Меси от Барса, мисля че с тази шесторка ако всички са здрави нещата щяха да изглеждат отлично. Вижда се че центриранията към Манджукич не вървят в мачовете срещу силните отбори в ШЛ, но веднага като влезе Гьотце започнахте да плетете бързи комбинации и в края на мача защитата на белите взе да се пропуква яко...на Гьотце просто му липсваше Тиаго с когото да разцъкват, а хърватина да е резерва. Гледам че Пеп леко се притеснява да оставя Манджата резерва че оня много демонстративно показва колко е сърдит като го изкара в някой мач, но ще ви кажа че същото беше и с Ибра в Барса...просто му беше натрапен играч, който не пасва на стила на Пеп и треньора се чудеше как да го вмести че да играят заедно с Меси. Сега Манджукич го имаше в заварено положение и нямаше как да го разкара. Според мен проблемът е именно че Пеп прави компромиси с някои играчи за да няма сърдити само и само за да не изтърве съблекалнята...но от това страда концепцията му за игра, която не включва тежък централен нападател и въобще безкрайните центрирания като прийом.

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 24 апр 2014 01:24

Capitan Puyol написа:Не знам що ми беше изтрито едно от мненията където написах, че след контузията на Тиаго Алкантара нещо взе да не върви както беше до средата на март. Вие по-отблизо следите отбора си в детайли и може да кажете нещо по въпроса. Но както бях написал в изтритото ми мнение с една шесторка отпред - ако са 2 опорни (Хави Мартинез и Швайнщайгер) пред тях Тиаго като трекуартиста, Робен и Рибери по крилата и отпред Гьотце, който да ретранслира ролята на Меси от Барса, мисля че с тази шесторка ако всички са здрави нещата щяха да изглеждат отлично. Вижда се че центриранията към Манджукич не вървят в мачовете срещу силните отбори в ШЛ, но веднага като влезе Гьотце започнахте да плетете бързи комбинации и в края на мача защитата на белите взе да се пропуква яко...на Гьотце просто му липсваше Тиаго с когото да разцъкват, а хърватина да е резерва. Гледам че Пеп леко се притеснява да оставя Манджата резерва че оня много демонстративно показва колко е сърдит като го изкара в някой мач, но ще ви кажа че същото беше и с Ибра в Барса...просто му беше натрапен играч, който не пасва на стила на Пеп и треньора се чудеше как да го вмести че да играят заедно с Меси. Сега Манджукич го имаше в заварено положение и нямаше как да го разкара. Според мен проблемът е именно че Пеп прави компромиси с някои играчи за да няма сърдити само и само за да не изтърве съблекалнята...но от това страда концепцията му за игра, която не включва тежък централен нападател и въобще безкрайните центрирания като прийом.

Тук съм съгласен с твоето мнение.. Наистина остaвa впечатлението, че Гуардиола поради някакви обстоятелства отстъпва от собствения си стил, а това няма как да е добър ход от негова страна! Все пак наистина му е първи сезон и аз очаквам през втората година доста по-драстично да промени игровия облик на отбора - тоест това, което направи когато застана начело на Барса - да освободи доста от титулярите на Рийкард, тук ще го направи след лятото- Манджукич като че ли е един от тези, които ще си заминат..
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 апр 2014 01:25

Robbery написа:
Der Führer написа:
Robbery написа:Резултатът не е непоправим, но задачата ще бъде нож не с две, а с 4 остриета. Ако Реал вкарат, ще стане много трудно. Днес положения имахме, но завършващата фаза беше зле.

Едно положение , което "37-те милиона на пейката" изпорти ... срещу 3 чисти голови положения на Реал .

Имаше два блокирани шута по посока на вратата, единият от които бе на Кроос и след него тръгна головата контраатака, от друга страна само Робен изработи 3-4 положения, но вместо те да бъдат изиграни добре, топката или бе връщана назад или нямаше на кого да се подаде. Това имам предвид под положения.

То хубаво ... но реално това не са голови положения . Освен това което изпорти Гьотце имаше два удара на Робен . Атаката за гола дори не беше контра ... защитата на Байерн беше подредена . Груби грешки на тримата "червено-черни" и човека който беше на десния бек ( Лам или Рафиня ) . Иначе си прав - Манджукич беше муден цял мач и изоставаше при по-скоростни атаки . Рибери също беше отчайващ . Не помня откога не съм го гледал , за времето когато е бил на терена да не успее да преодолее нито веднъж играча срещу него .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 апр 2014 01:36

Capitan Puyol написа:Не знам що ми беше изтрито едно от мненията където написах, че след контузията на Тиаго Алкантара нещо взе да не върви както беше до средата на март. Вие по-отблизо следите отбора си в детайли и може да кажете нещо по въпроса. Но както бях написал в изтритото ми мнение с една шесторка отпред - ако са 2 опорни (Хави Мартинез и Швайнщайгер) пред тях Тиаго като трекуартиста, Робен и Рибери по крилата и отпред Гьотце, който да ретранслира ролята на Меси от Барса, мисля че с тази шесторка ако всички са здрави нещата щяха да изглеждат отлично. Вижда се че центриранията към Манджукич не вървят в мачовете срещу силните отбори в ШЛ, но веднага като влезе Гьотце започнахте да плетете бързи комбинации и в края на мача защитата на белите взе да се пропуква яко...на Гьотце просто му липсваше Тиаго с когото да разцъкват, а хърватина да е резерва. Гледам че Пеп леко се притеснява да оставя Манджата резерва че оня много демонстративно показва колко е сърдит като го изкара в някой мач, но ще ви кажа че същото беше и с Ибра в Барса...просто му беше натрапен играч, който не пасва на стила на Пеп и треньора се чудеше как да го вмести че да играят заедно с Меси. Сега Манджукич го имаше в заварено положение и нямаше как да го разкара. Според мен проблемът е именно че Пеп прави компромиси с някои играчи за да няма сърдити само и само за да не изтърве съблекалнята...но от това страда концепцията му за игра, която не включва тежък централен нападател и въобще безкрайните центрирания като прийом.

Гьотце не е Меси ... никой не е Меси , освен самия той . Което прави цялата концепция безпредметна , след като нямаш Меси . Освен всичко друго - Гьотце беше изпробван като фалшива девятка ... резултатите въобще не бяха впечатляващи . А центриранията , когато имаш играчи като Робен , Рибери , Кроос и Мюлер са си чиста проба тактическо безсилие .
При шесторката отпред - Мартинес , Кроос , Мюлер , Робен , Рибери и Марио Гомес отпред , нещата щяха да са още по- идеални от това което ти предлагаш . А със спестените 60 милиона хвърлени на вятъра за Алкантара и Гьотце можеше да се вземе поне един читав централен защитник като Хумелс например ... или Компани .
Иначе си прав - контузията на Тиаго се оказа голям проблем ... за Гуардиола . Който върна Кроос да играе на неговото място . Вместо просто да замени Тиаго с Мартинес . Иначе казано - не е проблем , че Тиаго се контузи . Проблем е , че след неговата контузия , Кроос бе върнат в задни позиции и се отвори дупка за нападателя . Реално Гуардиола смени схемата о от 4-1-4-1 , отбора заигра 4-3-2-1 , като Кроос на моменти играе между двамата централни защитници . Където всичките му качества се губят .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 24 апр 2014 01:37

Рийкард много беше хвален, но аз бих му отдал заслуга възстановяването на Барса след кошмарните години между 2000-2003г. Вярно взехме ШЛ 2006, но оня отбор трябваше да вземе много повече, а не само 2 титли на Испания и 1 ШЛ, а с директния му стил на игра 3 от петте му сезона в Барса бяха нулеви. Вкарвахме доста от статични положения и след дълги пасове към крилата, но като цяло нямаше баланс. Тики-така стилът дава именно това - балансът. Байерн вчера искаше да контролира нещата на терена, а Реал прие ролята си на аутсайдер и изчакваше своите моменти. Не знам защо някои си мислят че Байерн е трябвало да отстъпи топката на Реал при положение че онези нямаха ни най-малко намерение да атакуват дори да им беше предоставена топката...щеше да се получи мач много по-грозен от този вчера между Атлетико и Челси. Другият белег в тактиката на Пеп е че той не допуска мачът да стане двуостър, какъвто щеше да се получи ако бяха почнали непрестанни директни и дълги пасове напред, които щяха да са лесна плячка за белите.Байерн дълго време опипваше слабите места в отбраната на Реал, но трябва да се отчете факта че защитната им четворка и като цяло играта им във фаза защита беше много добра. В доста моменти от мача обаче се виждаше че нещата висят на косъм и белите се прибираха дори в собственото наказателно поле (точно това е паркирания бус) че ако случайно някой от Байерн стреля някой от гората тела в бяло все щеше да пресрещне топката и да избие. Впрочем се вижда и от статистиката, че броя на блокираните удари на Байерн в тези "ласт тайм" намеси е доста голям. Т.е. секунда да беше закъснял Пепе/Рамос или някой от другите им защитници щеше да има шут отблизо във вратата на Касияс. Тук може да видите и ударите, които са 9-18 в полза на Байерн, някои минаваха на сантиметри от гредата...пробваше се и отдалеч, но в тая гора от тела топката трудно преминаваше:

http://www.whoscored.com/Matches/819892 ... ern-Munich
Можеше да имате упреци към Пеп и отбора ако не бяха опитвали удар, а само разцъкваха, но при 18 шута е смешно да се коментира, че отборът не се е старал...просто липсваше онази частица шанс, която да обърне мача. ;)

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 апр 2014 01:42

CSKA69 написа:

Тук съм съгласен с твоето мнение.. Наистина остaвa впечатлението, че Гуардиола поради някакви обстоятелства отстъпва от собствения си стил, а това няма как да е добър ход от негова страна! Все пак наистина му е първи сезон и аз очаквам през втората година доста по-драстично да промени игровия облик на отбора - тоест това, което направи когато застана начело на Барса - да освободи доста от титулярите на Рийкард, тук ще го направи след лятото- Манджукич като че ли е един от тези, които ще си заминат..

Опазил бог :mrgreen: Вярно че Байерн е богат отбор , но за това кето предлагаш ще са необходими едни 500 -600 млн евро ;)
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 24 апр 2014 01:47

Der Führer написа:
CSKA69 написа:

Опазил бог :mrgreen: Вярно че Байерн е богат отбор , но за това кето предлагаш ще са необходими едни 500 -600 млн евро ;)

Едва ли.. По-скоро много от спекулациите в пресата за играчи на Байерн, трансферирани къде ли не могат лесно да се окажат истина, ако Гуардиола пожелае това ;) Не само че Байерн няма да се охарчи, ами и ще изкара някое ойро..
Изображение

Изображение

Върни се в “Байерн”